'cykanie' po glebie
• Strona 1 z 1
'cykanie' po glebie
Witam wszystkich!
Sprawa jest taka: moto (Honda CB500) ostatnio 'upadło' sobie na lewy bok, zniszczenia kosmetyczne: owiewka, mocowanie lampy, mocowanie lusterka i małe wgniecenie w baku. Gleba była na ziemię (w sensie nie na asfalt
), lampa wgryzła się w ziemię, zgięło się mocowanie, połamało lewą owiewkę i wgniotło bak. Moto jeździ, hamuje, skręca i... cyka jakoś tak dziwnie. Dochodzi to jakoś dołu, przynajmniej takie mam wrażenie, z różną częstotliwością i w bardzo różnych sytuacjach.
Zapodaję cykanie w audio: http://inmate.wrzuta.pl/audio/8jPD46Ifkbm/cykanie (otwórz link)
Dobrze słychać na początku, koło 30s, 45s, od 1:05 do 1,13 jest kilka pojedynczych, 1,45 (jakieś brzęczenie?), od 2. minuty do końca też słychać. Macie jakieś pomysły co to może być?
Sprawa jest taka: moto (Honda CB500) ostatnio 'upadło' sobie na lewy bok, zniszczenia kosmetyczne: owiewka, mocowanie lampy, mocowanie lusterka i małe wgniecenie w baku. Gleba była na ziemię (w sensie nie na asfalt

Zapodaję cykanie w audio: http://inmate.wrzuta.pl/audio/8jPD46Ifkbm/cykanie (otwórz link)
Dobrze słychać na początku, koło 30s, 45s, od 1:05 do 1,13 jest kilka pojedynczych, 1,45 (jakieś brzęczenie?), od 2. minuty do końca też słychać. Macie jakieś pomysły co to może być?
-
inmate - Świeżak
Problem (chyba) rozwiązany Tam na miejscu skręciłem tylne sprężyny i jak siadałem to zawiecha za mało się uginała i łańcuch walił o centralną. Przynajmniej tak mi się wydaję bo przy rozważaniu tej koncepcji rozkręciłem sprężyny z powrotem i cykania nie uświadczyłem od tej pory
-
inmate - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Dokladnie,mi tez łancuch szumi/cyka,ale ja mam duzy zakres luzu.Sprawdz czy dobrze naciagniety albo nie zuzyty za bardzo.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Sprawdz naciag siedzac na moto niech jakis kolega Ci pomoze to sie mniej wiecej na srodku lancucha mierzy.
-
Łańcuch dzisiaj poluzowałem i jest naciągnięty dobrze. Problemem jest nieoryginalny wydech, który nie ma elementu ograniczającego złożenie stopki, przez co idzie ona na maxa w górę i wadzi o łańcuch. Będę musiał dorobić sobie taki elemencik i wszystko będzie OK 

-
inmate - Świeżak
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa