Mandat za zdjęcie w integralu i bez widocznej blachy?
• Strona 1 z 1
-
patryk83 - Bywalec
Re: Mandat za zdjęcie w integralu i bez widocznej blachy?
pan_wiewiorka napisał(a):Motomisiek jasno powiedział, że często kończy wyłącznie upomnieniem motocyklisty (sam jeździ i wie jak to jest kiedy człowiek chce odwinąć). (...) W moim wypadku była fota więc z upomnienia nici, doopa zbita i kolejne punkty.
Ta... mieli fotkę bez rejestracji, oni stali dalej. Mogli spokojnie cię puścić. Zwykłe pi********e żeby mniej ludzi spierdalało.
A upomnienie to już coraz mniej używają, często mają nawet nieoficjalny zakaz dawania upomnień. Bo trzeba statystyki wykrywalności przestępstw poprawić.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
- Materialmord
- Świeżak
Materialmord napisał(a):Ja bym nie przyjął. Sprawe w Sądzie masz na starcie wygraną.
w tym przypadku akurat nie
ponieważ osoba przy zatrzymaniu została potwierdzona
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
krótko pisząc zachować się jak chłop z jajami
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Homologacja urządzenia wiadomo musi być , a jak to jest ze stojakiem , uprawnieniami operatorów czy pozwoleniem na suszenie z tego miejsca ? Można z nimi podyskutować troche czy nie ?
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
pan_wiewiorka napisał(a): Osoba focąca powinna mieć uprawnienia podobnie jak zezwoleństwo na focenie z miejsca, za wyjątkiem pobocza drogi (to gdzieś wyczytałem, chyba na Gazecie Prawnej ale nie pamiętam, musiałbym pogrzebać).
Jeśli tak jest, to nie ma co pytać o to zezwolenie. Przecież oni zawsze pstrykają z pobocza drogi

-
frutis - Świeżak
madcap napisał(a):Materialmord napisał(a):Ja bym nie przyjął. Sprawe w Sądzie masz na starcie wygraną.
w tym przypadku akurat nie
ponieważ osoba przy zatrzymaniu została potwierdzona
Potwierdzona na podstawie czego ? Gdyby sam się nie przyznał nie udowodnili by mu, że gość na zdjęciu to on. Żaden Sąd by go nie skazał, bo to by oznaczało, że jak gość w Golfie 3 ma zachlapaną tablicę i zasłonięta naklejke, to będa zatrzymywać każdego Golfa 3 tego koloru i wmawiać kierowcom, że to właśnie oni sa na tym zdjęciu. Na codzień mam do czynienia z Sądem i wiem, że to byłoby po prostu strzelenie sobie w kolano, wydac wyrok na UFO.
Ale, że sam potwierdził, że to on, dostał mandat, więc przyznał sie do winy, to niech ma.
- Materialmord
- Świeżak
@materialmord
nie chce mi się sprzeczać, żeby nie robić OT, poza tym nie jest forum prawnicze
jeśli wątpisz, że w tej sytuacji nie było nic do zakwastiononowania, to twoja sprawa
nikomu źle nie życzę, ale jeśli złapią cię w teznże sam sposób i nie przyjmiesz mandatu, to sąd zweryfikuje nasze poglądy i proszę pochwal się wówczas decyzją
nie chce mi się sprzeczać, żeby nie robić OT, poza tym nie jest forum prawnicze
jeśli wątpisz, że w tej sytuacji nie było nic do zakwastiononowania, to twoja sprawa
nikomu źle nie życzę, ale jeśli złapią cię w teznże sam sposób i nie przyjmiesz mandatu, to sąd zweryfikuje nasze poglądy i proszę pochwal się wówczas decyzją
-
madcap - Administrator
W moim przypadku Sąd zapytał się Policjanta dlaczego w tym czasie nie obsługiwał fotoradaru, tylko wodził wzrokiem za pojazdami. Przez to był rozkojarzony i mógł omylnie zapamiętać numer rejestracyjny.
Nie miałem wiele, bo chyba 72/50, ale w jajo robić sie nie dam.
Nie miałem wiele, bo chyba 72/50, ale w jajo robić sie nie dam.
- Materialmord
- Świeżak
Z tą homologacją stojaka to raczej przesadzasz. Np Zuradowi nie jest coś takiego potrzebne, używają taki sam jak budowlańcy/geodeci. A podejrzewam, że policja/straż miejska nie wzięla by od nich sprzętu niezgodnego z prawem.
VFR 02'
-
navi - Świeżak
- xede
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość