DR 125
• Strona 1 z 1
DR 125
Witam, otóż mam pytanie związane z kupnem pierwszego moto. Planuję kupić suzuki dr 125 i w związku z zakupem mam pytanie, na co powinienem patrzyć? Proszę o nie rzucanie mi tu terminami itd. ponieważ jestem laikiem w tych sprawach. Nie mam możliwości wzięcia ze sobą mechanika, ani nikogo takiego. No więc główne pytanie:
Jak sprawdzić czy jest drka na chodzie, czy też coś siądzie po paru dniach jazdy, chodzi mi o najistotniejsze rzeczy.
Jak sprawdzić czy jest drka na chodzie, czy też coś siądzie po paru dniach jazdy, chodzi mi o najistotniejsze rzeczy.
- szajbat
- Świeżak
takich tematów bylo tysiace. trzeba zwracac uwage na kazdy detal. jak sie nie znasz za 1 razem dobrze nie ocenisz. to 4T tam w silniku musi byc wszystko dograne. i ciezko nawet dla kogos kto juz kilka moto miał dobrze stwierdzic czy moto jest dobry czy nie. generalnie ma ładnie odpalac dobrze pracowac. łądnie sie wkrecac nie przerywac. nic ma nie stukac w silniku. zawieszenie ma dobrze pracowac ( no i ktos kto sie nie zna skad bedzie wiedział czy twardosc jest odpowiednia ? do tego trzeba lat doswiadczenia) trzeba sprawdzic czy nie ma luzów na kołach, głowce ramy, czy wahaczu, no i jeszcze czy zawieszenie nie cieknie (czyli czy uszczelniacze trzymaja olej). plus sprawdzenie elektryki i wyposazenia jak licznik itp. kolejna sprawa hamulce czy dobrze biorą. wiec tu Ci napisalem na co zrwacac uwage jak bys to zaczal robic to bys zobaczył ze wymieniłęm praktycznie wszystko
bo motor tylko tyle ma rama (luzy) hamulce zawieszenie i silnik co tu wiecej ogladac
tylko czy dobrze sam za 1 razem ocenisz - tego nie wiem. ale powiem ci ze trudno kupic zła DRke bo to bardzo solidne i mocne choc slabe sprzety. (oczywiscie trafiaja sie trupy ale to juz sam bedziesz widzial jak bedzie strzelała w wydech, albo sie dusiła albo słabo odpalała znaczy ze cos jest nie tak)

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
No dzięki stary, widzę Ciebie w każdym temacie i chyba tylko ty pomagasz tym mniej doświadczonym
Proszę o nie zamykanie tematu, ponieważ niedługo na pewno coś mi wpadnie do głowy i o coś chciałbym się zapytać.
Dzięki jeszcze raz.

Proszę o nie zamykanie tematu, ponieważ niedługo na pewno coś mi wpadnie do głowy i o coś chciałbym się zapytać.
Dzięki jeszcze raz.
- szajbat
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości