garaż podziemny czy parking strzeżony ???
• Strona 1 z 2 • 1, 2
garaż podziemny czy parking strzeżony ???
Cześć.
Jakiś czas temu pytałem was co kupić na pierwsze moto.
Wyboru dokonałem, zakupiłem, a teraz pojawia się rozterka, gdzie go parkować na noc.
Opłaciłem AC. Mam do dyspozycji miejsce garażowe ( wspólny parking z bramą na pilota, osiedle "strzeżone" ) pod swoim blokiem, ale obok też tani parking strzeżony.
Proszę powiedzcie ze swoich doświadczeń gdzie będzie bezpieczniejszy waszym zdaniem i czy na dworze nie szkoda go będzie trzymać ze względu na deszcze upały itp.
Wiem że pytanie dość dziwne
Będę wdzięczny jeśli ktoś się wypowie.
Jakiś czas temu pytałem was co kupić na pierwsze moto.
Wyboru dokonałem, zakupiłem, a teraz pojawia się rozterka, gdzie go parkować na noc.
Opłaciłem AC. Mam do dyspozycji miejsce garażowe ( wspólny parking z bramą na pilota, osiedle "strzeżone" ) pod swoim blokiem, ale obok też tani parking strzeżony.
Proszę powiedzcie ze swoich doświadczeń gdzie będzie bezpieczniejszy waszym zdaniem i czy na dworze nie szkoda go będzie trzymać ze względu na deszcze upały itp.
Wiem że pytanie dość dziwne

- nofy
- Świeżak
Ja na strzezonym czulbym sie bezpieczniej tzn. kumpel mi proponowal garaz ale mam pod domem strzezony. Ewentualnie lepiej jak garaz ale przy domu.
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Jak masz AC to nawet pod chmurką w ciemnym miejscu można stawiać
A tak na serio to strzeżony bo tam oni odpowiadają za Twoje moto.

CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
-
-
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
Robson1903 napisał(a):
Nie odpowiadają. Garaż lepszy.
-
Dominik_YZF - Bywalec
Dominik_YZF napisał(a):Robson1903 napisał(a):
Jezeli po zostawieniu moto dostaniesz kwitek w numerem rej moto to odpowiadają.
Cała reszta to parkingi dozorowane, sprytnie nazywane strzeżonymi.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Vergon napisał(a):Dominik_YZF napisał(a):Robson1903 napisał(a):
Jezeli po zostawieniu moto dostaniesz kwitek w numerem rej moto to odpowiadają.
Cała reszta to parkingi dozorowane, sprytnie nazywane strzeżonymi.
Ja dostaję taki kwit jak stawiam moto, tam jest nr rejestracyjny, moje nazwisko i nr miejsca parkingowego.
To mam strzeżony naprawdę czy dozorowany. Koleś z parkingu mówi, że odpowiadają za uszkodzenia i kradzież, no i oczywiście, że nie ma prawa się nic stać

- nofy
- Świeżak
strzeżony musi mieć ubezpieczenie od kradzieży pojazdów wykupione, a dozorowany nie musi.
Zapytaj czy takie coś mają i wtedy będziesz miał pewność
ja bym jednak wybrał garaż plus jakiś dobry łańcuch co by te gnoje nie miały łątwo jak by co (odpukać w niemalowane!).
Zapytaj czy takie coś mają i wtedy będziesz miał pewność
ja bym jednak wybrał garaż plus jakiś dobry łańcuch co by te gnoje nie miały łątwo jak by co (odpukać w niemalowane!).
- slusar_o2
- Świeżak
Tak, jest strzeżony. Dopytaj na wszelki wypadek i proponuje rozmawiac bezpośrednio z zarządcą parkingu.
Ja na Twoim miejscu mając AC stawiałbym w garażu. Sucho i ciepło w zime a w lato przyjemny chłód.
I ten dźwięk wydechu w podziemnym parkingu
Ja na Twoim miejscu mając AC stawiałbym w garażu. Sucho i ciepło w zime a w lato przyjemny chłód.
I ten dźwięk wydechu w podziemnym parkingu

-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Jak masz AC to po co opłacać dodatkowo parking (chyba że nie wykupiłeś udziału własnego, wtedy mogą odjąć 10-30% za kradzież z miejsca nie strzeżonego).
Po ostatniej przygodzie (ulewy), motocykl pod wodą + po odwodnieniu garażu, przewrócony i samochód na nim stał.
Inny przypadek, z podobnego garażu zniknęły tłumiki i kilka dodatków z motocykla, na szczęście AC zrekompensowało straty.
Po ostatniej przygodzie (ulewy), motocykl pod wodą + po odwodnieniu garażu, przewrócony i samochód na nim stał.
Inny przypadek, z podobnego garażu zniknęły tłumiki i kilka dodatków z motocykla, na szczęście AC zrekompensowało straty.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Mi sie wydaje ze najlepszym rozwiazaniem bez AC jest parking strzezony a z dodatkowym ubezpieczeniem parking podziemny
Mam do was pytanie czy mozna miec ubezpieczenie Ac i Oc w innej firmie ? chodzi o to ze mam wykupione ubezpieczenie oc w firmie X i chce je powiekszyc o ubezpieczenie ac w innej firmie Y (ze wzgledu na lepsze warunki i cene ubezpieczenia AC) ?

Mam do was pytanie czy mozna miec ubezpieczenie Ac i Oc w innej firmie ? chodzi o to ze mam wykupione ubezpieczenie oc w firmie X i chce je powiekszyc o ubezpieczenie ac w innej firmie Y (ze wzgledu na lepsze warunki i cene ubezpieczenia AC) ?
Honda CBR 600F4i, 03
-
DajmosX - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2