Simson s51 - pytania o kupno
• Strona 1 z 1
Simson s51 - pytania o kupno
Mam kilka pytan o co się zapytać sprzedajacego jak bede kupował simsona na pewno jaki olej daje np. polsyntetyk.
Na co mam patrzec np. jak nie powinien chodzic silnik(ktos wie???)
Gosciu powiedzial ze ma alarm i wentylator na cylku, tylko zeby sie nie zepsula elektryka , to moze to zdjąć?
Moze on po to zamontowal wentylator ze mu sie grzeje nadmiernie silnik
Kto ma jakies pomysly-pisac. Proszę o to link co chce kupić:http://allegro.pl/item1091086170_simson_s51_alarm.html
Na umowie kupna-sprzedazy to lepiej pisac mniejsza kwote , czy wiekszÄ… - przy przerejestrowaniu to bede mial moze jakas znizke czy nie ma to roznicy
Na co mam patrzec np. jak nie powinien chodzic silnik(ktos wie???)
Gosciu powiedzial ze ma alarm i wentylator na cylku, tylko zeby sie nie zepsula elektryka , to moze to zdjąć?
Moze on po to zamontowal wentylator ze mu sie grzeje nadmiernie silnik

Na umowie kupna-sprzedazy to lepiej pisac mniejsza kwote , czy wiekszÄ… - przy przerejestrowaniu to bede mial moze jakas znizke czy nie ma to roznicy

- tigerman
- Świeżak
jak napiszecie na umowie mniejsza kwote to mniejszy podatek zaplacisz. znaczy sie tak przy samochodach jest a motoru nigdy sam nie rejestrowalem
wentylator to chyba jego wlasny wynalazek - nie widzialem jeszcze czegos takiego
a silnik nie powinien klekotac, brzeczec, no podejrzanych odglosow wydawac.
najlepiej zabierz ze soba kogos obcykanego dobrze w motorkach i jedzcie obejrzec go

wentylator to chyba jego wlasny wynalazek - nie widzialem jeszcze czegos takiego
a silnik nie powinien klekotac, brzeczec, no podejrzanych odglosow wydawac.
najlepiej zabierz ze soba kogos obcykanego dobrze w motorkach i jedzcie obejrzec go

Z BenzynÄ… We Krwi 

-
D748SPS - Świeżak
TIGERMAN/ wiesz co ci powiem niekupuj takiego simka z różnymi bajerami, bo to tylko wiejskie tuningi, i za kwote 1600 zł to se można motorynke kupić.
Jak chcesz pożądnego simka to kup za jakieś 2500zł, żeby od nowości dłubany nie był ani kombinowany, malowany restaurowany bo to wtedy wiesz co masz , coś o tym wiem bo 3 lata przejeździłem na tkim simku, nawet go sprzedaje , jest w stanie idealnym jak z salonu , od nowości wymieniałem w nim tylko tylną oponę i linkę przednigo hamulca, a przebieg malutki 7500km
naprawde zadbany jakby co to napisz do mnie na maila : rumcajs7@vp.pl
Jak chcesz pożądnego simka to kup za jakieś 2500zł, żeby od nowości dłubany nie był ani kombinowany, malowany restaurowany bo to wtedy wiesz co masz , coś o tym wiem bo 3 lata przejeździłem na tkim simku, nawet go sprzedaje , jest w stanie idealnym jak z salonu , od nowości wymieniałem w nim tylko tylną oponę i linkę przednigo hamulca, a przebieg malutki 7500km
naprawde zadbany jakby co to napisz do mnie na maila : rumcajs7@vp.pl
- stasek2002
- Świeżak
tak jak stasek napisał najlepiej żebyś znalazł sobie coś bez żadnych przeróbek, fabryki się nie poprawia i im więcej grzebiesz tym gorzej (a ten do którego dałeś linka mało co ma oryginalne). Ja kupiłem za 1550 3 lata temu z silnikiem full ddr, był trochę obdrapany ale silnik miał w porządku to się bez zarzutu spisywał (musiałem jedynie linkę+napęd licznika zmienić i trochę odświeżyć wizualnie ale to już na eksploatacje wpływu nie miało). Na wiosnę poszedł za 1500 (84r). Nie zwracaj uwagi na rocznik i wygląd(nie są to już nowe sprzęty) tylko na stan techniczny. Z tego którego pokazałeś bym zrezygnował
- Szary
- Świeżak
Słuchaj jak za 1500zł chcesz kupić zajechanego simka to chyba już lepszy będzie nowy chinol... Szukaj zadbanego sprzęcika... Bez dodatków... Takie wentylatorki i alarmy to powód psucia się elektryki... Najlepiej jak jest tutaj dziewiczo... Nic nie dłubane. Wtedy jak coś nie gra to łatwo to zdiagnozować...
A swojÄ… drogÄ… simak dobry szpej
Miałem 2... Aha nie łaszcz się na wersje po tuningu na 60ccm, albo nie tuninguj sam tak... Efekt nieodczuwalny... V-Max podnosi się o 5km/h max... lepiej już szukać robionego na 70/80ccm wtedy efekt jest odczuwalny...
A swojÄ… drogÄ… simak dobry szpej

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
polecam tez fajna zabawe w optyk... ja mialem simka s51 kupilem w 100% oryginalny, i nic w silniku ani instalacji nie grzebalem tylko bawilem sie w zmiane wygladu
juz widze te posty pod spodem typu "wiejski tuning" - broń boże
części nowe wszystkie, malowanie aerografem, i pochlania to duzo kasy ale nie ma potem czlowieka ktory sie nie odwroci i nie obejrzy za Twoim sprzetem
ja swoj robilem na kawasaki hehe
wymalowalem caly u lakiernika na "Kawasaki Lime Green", dalem naklejki Ninja, glebokie blotniki, siedzisko, i moze rzeczywiscie troche wioską leciało, ale bylo smiesznie
najwazniejsze zeby sie dobrze czuc na swojej maszynie
ps. zapomnialem dodac: zmienilem wydech - mala ingerencja mechaniczna

ps. zapomnialem dodac: zmienilem wydech - mala ingerencja mechaniczna

-
D748SPS - Świeżak
Szukaj czegoÅ› takiego
http://www.allegro.pl/item1120144538.html
http://www.allegro.pl/item1120144538.html
- stasek2002
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości