Pytanie o rejestracjÄ™ skutera pilne!
• Strona 1 z 1
Pytanie o rejestracjÄ™ skutera pilne!
Witam poszukujÄ™ odpowiedzi na nurtujÄ…ce mnie pytania dotyczÄ…ce rejestracji skutera a sprawa wyglÄ…da tak:
W dniu 11,03,2010 nabyłem skuter Puegeot zenith , sprzedawca przeniósł na mnie OC i 3 tyg pożniej przyszedł mi kwit do opłaty OC (zapłaciłem) no i chodzi o to iż jeżdże na dowodzie rejestracyjnym poprzedniego właściciela( nie przerejestrowałem go na siiebie jeszcze) a oc jest na mnie czy moge za to mandat dostać podczas kontroli policyjnej? Oraz mija już 5miesiąc jak go nie przerejestrowalem na siebie czy będe płacić jakąs kare w wydziale komunikacji za to iż do tej pory go nie przerejestrowałem? PROSZĘ O POMOC
W dniu 11,03,2010 nabyłem skuter Puegeot zenith , sprzedawca przeniósł na mnie OC i 3 tyg pożniej przyszedł mi kwit do opłaty OC (zapłaciłem) no i chodzi o to iż jeżdże na dowodzie rejestracyjnym poprzedniego właściciela( nie przerejestrowałem go na siiebie jeszcze) a oc jest na mnie czy moge za to mandat dostać podczas kontroli policyjnej? Oraz mija już 5miesiąc jak go nie przerejestrowalem na siebie czy będe płacić jakąs kare w wydziale komunikacji za to iż do tej pory go nie przerejestrowałem? PROSZĘ O POMOC
- khorne
- Świeżak
kary ani mandatu za to nie ma
ale przerejestrować powinieneś w ciąu 30 dni
ale przerejestrować powinieneś w ciąu 30 dni
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Za to mogą być problemy w Urzędzie Skarbowym w postaci mandatu karno-skarbowego jeśli nie został do tej pory opłacony podatek od czynności cywilno-prawnych. Jeśli wartość skutera nie przekracza kwoty 1.000zł to podatku się nie płaci ale nadal jest obowiązek zgłoszenia dokonania czynności w terminie 14 dni od daty zakupu.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Wiem, Ze takie pytania już były, ale nigdzie nie mogłem znaleźć konkretnej odpowiedzi. Mam 17 lat chce sobie kupić Mz etz 150 czy mogę ją zarejestrować na siebie, a jeżeli tak to jakie musze posiadać dokumenty?
- kamil93
- Świeżak
kamil93 napisał(a):Wiem, Ze takie pytania już były, ale nigdzie nie mogłem znaleźć konkretnej odpowiedzi. Mam 17 lat chce sobie kupić Mz etz 150 czy mogę ją zarejestrować na siebie, a jeżeli tak to jakie musze posiadać dokumenty?
prawo jazdy kat. A
nup z ciebie jest ... 17 lat i takie pytanie...
zarejestrujesz jak bd miał znajomości ponieważ z pewnością nie masz prawa jazdy to ci będzię go trudno zarejestrować (bd musiał gadać ze starostą) a z opłatami jak zawsze lekko bo pieniądze zawsze przyjmą ale bd musiał mieć swój nip i regon który trzeba wyrobić.
Czary Mary
- BRaYaN1212
- Świeżak
brayan idź stąd i nie wprowadzaj chłopaka w bład
kamil ty zaś poszukaj nieco więcej, znajdziesz
jak będziesz staranniej szukał, to wiedza lepiej się utrwali
kamil ty zaś poszukaj nieco więcej, znajdziesz
jak będziesz staranniej szukał, to wiedza lepiej się utrwali
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
napisaliśmy ci, że zadnej kary za to nie ma oraz że jedynym problemem może być urząd skarbowy (ale o nim nie wspomnałeś), który może nałozyć mamndat za nie odprowadzenie podatku od czynności cywilno-prawnych (czyli umowy K-S)
czytaj chłopie co do ciebie się pisze
czytaj chłopie co do ciebie się pisze
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości