Yamaha xt 125 vs honda xr 125
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Yamaha xt 125 vs honda xr 125
więc tak który motocykl z tych dwóch jest lepszy mógł by mi ktoś wymienić zarówno plusy i minusy takich motorków i który by był lepszy do jazdy a mowa tu o zarówno polnych i czasem szosowych drogach
- Dziobaczęta
- Świeżak
- Dziobaczęta
- Świeżak
- Dziobaczęta
- Świeżak
a moze jak ci nikt nie odpisuje to znaczy ze ktos nie wie ? sporo wiem o moto ale róznic nie widze w obu sprzetach. porównaj sobie dane techniczne obu i bedziesz wiedział. i na przyszłosc edytuj posty i czekaj na odpowiedz bo uwierz mi jeżeli ktos zna odpowiedz to Ci szybko by odpisał wiec nie ma co prosic o szybkie odp 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Od tego sezonu jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy xr polecam w 100% kupiłem ją z przebiegiem 85mil wiec jeszcze ją docieram ale motorek ma dużo mocy jak na 125 w 4t pośmigasz nim zarówno po asfalcie jak i po polu ale zdecydowanie nie nadaje się już do trochę cięższego terenu wiem to z własnego doświadczenia (nieprzyjemna wywrotka prze kierownice w błotku zjeżdżając z górki ). Także motorek polecam bardzo mało pali naprawdę jest strasznie oszczędny choć w jeździe na takiego nie wygląda. Minusami tego motorku są: brak kopa jeden chamulec tarczowy w zasadzie to jedyne minusy.
- macin13
- Świeżak
z tym sie zgodze i mysle że oba sa podobne.sa to nie wyżyłowane sprzęty wiec niezawodne i mało palą, ale w stosunku do mocy mogły by byc lżejsze. kto zaczyna przygode z offroadem albo lubi turystyke po lasach itp to taki motor jest dobry
ale jak ktos chce cos co podniesie adrenaline to jednak oba te sprzęty beda za słabe. zreszta jak kazda 125 w 4T. co do wad mozna zaliczyc że to są turystyki i powietrzaki i jazda w mieście albo wolno w terenie przy duzym upale jest masakryczna :p od serducha ostro ciepło bije. ale jak ktos to kocha to i gorąco nie powstrzyma przed jazdą 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
bez sensu piszecie. popierajcie swoje wypowiedzi jakimis argumentami. a tu haslo - bierz honde. co do czego ?
powiedzial bys czemu, czy jest lepsza, tansza, fajniejsza ? bez sensu jest twój post....
powiedzial bys czemu, czy jest lepsza, tansza, fajniejsza ? bez sensu jest twój post....
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Pisałem powyżej dlaczego a jeszcze raz napisałem to dlatego ze jestem jej posiadaczem jeszcze nigdy mnie nie zawiodła:) a co do xt to sie aż tak bardzo nie wypowiem bo nie jexdizłem na niej a oba motorki sa identyczne minusem hondy jest brak kopniaka nie wiem jak w xt jets chłodzona powietrzem tak jak w xt troche cienkie lagi z przodu nie wiem jak w xt a wielką zaleta mało pali fajnie sie na niej jeździ. stałem przed podobnym pytaniem lecz jeszcze miałem do wyboru dt ale motorek kupowałem w anglii a tam dt są bardzo drogie w porównaniu do polski, lecz trafiła mi sie okazja na honde i kupiłem honde jak narazie nie żałuje polecam i pozdrawiam
Lepiej???

Lepiej???
- macin13
- Świeżak
akurat rozmiar lagów np nie ma nic do tego. moze miec mniejsza srednice zawieszenia ale moze byc np lepiej zestrojone
powinienes podac porównanie opu moto. bo wiesz masz honde a kto wie jakbys mial yamahe moze bys byl bardziej zadowolony ? wiec tak podchodzic do sprawy nie ma co
bo tak samo ja mam ktma i sam nie wiem moze inne sprzety sa lepsze i tez nie moge mówic ktm lepszy bo ja mam i jest dobrze. a kto wie kupil bym moze huske czy cos i moze byla by lepsza ?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nom niestety, z tego co widze to nikt takiego sprzetu nie ma ;d
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dosiadalem ybr 125 - padaka xd no ale na poczatek na pewno zabawa bedzie przednia
tylko ze nie na dlugo. chyba ze ktos lubi spokojniejsza jazde, bo silnik ma kopa ale jak na slabe enduro 125 ccm w 4T. nie bardzo chce sie krecic. chyba ze w ybr jest zmulony

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dobra nie będę zakładał kolejnego tematu bo nie ma sensu robić tylko śmietnik się robi
co do sprawy od 3 dni jeżdżę na moto zrobiłem jakieś 70km i zaczeły mi wywalać pryszcze na nogach szyi i plecach, mozna sie jakos przed tym zabezpieczyć? bo one trochę bolą.
jeżdżę w dresie i w kurtce raz mi sie zdarzyło jechać na krótkich spodenkach może ktos mi cos doradzić??
co do sprawy od 3 dni jeżdżę na moto zrobiłem jakieś 70km i zaczeły mi wywalać pryszcze na nogach szyi i plecach, mozna sie jakos przed tym zabezpieczyć? bo one trochę bolą.
jeżdżę w dresie i w kurtce raz mi sie zdarzyło jechać na krótkich spodenkach może ktos mi cos doradzić??
- MotoMan98
- Świeżak
to zalezy co jest przyczyna ? spaliny ? moze latales w lesie w jakis krzakach ? nie ma co ci doradzac bo nie wiadomo co jest przyczyna. ja tam latam we wszystkim czasem. krótkie spodenki, strój. albo zwykłe jeansy na miasto czy cos i nigdy nie miałem podobnych problemów 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości