Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Motus MST-01 - amerykański V4
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Motus MST-01 - amerykański V4

Komentarze użytkowników
_________

[Aktualności] Motus MST-01 - amerykański V4

Postprzez Åšcigacz » 7/7/2010, 09:51

Dyskusja na temat: Motus MST-01 - amerykański V4
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Motus MST-01 - amerykański V4
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/7/2010, 09:53

dziwne troche aczkolwiek interesujace. <br><hr>Ghost
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/7/2010, 11:39

"To pierwsza na świecie jednostka napędowa V4 zasilana bezpośrednim wtryskiem paliwa, której cylindry ułożone są wzdłużnie osi motocykla "

Honda ST1300 Pan-European już od kilku lat tak klepie silnik.
Bylo by zrozumiałe jeśli autor artykułu zapomniał o mało zananym modelu X ale o tak znanej Hondzie??
Panie redaktorze do motocyklowej zerówki.
<br><hr>Wenicjusz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/7/2010, 14:10

Komentatorzy napisał(a):"To pierwsza na świecie jednostka napędowa V4 zasilana bezpośrednim wtryskiem paliwa, której cylindry ułożone są wzdłużnie osi motocykla "

Bylo by zrozumiałe jeśli autor artykułu zapomniał o mało zananym modelu X ale o tak znanej Hondzie??
<br><hr>Wenicjusz<br>
Tylko że widzisz, Honda zasila swój wzdłużnie montowany silnik wtryskiem PGM-FI (elektronicznie sterowany wtrysk paliwa), a tutaj mamy tzw. GDI (Gasoline Direct Injection), w którym paliwo podawane jest do cylindrów bezpośrednio, w odróżnieniu do podawania go do komory wstępnej w silniku ze wtryskiem pośrednim. Ale mogę się mylić, sam już nie wiem, może udam się do tej podstawówki. Podałbyś namiary ?:)<br><hr>Boczo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/7/2010, 14:51

Komentatorzy napisał(a):"To pierwsza na świecie jednostka napędowa V4 zasilana bezpośrednim wtryskiem paliwa, której cylindry ułożone są wzdłużnie osi motocykla "

<br><hr>Wenicjusz<br>
Komentatorzy napisał(a):Tylko że widzisz, Honda zasila swój wzdłużnie montowany silnik wtryskiem PGM-FI (elektronicznie sterowany wtrysk paliwa), a tutaj mamy tzw. GDI (Gasoline Direct Injection), w którym paliwo podawane jest do cylindrów bezpośrednio, w odróżnieniu do podawania go do komory wstępnej w silniku ze wtryskiem pośrednim. Ale mogę się mylić, sam już nie wiem, może udam się do tej podstawówki. Podałbyś namiary ?:)<br><hr>Boczo<br>
Bardzo przepraszam-moja niewiedza - sam lece do szkoły - jeszcze raz bardzo przepraszam (klania sie czytanie ze zrozumieniem).
<br><hr>wenicjusz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/7/2010, 22:16

Korekta - widac i mowia o tym w filmie, ze rozrzad nie jest DOHC, tylko pushrod "classic american muscle car" - walek rozrzadu centralnie w bloku silinika i popychacze wzdluz cylindrow. Dokladnie tak jak w wiekszosci amerykanskich V8, podobnie jak w starej poczciwej warszawie M20 ;)<br><hr>maciek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/7/2010, 22:43

Komentatorzy napisał(a):Korekta - widac i mowia o tym w filmie, ze rozrzad nie jest DOHC, tylko pushrod "classic american muscle car" - walek rozrzadu centralnie w bloku silinika i popychacze wzdluz cylindrow. Dokladnie tak jak w wiekszosci amerykanskich V8, podobnie jak w starej poczciwej warszawie M20 ;)<br><hr>maciek<br>
100% racji. Pomyliłem się i przyznaję się bez bicia :) A zmyliło mnie "dual OHC". Oczywiście, że jest dokładnie tak, jak piszesz :)<br><hr>Boczo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê