Zobacz wÄ…tek - Rady do kawy.
NAS Analytics TAG

Rady do kawy.

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Rady do kawy.

Postprzez hansrpg » 23/6/2010, 14:30

Witam, jestem właśnie w trakcie kończenia kursu na prawko kat. A, wcześniej (przed kursem)nie miałem do czynienia z żadnym moto ale jestem pasjonatem jednośladów od lat (moje gabaryty to 180cm wzrostu 90kg wagi). Pod koniec sezonu będę miał okazję kupić Kawę GPZ 600 r z '88 i najpewniej ją wezmę. Pytam teraz o rady doświadczonych kolegów jak ją traktować na początku by nie zrazić się do jazdy. Chodzi mi o konkretne rady jak się "zapoznać" ze sprzętem, rady poparte wiedzą i doświadczeniem (np. czy poszukać kawałka dobrej drogi i poćwiczyć dynamiczne ruszanie i hamowanie itp). Od razu ubiegam posty typu "nie kupuj tego tylko coś mniejszego" bo sprzęt od pewnej osoby i za dobrą cenę, a biorąc coś innego nie będzie mnie stać zbyt prędko później by zmienić na większy. Moto planuje używać głównie do jazdy w trasie zarówno krótszej (40-80km) jak i dłuższej (jakieś 300km), jednak czasem też i po mieście jak trzeba będzie jeździć coś załatwiać.
Jeszcze raz proszę o poważne potraktowanie tego tematu i o poważne rady.
Pozdrawiam
hansrpg
Świeżak

Postprzez abc12333 » 23/6/2010, 15:00

a jak z osprzętem typu kask, kombi itp? Jezeli nie da rady Cie przekonac abys dozbieral i przeznaczyl kase na cos innego to moze najpierw sprobuj przejechac sie nią pare razy i pytaj kolegi o rady. Lepiej jak ktos Ci potlumaczy w realu jak sie obyć z maszyną.
abc12333
Świeżak

Postprzez hansrpg » 23/6/2010, 15:57

Osprzętu jeszcze nie mam ale zanim zacznę jeździć to będzie kupiony (uwzględniłem to przy planowaniu wydatków), właśnie z tego forum wiem że to podstawa, więc tu nie będzie półśrodków.
hansrpg
Świeżak

Postprzez Kamusial » 23/6/2010, 18:06

podpisuję się wszystkimi kończynami pod postem wyżej.
Na necie i forach też jest sporo informacji, jednak wypada na nie patrzeć z pewnym dystansem. Przydałby Ci się też doświadczony kumpel który popatrzy po czasie na Twoją jazdę i powie Ci co poprawić...
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
Kamusial
Bywalec

Postprzez palgumeniedusze » 29/6/2010, 23:20

zadna ksiazka i zaden kumpel nie zastapia doswiadczenia ktore musisz sam zdobyc :) glowa na karku i oczy szeroko otwarte to jest moja rada;)
habba babba!
palgumeniedusze
Stały bywalec

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê