suzuki k6 1000
			 • Strona 1 z 2 • 1, 2

suzuki k6 1000
witam tak jak w temacie... licznik pokazł juz 25tys.km słyszałem że przy 26tys. trzeba wyregulować zawory... nie mam pojęcia o mechanice więc pytam czy coś prócz zaworów trzeba zrobić? nie chcę by mnie w serwisie oszukali że wszystko trzeba zrobić : ) pzdr

- Wojtek69
- Świeżak
Manual czyli serwisówka , tam masz napisane co trzeba robić i co ile km
				Mów co myślisz , rób co mówisz .
Suzuki Bandit gsf 400
			Suzuki Bandit gsf 400
- MaŁy_Bandzior
- Świeżak
Ktoś, kto ma to moto na pewno by wiedział, ale może się nikt taki nie trafić  przejrzałeś książkę serwisową, czy instrukcję obsługi? Bo te informacje będziesz miał zapewne w instrukcji (tak przynajmniej jest w mojej Kawie
 przejrzałeś książkę serwisową, czy instrukcję obsługi? Bo te informacje będziesz miał zapewne w instrukcji (tak przynajmniej jest w mojej Kawie  ). Wejdź sobie na oficjalną stronę Suzuki, tam są do ściągnięcia instrukcje.
). Wejdź sobie na oficjalną stronę Suzuki, tam są do ściągnięcia instrukcje.
				 przejrzałeś książkę serwisową, czy instrukcję obsługi? Bo te informacje będziesz miał zapewne w instrukcji (tak przynajmniej jest w mojej Kawie
 przejrzałeś książkę serwisową, czy instrukcję obsługi? Bo te informacje będziesz miał zapewne w instrukcji (tak przynajmniej jest w mojej Kawie  ). Wejdź sobie na oficjalną stronę Suzuki, tam są do ściągnięcia instrukcje.
). Wejdź sobie na oficjalną stronę Suzuki, tam są do ściągnięcia instrukcje.Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
			Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Nie możesz podjechać do warsztatu?
Po 25 tysiach to nie tylko zawory ale i całe moto trzeba przejrzeć.Z samego pytania wnioskuje , że słabo u Cibie z wiedzą odnośnie mechaniki w moto,więc zostaw to komuś kto się na tym zna.

Po 25 tysiach to nie tylko zawory ale i całe moto trzeba przejrzeć.Z samego pytania wnioskuje , że słabo u Cibie z wiedzą odnośnie mechaniki w moto,więc zostaw to komuś kto się na tym zna.
- Gregorgsxr
- Świeżak
No to niech sobie sam synchronizuje wtryski, ustawi zawory, sprawdzi wszystkie połączenia, podepnie się pod diagnostykę itp. itp. Powodzenia. Na pewno z samym manualem da radę. Wogóle po co istnieją serwisy. Przecież to takie proste. Wystarczy sobie ściągnąć manuala i wioooo... 

- Gregorgsxr
- Świeżak
Nie chodzi o to przecież... Czytanie ze zrozumieniem się kłania. On chce oddać moto do serwisu, żeby mu zrobili co trzeba i TYLKO to, co trzeba  przecież mogą mu beknąć w serwisie, że wszystko jest do regulacji i wymiany i będzie musiał zabulić za to koło tysiaka. Dlatego zadał pytanie, co ASO zaleca przy 26 tys. km...
 przecież mogą mu beknąć w serwisie, że wszystko jest do regulacji i wymiany i będzie musiał zabulić za to koło tysiaka. Dlatego zadał pytanie, co ASO zaleca przy 26 tys. km...
				 przecież mogą mu beknąć w serwisie, że wszystko jest do regulacji i wymiany i będzie musiał zabulić za to koło tysiaka. Dlatego zadał pytanie, co ASO zaleca przy 26 tys. km...
 przecież mogą mu beknąć w serwisie, że wszystko jest do regulacji i wymiany i będzie musiał zabulić za to koło tysiaka. Dlatego zadał pytanie, co ASO zaleca przy 26 tys. km...Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
			Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Ok . Ja to wszytko rozumiem. Ale na prawdę w motocyklu tego typu po takim przelocie trzeba wszystko przejrzeć. 
Wszystkie punty smarne, łożyska, zawory , wtryski etc.
Kto to wie co wyniknie podczas przeglądu? I co? jak w instrukcji nie ma nic na temat kontroli łożyska główki ramy to mają mu tego nie kontrolować i jak bęzie do wymiany to nie wymienić?

Wszystkie punty smarne, łożyska, zawory , wtryski etc.
Kto to wie co wyniknie podczas przeglądu? I co? jak w instrukcji nie ma nic na temat kontroli łożyska główki ramy to mają mu tego nie kontrolować i jak bęzie do wymiany to nie wymienić?
- Gregorgsxr
- Świeżak
- 

Seba_ER5
- VIP Ścigacz.pl
To może wybierz się do jakiegoś warsztatu na darmowy przegląd (nie wiem, jak w Rzeszowie, ale we Wrocławiu jest masa serwisów, które robią przeglądy za free) i tam Ci powiedzą, co jest do zrobienia  i potem albo zostawisz u nich moto do zrobienia, albo pojedziesz sobie do ASO i powiesz im konkretnie, co chcesz zrobić.
 i potem albo zostawisz u nich moto do zrobienia, albo pojedziesz sobie do ASO i powiesz im konkretnie, co chcesz zrobić.
Bo w sumie @Gregorgsxr ma rację, że może okazać się coś jeszcze do zrobienia ponad to, co podaje manual...
				 i potem albo zostawisz u nich moto do zrobienia, albo pojedziesz sobie do ASO i powiesz im konkretnie, co chcesz zrobić.
Bo w sumie @Gregorgsxr ma rację, że może okazać się coś jeszcze do zrobienia ponad to, co podaje manual...
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
			Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
hmmm.. nie wiem... nie znam serwisu co za darmo by rozkręcał mi motocykl... serwisuję w aso tam na pewno za friko nie zrobię tego... zna ktoś może w wwa serwis co sprawdzi mi to? wakacje są ciężko z walutą trzeba liczyć hehe

- Wojtek69
- Świeżak
zawory to rzedu 250-300zł. Trzeba zdjac bak ariboxa wryski pokrywe zaworow watpie by ktos do tego zabieral sie za darmo.

- 

Seba_ER5
- VIP Ścigacz.pl
Z ogolnego przeglodu to moze zerknac  czy rowno chodzi i czy lobzyska sa nie powybijane. A On od poczatku kminil nad zaworami.
 czy rowno chodzi i czy lobzyska sa nie powybijane. A On od poczatku kminil nad zaworami.

czy rowno chodzi i czy lobzyska sa nie powybijane. A On od poczatku kminil nad zaworami.
 czy rowno chodzi i czy lobzyska sa nie powybijane. A On od poczatku kminil nad zaworami.- 

Seba_ER5
- VIP Ścigacz.pl
			 • Strona 1 z 2 • 1, 2