specyficzna sytuacja
• Strona 1 z 1
specyficzna sytuacja
Ja mam dość specyficzną sytuację tak samo jak wymagania.
Mam 15 lat z kawałkiem za ok. 5 misięcy zaczynam robić kurs na prawo jazdy. Problem w tym że na motocyklu jeszcze nigdy nie jeździłem jako kierowca. pirwszy raz miałem okazje mieć motor między nogami wczoraj [na motor bike show], oczywiście nie licząc różnych imprez policyjnych gdzie mogłem się przejechać 5 metrów na policyjnym motorze jako pasażer.
Nie wiem czy sobie poradzę na kursie, a w końcu na egzaminie.
Co do kupna maszyny mam dość specyficzne wymagania [oprócz tego żeby nie był drogi]. Chciałbym żeby to była 125, wyglądająca jak motocykl. W oko wpadł mi kingway speed master, ale jest troche drogi. Macie jekieś propozycje?
[Do nadgorliwych ---> Tak czytałem już podobny temat, ale nic się z niego nie dowiedziałem]
Mam 15 lat z kawałkiem za ok. 5 misięcy zaczynam robić kurs na prawo jazdy. Problem w tym że na motocyklu jeszcze nigdy nie jeździłem jako kierowca. pirwszy raz miałem okazje mieć motor między nogami wczoraj [na motor bike show], oczywiście nie licząc różnych imprez policyjnych gdzie mogłem się przejechać 5 metrów na policyjnym motorze jako pasażer.
Nie wiem czy sobie poradzę na kursie, a w końcu na egzaminie.
Co do kupna maszyny mam dość specyficzne wymagania [oprócz tego żeby nie był drogi]. Chciałbym żeby to była 125, wyglądająca jak motocykl. W oko wpadł mi kingway speed master, ale jest troche drogi. Macie jekieś propozycje?
[Do nadgorliwych ---> Tak czytałem już podobny temat, ale nic się z niego nie dowiedziałem]
- domin
- Świeżak
TZR 125 jest nie droga a nawet zrywna jak na 125, yamaha TDR tez nie droga, enduro/cross Hyosung 125 xrx tanio kupisz
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
Ścigacz... ja nie wiem, każdy chce żeby jego pierwszy motocykl to przecinak no ale nie wnikam... Rozumiem że szkukasz jakąś używke więc z ładnych ścigaczy to jest Aprilia RS 125, Tamaha TZR 125, albo Honda NSR 125 tylko ze nowsze TZR-ki są dość drogie. Osobiście polecam Aprilke, głównie za wygląd i osiągi (słyszałem historyjki ze ktoś ja wykręcił do 180km/h ale nie bardzo chce mi się w to wierzyć)
No i jest jeszcze Yamaha tdr 125 ale to jest już enduro/SM...
No i jest jeszcze Yamaha tdr 125 ale to jest już enduro/SM...

Derbi senda SM 70
| | www.bikepics.com/members/katsupermotard/01sendaxtremesm | http://www.youtube.com/user/KATsupermotard

-
K_A_T - Świeżak
właśnie podaj do ilu chcesz kupić , co to ma być ścig/enduro/SM/może cross ;]
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
A może funbike? NP tdr? Jak cos to jeszcze z enduro to kmx lub dt tańsze. Różnych aprilli i innych wynalazkó nie polecam, bo części drogie....
Zapraszam na http://www.bikepics.com/members/kuba9449/
-
kuba9449 - Świeżak
kingway to chiński szajs!!!!!! już lepiej kupic używaną tzr na pewno si bedzie mniej psuła!!!!!
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
no a najlepiej za ta kase kup yamahe dt albo derbi senda
DT80=>DT70SM=>RS125=>CR125=>SX125&CBR6 00RR '06
- daniel8634
- Świeżak
na początku przecież sie będę uczył.. przecież pierwszy raz jak wsiądę to nie będe jechał 80 albo szybciej bo zapewne przy 60 już się będę "srał".
a tak na marginesie...
Czy jest coś takiego ja Honda Tzr 125? Albo chociaż czy da sie ztuningować do 125, którąś z wersji?
a tak na marginesie...
Czy jest coś takiego ja Honda Tzr 125? Albo chociaż czy da sie ztuningować do 125, którąś z wersji?
- domin
- Świeżak
heh Honda tzr
:D no jest Yamaha tzr. możeśz stuningować 50tke na 80tke.Jak nie chcesz za mocnego kup cos w stylu yamaha tzr 80 albo ns1.A jeśli chodzi o 125 to NSR nie jest aż tak mocna ale ja bym jeśli chodzi o 125 to brał właśnie honde nsr albo yamahe tdr lub tzr ;]

- x_miki_x
- Świeżak
miałem na myśli yamahe... bo oględałem ją w internecie w tym samym czasie co honde cbr i mi sie wszystko powaliło.
Te hondy Cbr i nsr sÄ… troche drobie, o tylko od czsu do czasu zdarza siÄ™ na allegro jakaÅ› "fajna" licytacja za 5500.
Te hondy Cbr i nsr sÄ… troche drobie, o tylko od czsu do czasu zdarza siÄ™ na allegro jakaÅ› "fajna" licytacja za 5500.
- domin
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości