Zobacz wątek - Derbi Senda SM
NAS Analytics TAG

Derbi Senda SM

i inne małe pojemności
_________

Derbi Senda SM

Postprzez K_A_T » 24/2/2007, 00:45

Chciałbym się dowiedziec co sądzicie o tym motorku...?
Jestem akurat jego posiadaczem od 3 lat i słyszałem wiele opini na jego temat ale każda jest inna i równie ciekawa... :)
K_A_T
Świeżak

Postprzez micza123 » 24/2/2007, 23:24

no właśnie ja mam chęc go kupić SM, ale miałem chęc na tzr tylko budzet wygasł i mam nie całe 5000. 1 gdzie jest serwis tego derbiaka ???2 Awaryjność 3 spalanie 4dzwięk 5 moc 6 V-max 7 cena części .<to by było na tyle> wielkie dzieki z góry za odpowiedz :D
Gilera Runner 50 Sp :D:D...i jazda !!! | | | | http://pl.youtube.com/watch?v=R77pnBZuIL8 -----> Mój sprzęcik :D:D (to moj pierwszy filmik)
micza123
Świeżak

Postprzez K_A_T » 25/2/2007, 01:41

Łoooo, zaczne od początku...
Po pierwsze primo za 5 tysiaków kupisz ładnego derbika, gorzej jest z serwisem ;/ ponieważ importer DERBI wycofał si.e i ogólnie cała Polska cierpi na deficyt części do tego motorka, jedyne części można zdobyć na stronie MIELOCHA albo sprowadzać z Hiszpanii co jest bardzo drogim przedsięwzięciem (ja np zmuszony byłem do zakupu zestawu 80cm3 bo po prostu oryginalnych 50 nie można było dostać...)
dalej-> awaryjność- tylko elektryka - to jest najgorsze cop może być w tym motorze mnie np. padł impulsator [(marki DUCATI) ale wszystkie włoskie i Hiszpańskie MOTOCYKLE mają problemy z elektryką min Ducati!)
Spalanie to 2,5 litra na setke (przy dość spokojnej jeździe max to 3,5 przy jeździe na maxa (dane z 50cm3)
Dzwięk- jak dla mnie zajebisty zwłaszcza jak miałem wydech po Wódce Wyborwej która przy przyspieszaniu ydawała piękny dzwięk żyłowanego silnika ... w centrum Katowic pięknie niósł się dzwięk :)
Moc to 8KM przy 7500tys obr dla 50 lub ok. 12KM dla 80 przy 8000 obr.
V-max - ja wykręciłem go na 50cm3 na 110km/h (na płaskim) potem silnik odcinał zapłon bo było już 11,5 tys. obr. :D
Cena części - noi cóż to jest dość duża wada tego sprzęta, drogie i tyle- ja go kupiłem tylko dlateo że jest to SuperMoto- strasznie kręcą mnie takie motorki typu SM :)
Ale na koniec mimo wszystko polecam go przez wygląd (dość nie powtażalny) i za osiągi bo mieć 50 bez żadnych przeróbek która ma 8 KM nie jest łatwo (są co prawda Aprilie RS i inne Reju ale to temat na inną bajke)
To tyle.... :)
K_A_T
Świeżak

Postprzez micza123 » 25/2/2007, 16:32

wielkie dzięki za wyczerpującą wypowiedz.
To muwisz ze z częściami do 50ccm3 jest problem. A ty wymieniając tłok cylinder itp to gdzie zakupiłeś??bo jak w polsce to spx. Odpukać(jak bym bo zatarł to ..... ). I juz zmieniłem zdanie na minus. A moze wiesz czy salon jest wpolsce ??? Musze mieć jakieś pokrycie wrażie gdzyby coś sie spartoliło.
NIe kupią mi tego moto jezeli nie ma serwisu w polsce bo juz sie w zippa wpierdoliłem i dupa nikt tego kupićn niechce
Gilera Runner 50 Sp :D:D...i jazda !!! | | | | http://pl.youtube.com/watch?v=R77pnBZuIL8 -----> Mój sprzęcik :D:D (to moj pierwszy filmik)
micza123
Świeżak

Postprzez K_A_T » 25/2/2007, 16:38

W sumie to większość części do tego motorka można dostac w necie na www.sklep.mieloch.pl tylko że te części są nie oryginalne ale mimo to jestem z nich zadowolony... A moto miałem robione w servisie Kawasaki w Katowicach i w sumie to oni załatwiali części i nie wiem czy mieli inne źrudła niżeli net... :\
K_A_T
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm