Tuning Kingway Coliber Rex
• Strona 1 z 1
Tuning Kingway Coliber Rex
Witam !
Od zeszłego roku jestem posiadaczem nowego skutera Kingway Coliber Rex
na początku bylem z niego zadowolony ale dzis przejechałem sie skuterem kumpla i dopiero poczułem co to jest dobre pszyspieszenie i mam prośbę abyście powiedzieli mi co moge zrobić aby mój skuter mial lepsze pszyspieszenie ale i żeby to nie było zbyt drogie
Z góry dziękuje za odpowiedzi
PS. na koniec jeszcze dodam ze nie sciągnolem zadnych blokad ale ponoć to mu nie doda pszyspieszenia tylko wiekszej predkosci maksymalnej
i jeszcze jedno -jezeli napisalem to w złym temacie to bardzo przepraszam
Od zeszłego roku jestem posiadaczem nowego skutera Kingway Coliber Rex
na początku bylem z niego zadowolony ale dzis przejechałem sie skuterem kumpla i dopiero poczułem co to jest dobre pszyspieszenie i mam prośbę abyście powiedzieli mi co moge zrobić aby mój skuter mial lepsze pszyspieszenie ale i żeby to nie było zbyt drogie

Z góry dziękuje za odpowiedzi

PS. na koniec jeszcze dodam ze nie sciągnolem zadnych blokad ale ponoć to mu nie doda pszyspieszenia tylko wiekszej predkosci maksymalnej
i jeszcze jedno -jezeli napisalem to w złym temacie to bardzo przepraszam

- elegyman
- Świeżak
Widze ze jest nowy wiec info dla Ciebie. Zanim zalozysz nowy temat zajrzyj do tematow przyklejanych czy temat juz o tym istnieje. O Tuningu też masz temat wiec tam masz wszystko napisane. Co do tuningu jeszccze to Tuning wtedy kiedy nie masz zdjetych blokad jest w 100 % bez sensu. Jak zdejmiesz KAŻDĄ blokade jaka masz to wtedy mysl o tuningu.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Możesz np zmienić rolki, koszt taki sobie jak na rolki (do 20zł), efekty mogą być dobre. Problem tylko jaką wagę dobrać do twojego skuterka. Najlepsze powinny być coś koło 5g. Seryjne powinieneś mieć około 6,3g.
Można również wymienić cylinder na 65cm3, co da skuterkowi bardzo dobre przyśpieszenie (na v-max, aż tak bardzo nie wpłynie), silnik na tym nie ucierpi. Koszt nie jest ogromny, bo do 100zł, minus takiej przeróbki jest taki że skuter zacznie więcej palić o około 0,5L/100km, no i oczywiście nie będzie to zgodne z prawem (tak samo jak ściąganie blokad)
Można również wymienić cylinder na 65cm3, co da skuterkowi bardzo dobre przyśpieszenie (na v-max, aż tak bardzo nie wpłynie), silnik na tym nie ucierpi. Koszt nie jest ogromny, bo do 100zł, minus takiej przeróbki jest taki że skuter zacznie więcej palić o około 0,5L/100km, no i oczywiście nie będzie to zgodne z prawem (tak samo jak ściąganie blokad)
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Witam mam ta samom markÄ™ skutera i nie wiem gdzie sÄ… blokady czy ktoÅ› mi podpowie gdzie siÄ™ znajdujÄ… pozdro....
- klimas1983
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości