Rejestracja Hondy
• Strona 1 z 1
Rejestracja Hondy
Witam
Słyszałem, że można zarejestrować jako zabytek motor który ma już 25+ lat. Więc mam takie zapytanie: Czy moją Honde mtx 80 R1 rocznik 1983 mógłbym na taki zabytek zarejestrować ?
Pozdrawiam
Słyszałem, że można zarejestrować jako zabytek motor który ma już 25+ lat. Więc mam takie zapytanie: Czy moją Honde mtx 80 R1 rocznik 1983 mógłbym na taki zabytek zarejestrować ?
Pozdrawiam
- Sp33dPL
- Świeżak
No jak masz z 1983r to znaczy ze twoja Honda ma 27 lat czyli wiecej niż 25 prawda? czyli w czym tkwi problem? brak klakulatora ?
Hajka juz stoi 

-
Warsaw Stunt Squad - Świeżak
CytujÄ™:
"
Aby pojazd uzyskał pozytywną opinię macierzystego Konserwatora Zabytków, musi spełnić następujące warunki:
- ten egzemplarz musi mieć wiek co najmniej 25 lat, a model nie jest produkowany od 15 lat; "
więc nie wiem co o tym myśleć.[/code]
"
Aby pojazd uzyskał pozytywną opinię macierzystego Konserwatora Zabytków, musi spełnić następujące warunki:
- ten egzemplarz musi mieć wiek co najmniej 25 lat, a model nie jest produkowany od 15 lat; "
więc nie wiem co o tym myśleć.[/code]
- Sp33dPL
- Świeżak
Można tylko po co ?
Czytałeś jakie są - zabytków ?
- potrzebna zgoda konserwatora zabytków jak wyjeżdżasz po za granicę PL,
- jak uszkodzisz pojazd musisz go przywrócić do stanu sprzed kolizji (nie zależnie od kosztów) ...
Czytałeś jakie są - zabytków ?
- potrzebna zgoda konserwatora zabytków jak wyjeżdżasz po za granicę PL,
- jak uszkodzisz pojazd musisz go przywrócić do stanu sprzed kolizji (nie zależnie od kosztów) ...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Poza granice nigdzie siÄ™ nie wybieram zaranie <zresztÄ… po co mi " Hania 80" za granicÄ…
>
a z tym uszkodzeniem to trzeba być ostrożnym. Zresztą narazie nigdzie się nie spieszę z tą rejestracją ^^.
PS Pomoże ktoś wygoglować w którym roku zakończono produkcję R1 ?
Ps2 Taniej i szybciej chyba wyjdzie na zabytek. I te żółte tablice ^^ ahh...

a z tym uszkodzeniem to trzeba być ostrożnym. Zresztą narazie nigdzie się nie spieszę z tą rejestracją ^^.
- Sp33dPL
- Świeżak
Poza granice nigdzie siÄ™ nie wybieram narazie <zresztÄ… po co mi " Hania 80" za granicÄ…
>

- Sp33dPL
- Świeżak
rejestracja na żółte tablice jest droższa od normalnej
i nie moge znalezc lat produkcji... poczekaj do jutra i zadzwon do Hondy Polska to Ci może powiedza lata produkcji. proponowalbym tez poszukac oficjalnej ich strony moze costam znajdziesz...
zrobilem eksperyment. na allegro znalazlem tylko pare sztuk MTX-a 80 z lat po 1995 i byly to odmiany inne niz ta starsza (mniemam ze R1) wiec na 85% podejdzie pod zabytek.
a co do kosztów rejestracji na zolto... ktorys tys pewnie poleci...
i nie moge znalezc lat produkcji... poczekaj do jutra i zadzwon do Hondy Polska to Ci może powiedza lata produkcji. proponowalbym tez poszukac oficjalnej ich strony moze costam znajdziesz...
zrobilem eksperyment. na allegro znalazlem tylko pare sztuk MTX-a 80 z lat po 1995 i byly to odmiany inne niz ta starsza (mniemam ze R1) wiec na 85% podejdzie pod zabytek.
a co do kosztów rejestracji na zolto... ktorys tys pewnie poleci...
Ostatnio edytowano 3/7/2010, 23:54 przez D748SPS, łącznie edytowano 2 razy
Z BenzynÄ… We Krwi 

-
D748SPS - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości