Co wybrać ??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Co wybrać ??
Witam , od niedawna mam dylemat , jaki motorower wybrać , spośród wielu propozycji kolegów , itp , wybrałem 2 modele , jeden skuter , i enduro , skuter to Peugeot Jet Force , a druga propozycja to Simson s51 Enduro , upatrzyłem sobię pieknego simsonka, podoba mi się w nim to że jest zadbany a silnik jeszcze w oryginale , w peugocie natomiast tłumik leo vince i wymienione rolki , podobno wyciska 85 kmh , proszę o wasze opinie tych oto motorków
przypomnę że oba rejestrowane w polscę i posiadają pełna dokumentację

- kamil1055
- Świeżak
W tym temacie mogę pływać... ale na początek zadaj sobie pytanie, czy poradzisz sobie z wahlowaniem biegami i czy chcesz biegów
sam jezdzilem enduro s51 i wspominam go z sentymentem... a jetforce to mój ulubiony skuter
stylistyka jest wspaniała
musisz się po prostu zastanowić czy chcesz biegów czy automatu... pozdrawiam 

Z BenzynÄ… We Krwi 

-
D748SPS - Świeżak
chmm skuterek 2 suw moc ma większą trochę od simka(też 2 suw)
jeśli ten skuterek miał by biegi to simek odpada
to już twój wybór czy chcesz biegi czy automat ale wież smikiem tak nie zaszpanujesz jak tym skuterkiem (choć skuterem też nie zaszpanujesz
) no wiesz podjeżdżasz pod dziewczynę simkiem a twój kumpel(już niedługo nie) tym skuterkiem to choć był byś przystojniejszy od niego to ona wsiądzie na bank na skuter
no chyba że simka tak odpicujesz i s tuningujesz że żadna laska mu się nie oprze 

to już twój wybór czy chcesz biegi czy automat ale wież smikiem tak nie zaszpanujesz jak tym skuterkiem (choć skuterem też nie zaszpanujesz

-
Geralt71 - Świeżak
czy ja wiem , mi tam tak do szpanu to nie potrzebny , bo żeby laskę wziąść , to każda ma inny gust , a simek na którego mam oko ma oponki w kratce i przedni błotnik plastikowy wysoki , typowo jak w crossach , i jak na simsonka to zadbany , silnik się tylko błyszczy , laska się przejrzeć może :p, skuterek dość wizualnie też wygląda , bo nie miał jeszcze ani 1 wywrotki podobno , chyba że wlaściciel zamalował ślady lub coś , kolorek srebrno niebieski , cena peugeota to 4.400 , a simka 3.200 , ale wystarczyło by mi spokojnie na peugeota bo mam do wydania akurat 4,500 , a ja bym kupił simka to bym mił kasy sporo na tuning , i wizualny i mechaniczny
jeszcze jedno , simkiem mozna stanąć na 1 koło i przygazować , co też troche zaimponuje , jeśli silnik ładnie brzmi i wał nie leci
, w skuterku niestety tego nie ma
gr8* , ścigacz - motorower odpada , rozmyślam nad 2 konkretnymi modelami
jeszcze jedno , simkiem mozna stanąć na 1 koło i przygazować , co też troche zaimponuje , jeśli silnik ładnie brzmi i wał nie leci

gr8* , ścigacz - motorower odpada , rozmyślam nad 2 konkretnymi modelami
- kamil1055
- Świeżak
chlopak sam mowisz jakby jetforce odpadał
srebno niebieskich jet forcow nie ma jedynie niebiesko biało czarny i czarno niebieski
. Wiec był malowany. Jeżeli w simku sie silnik błyszczy to dlaczegoś go umył ? Jak Peugeot nie ma wtrysku bym go wzioł z lekkimi rolkami bedzie zrywniejszy od simka z v maxem to różnie. Żaden simek nie bedzie brzmial jak motor 250+. Chcesz poszaleć po dziurach polach itp weź simka. Obojetnie co w nim sie nie popsuje samemu zrobisz odrazu. Osobiscie wybrałbym jetforca zrywniejszy i ta stylistyka 

- struspedziwiatr
- Świeżak
a tu się mylisz, bo mój kumpel sprowadził 3 Jet Force, wszystkie oryginalne malowanie i były dwa w/w i czerwono-czarny
w jetach podoba mi się podłoga, a raczej jej brak
no ale simkiem wjedziesz tam gdzie Jeta mogłbys najwyzej na plecach wniesc
zakłada się do simka zestaw na przyspieszenie i jest zabawa, stawia na kolo, a jak masz te umiejętności co Piter Stunter to na przednie też postawisz
nie chwale sie ale ja sam kiedys stawialem hehe
ja bym chyba wzial Simka, on kusi skrzyniÄ… w manualu...

Z BenzynÄ… We Krwi 

-
D748SPS - Świeżak
Mówiłem tylko o tych z czyms niebieskim
tak jak kolega u góry simkiem poszalejesz a peugeocik nowoczesniejszy
do lansu 

- struspedziwiatr
- Świeżak
Mówiłem tylko o tych z czyms niebieskim
tak jak kolega u góry simkiem poszalejesz a peugeocik nowoczesniejszy
do lansu 

Ostatnio edytowano 30/6/2010, 22:27 przez struspedziwiatr, łącznie edytowano 1 raz
- struspedziwiatr
- Świeżak
struspedziwiatr napisał(a): Jeżeli w simku sie silnik błyszczy to dlaczegoś go umył ?)
o co ci tu chodziło , bo nie zrozumiałem

Więc chyba wybiora starego poczciwego niemca

- kamil1055
- Świeżak
maja racje
u mnie na wiosce jeden 10 latek wozi sie kosiara
a rolki zalezy od tego jakie zalozysz (waga) to albo bedziesz mial dobre przyspieszenie albo v-max... a mÄ…drze myslisz o plastikach a'propos siostry hehe
tylko ze w simie ci moze skrzynie zaje***
ja bym siostrze mojej nawet nie dał powąchać motora
raz się jej dalem przejechac i mialem potem roboty, bak do prostowania ;/ jeszcze raz Simka bierz powtórze 

Z BenzynÄ… We Krwi 

-
D748SPS - Świeżak
D748SPS jak mi sie może skrzynia ro... ?
Chyba że nie będzie sprzęgła wciskała , też jak kupie to jej nie dam nawet popatrzeć
Dzięki za porady chłopaki , niedługo pokaże w hydeparku zakupiony motorek ;p

Dzięki za porady chłopaki , niedługo pokaże w hydeparku zakupiony motorek ;p
- kamil1055
- Świeżak
oto że może gaznik pekniety cos gdzies cieknie
masz racje że plastiki w simku nie odlecą ale jak dasz siostrze i jej cos padnie po drodze co w peugeocie mniej prawdopodobne to sama nie naprawi 

- struspedziwiatr
- Świeżak
to dopcha na podwórko
a juz wieksze prawdopodobienstwo ze sobie cos naprawi w simku niz w skuterze, bo sima golymi rekami mozna ozywic, a od skutera potrzeba 15 roznych kluczy zeby zdjac owiewki
a jak kupisz to zamów sobie naklejki ścigacz.pl

a jak kupisz to zamów sobie naklejki ścigacz.pl

Z BenzynÄ… We Krwi 

-
D748SPS - Świeżak
No sima latwo naprawić
ale siostra raczej nie podoła takiemu wyzwaniu
skuterem by jej się łatwiej jeżdziło 

- struspedziwiatr
- Świeżak
No sima latwo naprawić
ale siostra raczej nie podoła takiemu wyzwaniu
skuterem by jej się łatwiej jeżdziło 

- struspedziwiatr
- Świeżak
to Ty kupujesz moto dla siebie czy dla siostry? Raz mówisz, że "nie dasz popatrzeć" a teraz "łatwiej by jej się jeździło" ?
i Ty też tak od razu nie mów, bo mnie raz dziewczyna zaskoczyła... wzięła ode mnie simke, a jak wrocila po godzince jakiejs to sie okazalo ze linka od paliwa i fajka gdzies wypadly w terenie i sama sobie dorobila
wygladalo to fatalnie, ledwo sie trzymalo, ale 15 kilometrow przejechala na tym wynalazku do domu 
i Ty też tak od razu nie mów, bo mnie raz dziewczyna zaskoczyła... wzięła ode mnie simke, a jak wrocila po godzince jakiejs to sie okazalo ze linka od paliwa i fajka gdzies wypadly w terenie i sama sobie dorobila

Z BenzynÄ… We Krwi 

-
D748SPS - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości