Zobacz wątek - Jak dobrać kolor do suzuki gsxr 750 k8
NAS Analytics TAG

Jak dobrać kolor do suzuki gsxr 750 k8

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Jak dobrać kolor do suzuki gsxr 750 k8

Postprzez gasiork3 » 20/6/2010, 21:21

Witam mam gsxr 750 k8 miałem małą stłuczkę i tył mojego "sprzęta" jest lekko porysowany. Mam znajomych którzy mi to zrobią ale nie mam kodu do farby. Dzwoniłem do Suzuki Motor Poland - na pytanie o kod farby- odpowiedz- k8 nie jest przeznaczony do malowania można zamówić owiewke 500 zł. k7 ma kod do farby ponieważ mój brat ma takiego, k8 nie jest przeznaczony do malowania. Co do uszkodzen mała rysa na niebieskim tylnym panelu bocznym. Byłbym wdzięczny za jaką kolwiek rade. Prosze o wyrozumiałość, jeśli temat jest stary, ale jeste nowy na forum. Dzięki.
gasiork3
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 20/6/2010, 21:36

Do Suzuki, Kawasaki, Yamahy - w ASO nie mają dostępu do kodu koloru - zamawiane elementy przyjeżdżają gotowe o montażu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Vergon » 21/6/2010, 17:52

Raczek_6 napisał(a):Do Suzuki, Kawasaki, Yamahy - w ASO nie mają dostępu do kodu koloru - zamawiane elementy przyjeżdżają gotowe o montażu.

Mają, mają. Robiłem zaprawke w R6 i bez problemu dostałem kod. Pozniej mieszalnia i lakier wyszedł identyczny.
Kod nie był ciągiem cyfr tylko pierwszymi literami anglojezycznych słów opisujacych kolor.

W moim przypadku było to Deep Purple coś tam coś tam, wiec kod zaczynał sie od DP.

Zapytaj o nazwe koloru a nie o kod koloru, albo zadzwoń do innego ASO, być moze pani miała okres, albo panu żona nie dała dzień wczesniej i nie byli skłonni do uprzejmości ;)
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez maciek.046 » 21/6/2010, 18:42

ja bym sie przejechal do lakiernika samochodowego, maja komputerowe dobieranie farb i bedziesz mial indentyczny...
limit20znaków:evil:
maciek.046
Bywalec

Postprzez North123 » 21/6/2010, 23:31

Lakier bez problemu dobierzesz w sklepach które zajmują się sprzedażą lakierów i różnych pierdół dla lakierników, poza tym maja katalogi np suzuki, hondy itp do określonych roczników oczywiście (tych całkowicie nowych mogą nie mieć), a jak nie mają to dobiorą ci kolor bez żadnego problemu mieszając go z jakiejś palety(np suzuki), najlepiej ściągnąć plastik i z nim się do nich wybrać. lakier można kupować na setki więc nie jest do duży wydatek, a wymieszanie trwa kilkanaście minut ;) jeżeli trzeba malować cały element to dostaniesz tam też inne rzeczy takie jak odpowiedni podkład itp...
North123
Świeżak

Postprzez Vergon » 22/6/2010, 00:13

DobierajÄ…c kolor 'z plastiku' nigdy nie bedzie perfekcyjnie dobrany.
Fiszki (próbki) tez nie koniecznie.
Jezeli jest mozliwosc dobrania po kodzie to jest to zdecydowanie najlepsze wyjscie, bo mamy pewnik, ze lakier bedzie perfekt o ile ktos nie spieprzy mieszania.
Mowa oczywscie o stosunkowo swiezym rocznikowo lakierze a nie o wypłowiałym przez 15 lat, ktory z oryginałem ma niewiele wspolnego.
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez gasiork3 » 23/6/2010, 17:01

Dzięki wielkie za wszystkie porady. Niestety na stałe mieszkam w Anglii co oznacza, że usługi tutaj nie są tanie.W k8 cały tył jest pomyślany tak że jak lekko przytrzesz to nie musisz wymieniać całego, tylko niebieski kawałek nad kierunkiem, w polsce kosztuje 500zł w anglii 1000zł , tylko jak zamówie z polski to nie będę jeżdził 2 tyg. Spróbuje dobrać komputerowo ,jak nie wyjdzie będę jeżdził tak ,aż owiewka przyjdzie z polski . http://www.colorrite.com/index.cfm?CFID ... N=89958625 Znalazłem też coś takiego spróbuje i dam znać. Dzięki za zainteresowanie i porady. pozdrawiam.
gasiork3
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê