Kontrolka od oleju Yamacha R6
• Strona 1 z 1
Kontrolka od oleju Yamacha R6
Witam mam pytanie, świeci mi się kontrolka od oleju olej nowy filtr oleju też zapala się nie zawsze i nie mryga tylko świeci się ciągle co to może być ?, przypomnę że silnik kupiłem na Allegro od handlarza , gdzie się znajduję czujnik oleju przy Yamaszce ? i czy może być to powiązane z błędami serwisowymi???.
Proszę o pomoc bo do jutra mogę tylko oddać silnik!
Z góry dziękuję
Proszę o pomoc bo do jutra mogę tylko oddać silnik!
Z góry dziękuję
- bawaria1000
- Świeżak
W R6 jest czujnik poziomu oleju - jeśli silnik jest OK (sprawdź ciśnienie oleju).
To polecam przełożyć czujnik z twojego silnika.
Lampka zapala siÄ™ jak jest za niski poziom oleju.
To polecam przełożyć czujnik z twojego silnika.
Lampka zapala siÄ™ jak jest za niski poziom oleju.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
-
flaash4747 - Świeżak
Założyłem drugi czujnik oleju i jest tak samo ale nie wiem czy jest dobry,kontrolka od oleju zapala się tylko podczas jazdy i nie gaśnie dopiero po wyłączeniu zapłonu i ponownym włączeniu, sprawdzałem stan oleju na bagnecie nie było dosłownie nic (suchy) czyli jak by żar olej!ale nie kopci nic, dolałem 5 setek oleju i dopiero coś się zaczeło pojawiać na bagnecie, poprzedni właściciel silnika mówi że silnik leżał 2lata nie odpalany i mogły się pierścionki zapiec i mówi że to powinno się ustabilizować z czasem...nie wiem sam co o tym myśleć???.
Jaki olej powinno się lać do Yamaszki R6 Z 2003r???, bo ja mam wlany (Valvoline Motorcycle SAE 10W -40)
Jaki olej powinno się lać do Yamaszki R6 Z 2003r???, bo ja mam wlany (Valvoline Motorcycle SAE 10W -40)
- bawaria1000
- Świeżak
1. Po wymianie silnika zawsze ale to zawsze wymienia siÄ™ olej i filtr oleju na nowy.
2. Do Yamah po 2003 roku Filtr oleju tylko oryginał (koszt 55PLN).
3. Jak poziom oleju jest nawet poniżej 1/3 to może się przy przyspieszaniu i hamowaniu zapalać lampka poziomu oleju.
Jak czujnik poziomu oleju da sygnał do modułu o niskim poziomie oleju, to lampka pali się do momentu wyłączenia zapłonu.
Poziom oleju sprawdzasz trzymajÄ…c motocykl w pionie, tylko wsuwajÄ…c i wyjmujÄ…c bagnet.
2. Do Yamah po 2003 roku Filtr oleju tylko oryginał (koszt 55PLN).
3. Jak poziom oleju jest nawet poniżej 1/3 to może się przy przyspieszaniu i hamowaniu zapalać lampka poziomu oleju.
Jak czujnik poziomu oleju da sygnał do modułu o niskim poziomie oleju, to lampka pali się do momentu wyłączenia zapłonu.
Poziom oleju sprawdzasz trzymajÄ…c motocykl w pionie, tylko wsuwajÄ…c i wyjmujÄ…c bagnet.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości