Miernik/Wskaźnik Paliwa w CBR F3 ?
• Strona 1 z 1
Miernik/Wskaźnik Paliwa w CBR F3 ?
Witam. nie wiem czy temat sie powtarza ale zaryzykujÄ™:)
Czy jest mozliwość zamontowania miernika paliwa w CBR F3 ? Bo delikatnie mowiac wqr....wia mnie brak tegoż wskaźnika. Nigdy nie wiem ile jest paliwa i na ile starczy mi.
Może macie jakieś pomysły jaki i jak zamontować takie urzadzonko.??? pozdro
Czy jest mozliwość zamontowania miernika paliwa w CBR F3 ? Bo delikatnie mowiac wqr....wia mnie brak tegoż wskaźnika. Nigdy nie wiem ile jest paliwa i na ile starczy mi.
Może macie jakieś pomysły jaki i jak zamontować takie urzadzonko.??? pozdro
-
daniel85r - Świeżak
na oko to wiesz heh
nie da sie na oko wyczuc na ile km starczy paliwka w zbiorniku a ciagle zagladanie do srodka jest irytujace.
nadal mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto wymyslil juz jakis sposob, badz sam zainstalowal u siebie taki wskaznik paliwa w zbiorniku. pozdro
nie da sie na oko wyczuc na ile km starczy paliwka w zbiorniku a ciagle zagladanie do srodka jest irytujace.
nadal mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto wymyslil juz jakis sposob, badz sam zainstalowal u siebie taki wskaznik paliwa w zbiorniku. pozdro
-
daniel85r - Świeżak
1. Po tankowaniu zawsze zerujesz licznik km.
2. W mieście F3 pali max 7l.
3. Do rezerwy można przejechać około 180-220km, na rezerwie max. 30km do kompletnego braku paliwa przejechałem. (nie jest miłe pchanie, nawet 500 metrów).
Jak nauczysz się jeździć na licznik to będziesz wiedział ile km może przejechać twój motocykl.
Warto mieć 2-4 litrową bańkę z paliwem ze Sobą - jeśli chcesz sprawdzić maksymalny zasięg.
W F3 na oko widać ile pozostało do rurki.
2. W mieście F3 pali max 7l.
3. Do rezerwy można przejechać około 180-220km, na rezerwie max. 30km do kompletnego braku paliwa przejechałem. (nie jest miłe pchanie, nawet 500 metrów).
Jak nauczysz się jeździć na licznik to będziesz wiedział ile km może przejechać twój motocykl.
Warto mieć 2-4 litrową bańkę z paliwem ze Sobą - jeśli chcesz sprawdzić maksymalny zasięg.
W F3 na oko widać ile pozostało do rurki.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
a mnie sie wydaje że pali lekko ponad 8l
co zatankuje za 30-50 to za 3 dni znow musze a portfel chudy heh. Fakt lubie sobie przypier... i ssie jak nowiuski odkurzacz
na moje ok 10-11l
hm albo bagnet sobie zrobie :X heh pozdro

hm albo bagnet sobie zrobie :X heh pozdro
-
daniel85r - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 85 gości