Honda cr 125 r 2006 rocznik lanie siÄ™ oleju
• Strona 1 z 1
Honda cr 125 r 2006 rocznik lanie siÄ™ oleju
Witam !
Posiadam HondÄ™ (jak w temacie)
i mam z nią parę problemów dwa pierwsze dotyczą wyciekania oleju z dyfuzora i (chyba tłoka). Mój kolega powiedział mi że "takie są uroki 2-u suwa"
Lecz nie wydaje mi się żeby każdy posiadacz tak miał . - co do dyfuzora to wystarczy chyba dokręcić śruby . Bo odrobinę się rusza
Następny problem to palenie się świec . Moto mam jeszcze chyba na dotarciu i leje bogatą mieszankę motula 800 . Czy to wina mieszanki ? Czy spróbować zrobić bardziej ubogą ?
Jestem początkujący , więc myślę że mi pomożecie
Pozdrawiam i czekam na odp
Posiadam HondÄ™ (jak w temacie)
i mam z nią parę problemów dwa pierwsze dotyczą wyciekania oleju z dyfuzora i (chyba tłoka). Mój kolega powiedział mi że "takie są uroki 2-u suwa"
Lecz nie wydaje mi się żeby każdy posiadacz tak miał . - co do dyfuzora to wystarczy chyba dokręcić śruby . Bo odrobinę się rusza
Następny problem to palenie się świec . Moto mam jeszcze chyba na dotarciu i leje bogatą mieszankę motula 800 . Czy to wina mieszanki ? Czy spróbować zrobić bardziej ubogą ?
Jestem początkujący , więc myślę że mi pomożecie
Pozdrawiam i czekam na odp
-
Pawel221 - Świeżak
tak to są uroki 2T że pluje olejem dokręcenie wydechy nic nie da. tak ma byc i tyle. ale rzeczywiscie jak ci pali swiece to lejesz oleju odrobinke za duzo. wlej kilka CM3 mniej i nie bedzie aż tak olejem poluło i nie bedzie świec paliło
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jak duzo oleju lejesz??
prawidłowa mieszanka wacha się od 1:50 do 1:35 itp
w sxie miałem 1:40 a jak u Ciebie jest??
powiedz jaka mieszanka a my obliczymy ile musisz lac;d
prawidłowa mieszanka wacha się od 1:50 do 1:35 itp
w sxie miałem 1:40 a jak u Ciebie jest??
powiedz jaka mieszanka a my obliczymy ile musisz lac;d
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
jak nie wiesz ile spytaj pani serwisówki
ona wszystko wie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
1:50 ? to malutko oleju. ale moze byc że i tak trzeba skoro mówi tak serwisówka. czyli nalałes tak jakby na 50 litrów benzyny litr oleju tak ? w takim razie nie powinien kopcic ani puszczac oleju ani niszczyc swiec. ja w CR swojej w serwisowce miałem 1:20 i tyle lałem i żaden olej sie nie zbierał a swieca cały sezon przelatała
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no tak.. w moim przypadku akurat 210 ml oleju na 10 litrów benzyny(98)
W takim razie co jest nie tak ??
PS. Coś mi się wydaje że to nie wina mieszanki skoro dolewałem jeszcze benzyny do baku . gdy spaliła się pierwsza świeca . i spalał następne .
Dziś znów coś dziwnego sie wydarzyło . Motur tak jakby dziwnie zalewa świecę . Odpalam go . chwilkę pochodzi i w dziwny sposób gaśnię odkręcam świecę czyszczę -> wszystko ok. Iskra jest -> montuje świecę-> Odpalam go . chwilkę pochodzi i w dziwny sposób gaśnię -> i tak w kółko .
Nie wiem co mam robić . proszę o pomoc
W takim razie co jest nie tak ??
PS. Coś mi się wydaje że to nie wina mieszanki skoro dolewałem jeszcze benzyny do baku . gdy spaliła się pierwsza świeca . i spalał następne .
Dziś znów coś dziwnego sie wydarzyło . Motur tak jakby dziwnie zalewa świecę . Odpalam go . chwilkę pochodzi i w dziwny sposób gaśnię odkręcam świecę czyszczę -> wszystko ok. Iskra jest -> montuje świecę-> Odpalam go . chwilkę pochodzi i w dziwny sposób gaśnię -> i tak w kółko .
Nie wiem co mam robić . proszę o pomoc
-
Pawel221 - Świeżak
a filtr masz czysty ? no i czy potem swiece wymieniasz na nowa ? moze wina źle ustawionego gaźnika ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
juz na gg pisalem
tylko powiem od razu nie ważne gdzie jeździsz i jak jeździsz to jest wyczynówka nawet jak bedziesz pyrkał po ścieżkach to i tak i tak filtr trzeba czyscic bo to jest podstawa

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości