Stukniecie podczas hamowania w prawym zacisku...
• Strona 1 z 1
Stukniecie podczas hamowania w prawym zacisku...
Witam tak jak w temacie....
Jadac rozpedzony powiedzmy ok 60km/h zaczynam hamowac (normalnie -niegwaltownie) to po rozpoczewciu hamowania po ok 3-4sekundach w okolicach prawego zacisku slychac stukniecie.... zastanawia mnie co to moze byc???
Tarcza nie ma luzow zacisk dokrecony...
Czyzby klocki ??? w sumie sa to jakies zamienniki ale hamuja ok....
Ma ktos jakies pomysly???
Jadac rozpedzony powiedzmy ok 60km/h zaczynam hamowac (normalnie -niegwaltownie) to po rozpoczewciu hamowania po ok 3-4sekundach w okolicach prawego zacisku slychac stukniecie.... zastanawia mnie co to moze byc???
Tarcza nie ma luzow zacisk dokrecony...
Czyzby klocki ??? w sumie sa to jakies zamienniki ale hamuja ok....
Ma ktos jakies pomysly???
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
sprawdz tarcze na bicie czujnikiem zegarowym. Ja do oski na mocowanie magnetyczne przystawialem i potem kolo w gore i obkrcic. z tego co wiem to do 0,15mm-0,3mm chyba tak u mnie jest nie bede jednak grzebal w manual bo mi sie nie chce. moglem pomylic sie o rzad wielkosci.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Seba ale na tarczach nawet nie mam wyczuwalnego luzu w kazdym polozeniu kola.... jakiegos pulsowania czy bicia przez skrzywiona tarcz rowniez nie mam hamuje dobrze tylko to stukniecie.... mysle ze to przez te zamienniki klockow jakis luz lub poprostu tak jak pisal sennekkorzenna te blaszki trzymajace klocki... moze jutro sprawdze bo denerwuje mnie te stukniecie...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość