Zobacz wątek - wata szklana - tłumik ?
NAS Analytics TAG

wata szklana - tłumik ?

Enduro, Cross
_________

wata szklana - tłumik ?

Postprzez kamol_lubin » 12/7/2010, 09:27

witam ponownie!
właśnie się rozprawiczyłem w weekend z moją CR250 ... jest boska... he he ale to ona MNIE na razie nosi i żyje własnym życiem ... ale mam nadzieję że nie długo.... staram się nad tym pracować aby ją okiełznać... choć na razie jestem DNO ... koniec użalania i do rzeczy wydmuchałem jej tłumik... tzn chyba nie był dobrze przykręcony bo na łączce nagle usłyszałem jeszcze większy huk! i 15m za mną leżało kawałek jakby waty szklanej i dekielek od tłumika ... co mam zrobić owinąć szczelnie nowym kawałkiem waty czy szukać jakiegoś środka (czy w ogóle są ?) i po skręcać i latać dalej... jak często się to wymienia i czy w ogóle?... dzięki za pomoc i pozdrawiam... niech MUD&SAND będzie z wami
CR 250 / '96
kamol_lubin
Świeżak

Postprzez matm117 » 12/7/2010, 20:02

owiń zwykłym kawałkiem waty szklanej tak jak było wcześniej i będzie dobrze.
matm117
Świeżak

Postprzez henio12323 » 13/7/2010, 07:02

mozna kupic dedykowana wate. to taki kawalek dlugiej plachty i owijasz az do odpowiedniej grubosci. koszt tez nie jest duzy i moze warto by bylo kupic taka (na pewno jest lepsza od zwyklej <tylko ciekawe o ile?>)
co do zwyklej nawet to musisz ciasno ja poupychac. zreszta wpisz sobie w YT jak robia to profesjonaliści :P bedziesz widzial jak to sie robi :D niestety nie mam czasu poszukac linka :P ale wiem ze widzialem kiedys taki ciekawy filmik.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości

na górê