Żarówka philips bluevision?
• Strona 1 z 1
Żarówka philips bluevision?
Czesc, wiem wiem wiekszej wsi chyba nie ma, ale... MI SIE POPROSTU PODOBAJA
Ma ktos moze cos takiego? Chyba jasne, ze wygladaja lepiej niz zwykle żółte żarówy, i o to mi chodzi.
PS: Nie spodziewam sie "xenona" z samej zarowki. Chodzi mi poprostu o troszke inna poswiate (nie zolta).

PS: Nie spodziewam sie "xenona" z samej zarowki. Chodzi mi poprostu o troszke inna poswiate (nie zolta).
CBR 600 F4i
-
herbatka - Świeżak
Masz niebieską poświatę, ale jeden problem - jazda w deszczu ... im bardziej żółte tym lepiej widać.
Są jeszcze Osram Silverstar, ewentualnie nightbreaker (z lekką poświatą niebieskiego) - te dużo lepiej świecą szczególnie zauważalne w nocy.
Są jeszcze Osram Silverstar, ewentualnie nightbreaker (z lekką poświatą niebieskiego) - te dużo lepiej świecą szczególnie zauważalne w nocy.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Dzieki dzieki kolego, z tego co czytalem to do F4i pasuje H7, moc 55w tak?
A co z tymi zarowkami?
http://allegro.pl/item1101923137_zarowk ... ginal.html
Na forach czytalem ze sa dosc dobre.
A co z tymi zarowkami?
http://allegro.pl/item1101923137_zarowk ... ginal.html
Na forach czytalem ze sa dosc dobre.
CBR 600 F4i
-
herbatka - Świeżak
Na ten sezon zafundowałem sobie żarówkę H4 philips blue vision, przejechałem na niej ponad 6tyś i nadal świeci.
z żywotnością podobno nie jest tak źle w jej przypadku.
na wyłączonych światłach daje niebieską poświate, ale samo jej światło nie jest niebieskie!!!
jest białe po prostu, ale też nie jest typowo żółte jak w zwykłych żarówkach.
światło rzeczywiście mocniejsze, zwłaszcza w nocy.
w porównaniu do kumpla który ma te same moto oraz zwykłą żarówke różnica na plus u mnie 30% mocniejsze światło
i idealnie białe
z żywotnością podobno nie jest tak źle w jej przypadku.
na wyłączonych światłach daje niebieską poświate, ale samo jej światło nie jest niebieskie!!!
jest białe po prostu, ale też nie jest typowo żółte jak w zwykłych żarówkach.
światło rzeczywiście mocniejsze, zwłaszcza w nocy.
w porównaniu do kumpla który ma te same moto oraz zwykłą żarówke różnica na plus u mnie 30% mocniejsze światło
i idealnie białe
hrhr %-)

-
Krzychu1323 - Świeżak
od wielu lat jezdze juz na Osramach Nightbrekerach. Roznica, szczegolnie podczas jazdy nocnej jest znaczaca. Zarowki w reflektorze odbijaja sie na niebiesko, ale swieca ladnym, bialym swiatlem. Czas zycia to jakies pol sezonu - normalne wytrzymuja nawet 1,5 (rocznie robie okolo 12-14 tys. km). Jezeli ktos czesto jezdzie w nocy to osobiscie polecam taka inwestycje.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Żarówka, która przepaliła mi się tydzień temu miała czas pracy 13k km i nie wiem ile czasu świeciła wstecz od daty zakupu motocykla. Nie pamiętam jaka to była ale najzwyklejsza H4 bez dziwactw.
Także żywotność markowych żarówek poniżej 10k km uważam za jakieś nieporozumienie.
Także żywotność markowych żarówek poniżej 10k km uważam za jakieś nieporozumienie.
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
Obecnie stosuje Osram Silverstar - są bardziej żywotne jak Nightbreaker a różnicy w świetle nie widzę.
Tzn, breakery starczały na 3 miesiące, a silwerstar 4-6 miesięcy.
Przy żarówce H7.
H4 świeciły przynajmniej 3-4 razy dłużej.
Tzn, breakery starczały na 3 miesiące, a silwerstar 4-6 miesięcy.
Przy żarówce H7.
H4 świeciły przynajmniej 3-4 razy dłużej.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości