jazda motocyklem a tatuaż
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jazda motocyklem a tatuaż
Jestem nowÄ… osobÄ… na tym forum i potrzebujÄ™ pomocy!
Nadeszło lato i w końcu mam okazje na realizowanie mojego odwiecznego marzenia czyli jazda motocyklem. Na początek oczywiście prawo jazdy. I tu zaczyna się mój problem. Chcę zrobić sobie tatuaż na przedramieniu, jednak mam pewne obawy czy mogę go zrobić o tej porze roku, ponieważ na kursie dużo będę jeździć motocyklem. Podczas lata panują wysokie temperatury a na motorze kurtka konieczna.
Czy ktoś był w podobnej sytuacji?
Jeśli tak to prosiłabym o odpowiedź. Czy będzie to miało jakiś wpływ na gojenie się tatuażu? Lub co gorsza, czy jazda motocyklem jest przeciwskazaniem na jego zrobienie podczas lata?
Pozdrawiam.
Nadeszło lato i w końcu mam okazje na realizowanie mojego odwiecznego marzenia czyli jazda motocyklem. Na początek oczywiście prawo jazdy. I tu zaczyna się mój problem. Chcę zrobić sobie tatuaż na przedramieniu, jednak mam pewne obawy czy mogę go zrobić o tej porze roku, ponieważ na kursie dużo będę jeździć motocyklem. Podczas lata panują wysokie temperatury a na motorze kurtka konieczna.
Czy ktoś był w podobnej sytuacji?
Jeśli tak to prosiłabym o odpowiedź. Czy będzie to miało jakiś wpływ na gojenie się tatuażu? Lub co gorsza, czy jazda motocyklem jest przeciwskazaniem na jego zrobienie podczas lata?
Pozdrawiam.
- majka
- Świeżak
Pan Fiefiorka mÄ…drze rzecze.
Co do samego kursu, możesz zrobić inaczej: najpierw tatoo w trakcie kurs, zamiast jeździć, oglądać .
Ewentualnie niech tatoo robi za tarczę- kombi, i moc będzie z Tobą
Co do samego kursu, możesz zrobić inaczej: najpierw tatoo w trakcie kurs, zamiast jeździć, oglądać .
Ewentualnie niech tatoo robi za tarczę- kombi, i moc będzie z Tobą
www.wiktor.lukasiewicz.net.pl/ | Życie nie powinno być podróżą do grobu(...)Jest raczej ślizganiem się z boku na bok z czekoladą w jednej dłoni, winem w drugiej, ciałem gruntownie wyeksponowanym, totalnie wyczerpanym i z krzykiem:Cholera, ale jazda!=)
-
Nefretete - VIP Åšcigacz.pl
zrob sobie dziary jak ten koles z prison breJka tylko zamiast jakis glupot walnij sobie jakas zbroje np Alpiny Bionic czy cos i bedziesz mogla smialo latac bez koszulki 

Ostatnio edytowano 29/6/2010, 16:07 przez Konio, łącznie edytowano 1 raz
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
A Tak na powaznie to lepiej unikac "nasloneczniania" swiezego tatuazu ale nie trwa to niewiadomo ile...jezeli bedziesz uzywal masci (np altana) a jest ich wiele i ogolnie sa dostepne w kazdej aptece to po tygodniu juz nie musisz sie o nic obawiac.Najlepiej tez nie moczyc swiezego tatuazu! I nie przekraczaj SETKI na kursie bo ci go zwieje 

Kawasaki Z750
-
headhunters - Świeżak
Tatuaż na przedramieniu to zły pomysł... lepiej zrób go w jakimś zakrytym miejscu - proponuję na klacie.
Jak zrobisz nie zapomnij wrzucić tutaj fotek.
Jak zrobisz nie zapomnij wrzucić tutaj fotek.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Chcę wytatułować sobie mały napis. Nie podjełam decyzji pod wpływem emocji, myślałam o tym długo.
Co do miejsca to przedramiÄ™ ewentualnie plecy.
A tak przy okazji to co myślicie o kobietach które posiadają taki "wieczny symbol"??
Lepiej w miejscach widocznych czy bardziej dyskretnych?
pozdrawiam
Co do miejsca to przedramiÄ™ ewentualnie plecy.
A tak przy okazji to co myślicie o kobietach które posiadają taki "wieczny symbol"??
Lepiej w miejscach widocznych czy bardziej dyskretnych?
pozdrawiam
- majka
- Świeżak
Gojenie się tatuażu zależy od cech osobniczych i studia w którym je wykonano.
Gojenie to maść (np. wazelina), bandaż / gaza i to wszystko.
Na moto możesz jeździć z świeżym. Sam będę robił kolejny na dniach, nic nie stoi na przeszkodzie.
Gojenie to maść (np. wazelina), bandaż / gaza i to wszystko.
Na moto możesz jeździć z świeżym. Sam będę robił kolejny na dniach, nic nie stoi na przeszkodzie.
Użądlony
- emwu
- Świeżak
emwu z tymi gazami i bandazami to troche przesadzasz...fakt jakis opatrunek zaraz po zrobieniu to tak (wiekszosc uzywa folii) no chyba ze w extremalnych miejscach robisz gdzie dziara narazona jest na obcieranie to sie zgodze.Najlepiej uzywac masci lub wazeliny tak jak piszesz i robic to czesto zeby tatuaz nie "wysychal".I wiem to z wlasnego doswiadczenia
A ta dziara kierownicy nad tyleczkiem ciekawa...z checia bym zasiadl za ta kierownica 

Kawasaki Z750
-
headhunters - Świeżak
- Materialmord
- Świeżak
Yebnij se plecak na plecach. kumpel tak zrobił i jest dla mnie królem..
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
Szacunek dla tej osoby z wydziaraną kierownicą... ja bym się nie odważyła na taki wzór.
Jedni piszą żeby jeżdzić bez problemu, drudzy żeby się wstrzymać z tattoo... odpowiedzi różne (ale to było do przewidzenia) więc muszę to przemyśleć...
Dzięki za dotychczasowe rady, ale jak ktoś ma coś jeszcze do powiedzienia w tym temacie to zapraszam
Trochę sprowadzę tą dyskusje na inny tor ale co tam... może macie jakieś tattoo??
Pchwalcie siÄ™!
Jedni piszą żeby jeżdzić bez problemu, drudzy żeby się wstrzymać z tattoo... odpowiedzi różne (ale to było do przewidzenia) więc muszę to przemyśleć...
Dzięki za dotychczasowe rady, ale jak ktoś ma coś jeszcze do powiedzienia w tym temacie to zapraszam

Trochę sprowadzę tą dyskusje na inny tor ale co tam... może macie jakieś tattoo??
Pchwalcie siÄ™!
- majka
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości