NOLAN N62 ???
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
NOLAN N62 ???
witam czy ktos korzysta z tego kasku ?? musze przyznac ze jego cena jest bardzo zachecajaca, co sadzicie o tym kasku ? zastanawailem sie jeszcze nad uvexem boss ale nie moge znalezc swojego rozmiaru... czekam na jakies info ... czy znacie ciekawsza opcje na kask do okolo 450-500zl ??
- marecki6
- Świeżak
tu masz nieco info o N61... podejzewam ze N62 jest jeszcze lepszy:
viewtopic.php?t=3739&start=210
To jest calkiem nowy kask i chyba nikt na forum nie bedzie go miec.
viewtopic.php?t=3739&start=210
To jest calkiem nowy kask i chyba nikt na forum nie bedzie go miec.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Jesli kupisz i juz troche w nim posmigasz to zachecam do pozostawienia swojej opini na jego temat tu na forum.
Najlepjej w tym temacie skoro juz ma naglowek "Nolan N62" ewentualnie u mnie w temacie pod linkiem jaki podalem post wczesniej.
Kazda kolejna osoba pytajaca sie na tym forum o ten kask bedzie miala od razu rzetelna informacje co i jak.
pozdro.
Najlepjej w tym temacie skoro juz ma naglowek "Nolan N62" ewentualnie u mnie w temacie pod linkiem jaki podalem post wczesniej.
Kazda kolejna osoba pytajaca sie na tym forum o ten kask bedzie miala od razu rzetelna informacje co i jak.
pozdro.
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
marecki ja tez sie zastanawiam nad tym kaskiem... on ma antifoga niby wiec w tej cenie rewelacja. lepszy niz poprzednia seria N61. Gdzie go widziales za 440 zl???? bo ja chyba tylko okolice 500 zl... pozdrawiam
p.s w tym tygodniu bede szedl go szukac w poznaniu po sklepach i bede przymierzac. Co prawda nie mam doswiadczenia bo to moj 1 kask na 1 moto ale cos tam napisze
ps.2 znalazlem w 4bikes.pl za 449 zl wersje GENESIS czym sie roznia te wszystkie wersje.. matrix classic clouds itp? malowaniem tylko czy cos jeszcze?!? :>
p.s w tym tygodniu bede szedl go szukac w poznaniu po sklepach i bede przymierzac. Co prawda nie mam doswiadczenia bo to moj 1 kask na 1 moto ale cos tam napisze

ps.2 znalazlem w 4bikes.pl za 449 zl wersje GENESIS czym sie roznia te wszystkie wersje.. matrix classic clouds itp? malowaniem tylko czy cos jeszcze?!? :>
-
Saimek - VIP Åšcigacz.pl
z tego co wiem roznia sie malowaniem, antifoga ma i to niby najlepszego bo kask ma pinlocka
dla mnie to tez bedzie pierwszy kask, chce wziasc wersje GRAFFIC , jezeli go kupie to na bank zostawie jakies info na jego temat ... SAIMEK daj znac jezeli znajedziesz go w poznaniu za podobna cene poniewaz bede jechal po swoje moto do poznania i moze kupilbym odrazu tam kask, pisalem do wroclawskiego dealera nolana ale narazie nie uzyskalem odpowiedzi

- marecki6
- Świeżak
Kris2k napisał(a):Kto mi wyjasni co to jest DOKLANIE PinLock?
Dokładnie nie wiem, może to jest ta opcja rozszczelniania szybki zapobiegająca zaparowaniu

Ostatnio edytowano 25/2/2007, 22:39 przez koni74, łącznie edytowano 2 razy
Triumph Speed Four
-
koni74 - Świeżak
No tak bo do kazdego kasku mozna kupic szybke PINLOCK
http://www.pinlock.com/default1.asp
jest animka we flashu i pisze wszystko :>
czasami pisza tez ze pinlock to sa zaczepy do drugiej szyby ktora mozna zalozyc na ta pierwsza... ta druga szyba niby nie paruje itp.. eh sam nie wiem tyle pisza a nie wiadomo gdzie prawde

http://www.pinlock.com/default1.asp

czasami pisza tez ze pinlock to sa zaczepy do drugiej szyby ktora mozna zalozyc na ta pierwsza... ta druga szyba niby nie paruje itp.. eh sam nie wiem tyle pisza a nie wiadomo gdzie prawde

-
Saimek - VIP Åšcigacz.pl
Mowiac po ludzku... PinLock to taka silikonowa wkladka ktora nakleja sie od wewnatrz na szybe w kasku i ustala za pomoca zaczepow ktore sa w standardzie na szybie. Jutro zrobie Wam skana takiego zaczepu na szybie.
Jest to element dodatkowy do kasku za ktory trzeba zaplacic... zdaje sie ze cos w granicy 70pln to kosztuje.
Aczkolwiek... w Nolanach jest tak, ze modele podstawowe takie jak Genesis nie maja tego w standardzie, natomiast modele w stylu Race replica juz maja, to samo tyczy sie deflektora na nos i windstopera.
Polecam:
http://www.nolan.it/home.asp
Zakladka "Technical Characteristics" zawiera tebelke z rozpiska jaki model co ma na swoim wyposazeniu.
Jest to element dodatkowy do kasku za ktory trzeba zaplacic... zdaje sie ze cos w granicy 70pln to kosztuje.
Aczkolwiek... w Nolanach jest tak, ze modele podstawowe takie jak Genesis nie maja tego w standardzie, natomiast modele w stylu Race replica juz maja, to samo tyczy sie deflektora na nos i windstopera.
Polecam:
http://www.nolan.it/home.asp
Zakladka "Technical Characteristics" zawiera tebelke z rozpiska jaki model co ma na swoim wyposazeniu.
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Przejzalem stronke i wychodzi na to ze zaden z modeli N62 nie ma PinLocka w standardzie... wiec skoro sprzedawca mowi ze ma (co moze byc indywidualna sprawa importera/sprzedawcy o dolaczaniu dodatkow do kasku) to sprawdz przy kupnie czy masz w kaplecie ta wkladke/nakladke (jak zwal tak zwal), jak nie, to nie daj sie zrobic w bambuko i tyle 

-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
ta... ten antifog.. pisze "ready for" no to super
ze mozna zamontowac ale jak chcesz miec to bulisz
genesis to w ogole kiepskawa wersja.. nie ma wyjmowanej wysciolki nawet.
zobacze jeszcze N84... bo sa po 500 zl w sklepach.. N84 genesis tez nie ma antifoga.. przykro mi w tej cenie chyba nie da rady
N62 classic sie wydaje byc w miare.. chyba ze ktos musi miec wzorki :>
ja chyba wezme N62 Classis czarny mat. Ma microlock, wyjmowana wysciolka... w pozostalych wersjach (graffic tez) nie ma tego.. tylko mystic i gemini replica. a one sa juz sporo drozsze.

ze mozna zamontowac ale jak chcesz miec to bulisz

genesis to w ogole kiepskawa wersja.. nie ma wyjmowanej wysciolki nawet.
zobacze jeszcze N84... bo sa po 500 zl w sklepach.. N84 genesis tez nie ma antifoga.. przykro mi w tej cenie chyba nie da rady

N62 classic sie wydaje byc w miare.. chyba ze ktos musi miec wzorki :>
ja chyba wezme N62 Classis czarny mat. Ma microlock, wyjmowana wysciolka... w pozostalych wersjach (graffic tez) nie ma tego.. tylko mystic i gemini replica. a one sa juz sporo drozsze.
Ostatnio edytowano 26/2/2007, 11:32 przez Saimek, łącznie edytowano 1 raz
-
Saimek - VIP Åšcigacz.pl
gdzie ten kask widziales za 500zl ? z tym ze n84 ma ta kiepawa zewnetrzna blende przeciwsloneczna co mi nie lezy... ja jeszcze zobacze bo jezeli okae sie ze jest pinlock w komplecie i jednak wysciolka sie wyjmuje to biore n62... ale wybor kasku to jest poprstu masakra wiecznie wiatr w oczy wrrrrr
- marecki6
- Świeżak
Tutaj masz... http://www.4bikes.pl/product_info.php?products_id=833
ale to wersja genesis... nie wiadomo co w niej jest a co nie.. ale na polskiej stronie pisze ze nie ma antifoga itp.. wiec raczej bez sensu to brac.
N62 classic chyba najlepsze rozwiazanie.. cena 530 zl jest microlock i wyjmowana wysciolka. Antifoga nie ma ale mozna zalozyc.
ale to wersja genesis... nie wiadomo co w niej jest a co nie.. ale na polskiej stronie pisze ze nie ma antifoga itp.. wiec raczej bez sensu to brac.
N62 classic chyba najlepsze rozwiazanie.. cena 530 zl jest microlock i wyjmowana wysciolka. Antifoga nie ma ale mozna zalozyc.

-
Saimek - VIP Åšcigacz.pl
ja nie do konca kieruje sie opisami sklepowymi a zwlaszcza z 4bikes bo czesto maja braki albo sa oprzepisywane z jakis innych stron ... wczesniej zastanawialem sie nad AGV Longway ( zreszta cos czuje ze wroce do tego pomyslu) i wedlug ich opisu kask nie mial antyfoga ale sprawdzilem na stronie producenta i zagadalem do 4bikes zeby sprawdzili no i.... okazalo sie ze jednak ma ale opisu nie zmienili, ludzie na allegro przepisje opisy ze sklepow i tak bledne kolo sie zatacza .... ja juz sam nie wiem co brac , uvexa boss 2000 lub 530 nie moge znalezc w swoim rozmiarze a jak jest to w cenie katalogowej,z tym nolanem teraz dziwne cyrki wychodza, no i spowrotem chyba doloze do stawki agv longway i mzoe zastanaowie sie nad K-series .....a zreszta zaraz zadzwonie do wroclawskiego dystrybutora nolana i dowiem sie jak to wyglada
EDIT :
http://www.4bikes.pl/product_info.php?c ... ts_id=1570
tutaj pisze ze jest pinlock, ze wyciolka jest wyjmowana itd. ale zagadalem do goscia z 4bikes i jednak trzeba dokupic antyfoga za 70zl ...zglupiec mozna
EDIT :
http://www.4bikes.pl/product_info.php?c ... ts_id=1570
tutaj pisze ze jest pinlock, ze wyciolka jest wyjmowana itd. ale zagadalem do goscia z 4bikes i jednak trzeba dokupic antyfoga za 70zl ...zglupiec mozna
- marecki6
- Świeżak
Ja sie nie zdziwie jak z innymi firmami beda podobne cyrki, jak sie okazuje to ze w opisie pisze ze jest AntiFog to jeszcze wcale nie znaczy ze on tam musi byc :/
Tak czy siak w AntiFoga warto zainwestowac.
Aha... i co do wyjmowalnego wnterza... z tym tez moga byc cyrki bo: moze byc tak ze w opisie bedzie pisac ze wnetrze jest wyjmowalne, a to moga byc tylko same poduszeczki policzkowe.
Nie wiem jak pisalo na stronie Nolana o N61 a niestety teraz juz nie ma go tam na stronce i nie ma jak sprawdzic, ale w N61 Genesis sa wyjmowalne policzki w standardzie, byc moze w drozszych wersjach jest wyjmowalne cale wnetrze. Podobnie moze byc z N62.
Teraz juz wiecie ze obojetnie jakiej firmy to nie bylby kask to na takie szczegoly trzeba zwracac uwage zeby sie nie rozczarowac.
Tak czy siak w AntiFoga warto zainwestowac.
Aha... i co do wyjmowalnego wnterza... z tym tez moga byc cyrki bo: moze byc tak ze w opisie bedzie pisac ze wnetrze jest wyjmowalne, a to moga byc tylko same poduszeczki policzkowe.
Nie wiem jak pisalo na stronie Nolana o N61 a niestety teraz juz nie ma go tam na stronce i nie ma jak sprawdzic, ale w N61 Genesis sa wyjmowalne policzki w standardzie, byc moze w drozszych wersjach jest wyjmowalne cale wnetrze. Podobnie moze byc z N62.
Teraz juz wiecie ze obojetnie jakiej firmy to nie bylby kask to na takie szczegoly trzeba zwracac uwage zeby sie nie rozczarowac.
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości