Malaguti f12 100cm3
• Strona 1 z 1
Malaguti f12 100cm3
kupilem dziewczynie malage f12 100cm3, niech się dziewczyna uczy jezdzić bo kiedyś dosiądzie cos o wiele mocniejszego. Problemy narazie sa 2:
1) obroty- za cholerę nie mogę mu zmniejszyć obrotów. Tylko niech nikt nie pisze jak się gaźnik reguluje bo w mechanice samochodowej/motocyklowej siedzę od dzieciaka
Problem chyba jest grubszy, bo nawet jak przepustnice spuszczę do samego dołu i śrubkę od powietrza wkręcę do maxa to ma takie obroty że na podnóżce kołem kręci. Gaźnik czyściłem i rozbierałem kilak razy i nic to nie dało. Zauważyłem jednak że jak odkręcę ssanie (elektroniczne) i zatkam to miejsce w które wchodzi iglica palcem to schodzi z obrotów i to znacznie. Patrzyłem czy ciągnie gdzieś fałszywe powietrze i nic nie widać, nawet przy psikaniu plakiem nigdzie nie ciągnie bo nie wpływa to na prace silnika.
2) jest rozwalony w środku tłumik i muszę kupic nowy, pytanie czy podejdzie tu tłumik od 50cm3 bo tych jest znacznie więcej. Czy nie będzie miał przypadkiem za małej pojemności albo czy uchwyt podejdzie?
1) obroty- za cholerę nie mogę mu zmniejszyć obrotów. Tylko niech nikt nie pisze jak się gaźnik reguluje bo w mechanice samochodowej/motocyklowej siedzę od dzieciaka

2) jest rozwalony w środku tłumik i muszę kupic nowy, pytanie czy podejdzie tu tłumik od 50cm3 bo tych jest znacznie więcej. Czy nie będzie miał przypadkiem za małej pojemności albo czy uchwyt podejdzie?
- Adam093
- Świeżak
Jakie urządzneie rozruchowe? Co miałeś na myśli? Co do wydechu to tak właśnie myślałem ale wolałem się upewnić. Mimo wszystko najgorszą rzeczą są te przeklęte obroty...
Aktualnie er one....
- Adam093
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości