Jazda bez tłumika
• Strona 1 z 1
Jazda bez tłumika
Czy w czymś przeszkadza chodzi mi o silnik i podzespoły czy przez to się niszczą, że sąsiadowi moze odgłos przeszkadzać to napewno
??

- Side4Side
- Świeżak
- swirus2007
- Stały bywalec
w 4t mozna jezdzic bez tlumika, bo tlumik tylko ogranicza moc silnika
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
w 2T w tlumiku masz komore dekompresyjna (kazdy nazywa to inaczej). jesli odkrecisz tlumik w 2T to w ogole nie pojedziesz. calkowicie stracisz moc. Jesli chodzi o tlumik w 2T to zasada jest prosta: 'Im dluzszy tlumik tym wieksza moc'
Jesli chodzi o 4T to nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze powinien chodzic lepiej. nic nie blokuje spalin. przeplyw jest lepszy. lepiej bedzie wkrecal sie na obroty. nic go nie bedzie dusic. ALE PAMIETAJ! nie wywalaj calego wydechu! zostaw chociaz jakies kolanko. jak ujebiesz przy cylindrze to wypluje pierscienie. no i bierz pod uwage ze bedziesz strasznie glosny i policja bedize na Ciebie polowac.
Jesli sie myle to mnie poprawcie
Jesli chodzi o 4T to nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze powinien chodzic lepiej. nic nie blokuje spalin. przeplyw jest lepszy. lepiej bedzie wkrecal sie na obroty. nic go nie bedzie dusic. ALE PAMIETAJ! nie wywalaj calego wydechu! zostaw chociaz jakies kolanko. jak ujebiesz przy cylindrze to wypluje pierscienie. no i bierz pod uwage ze bedziesz strasznie glosny i policja bedize na Ciebie polowac.
Jesli sie myle to mnie poprawcie

Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
gruby19
co do 1 czesci wypowiedzi to tylko w sprzetach w których nie ma dyfuzora to sie wlasnie traci moc
w 2t z dyfuzorem tracisz moc ale głownie na niskich obrotach a na wysokich nie ma juz az takiego spadku mocy
co do 1 czesci wypowiedzi to tylko w sprzetach w których nie ma dyfuzora to sie wlasnie traci moc
w 2t z dyfuzorem tracisz moc ale głownie na niskich obrotach a na wysokich nie ma juz az takiego spadku mocy
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
gruby19 napisał(a):Jesli sie myle to mnie poprawcie
gruby19 napisał(a):Jesli chodzi o tlumik w 2T to zasada jest prosta: 'Im dluzszy tlumik tym wieksza moc'
nie ma takiej zasady

-
maciek.046 - Bywalec
gruby19 napisał(a):Jesli sie myle to mnie poprawcie
gruby19 napisał(a):Jesli chodzi o tlumik w 2T to zasada jest prosta: 'Im dluzszy tlumik tym wieksza moc'
nie ma takiej zasady

autor tematu nie sprecyzowal pytania... nie wiem czy chodzi o jazde bez kolektora(4t) lub dyfuzora(2t) czy koncowki... w kazdym razie lepiej jezdzic na pelnym "zestawie"... chyba ze sytuacja awaryjna...
-
maciek.046 - Bywalec
Ja mam pytanie trochę inne czym różnią się wydechy za 500 zł od tych za 150 ? chodzi o osiągi bo tańszy wiadomo szybciej zardzewieje itd
Te droższe mają jakieś super materiały które gwarantują lepszą moc chyba nie chodzi tylko o odpowiedni kształt i wyliczona pojemność kształt dyfuzora itd
Te droższe mają jakieś super materiały które gwarantują lepszą moc chyba nie chodzi tylko o odpowiedni kształt i wyliczona pojemność kształt dyfuzora itd
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
przedewszystkim marka kosztuje.
masz tez wydechy uniwersalne ktore se mozesz dopasowac do swojego skutera, a masz wydechy dedykowane do jednego skutera.
oprocz tego to jeszcze wzory, kolory, materiały z jakich zostaly wykonane.
jakosc wykonania.
a takze wplyw na zmiane osiagow silnika.
masz tez wydechy uniwersalne ktore se mozesz dopasowac do swojego skutera, a masz wydechy dedykowane do jednego skutera.
oprocz tego to jeszcze wzory, kolory, materiały z jakich zostaly wykonane.
jakosc wykonania.
a takze wplyw na zmiane osiagow silnika.
-
gruby19 - Stały bywalec
nie tyle na zmiane osiagów co na inny przeplyw mocy i momentu obrotowego
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
przedewszystkim marka kosztuje.
Są na allegro po 150zł sportowe do skuterów 2T ,myśle że dorównują chociaż seryjnym odblokowanym.
Nie mogę nigdzie znaleźć opini o nich ...kupie zobacze .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
jak dasz rade to wywal chociaz ze 300zł na jakiegos technigas'a. najlepszy kompromis miedzy cena a jakoscia.
-
gruby19 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości