Szybka przyciemiana czy lustrzana?
• Strona 1 z 1
Szybka przyciemiana czy lustrzana?
Witam, mam taki dylemat. Szybka w moim NAXA F1 jest już porysowana, dlatego chcę kupić nową. Myślę nad przyciemnianą a lustrzaną, taką kolorową. Którą byście bardziej polecali? Jakie są różnice oprócz wyglądu?
- Killaz
- Świeżak
W deszczu lustrzanka ma jedną dużą wadę - masz lustro przez które nic nie widać.
Przyciemniana tak ale tylko 50%.
Tak czy inaczej musisz mieć 2 szyby, jasną i przyciemnioną.
Osobiście nie uznaję przyciemnianych szybek - zawracanie tyłka. W PL jeszcze tego nie ma ale w innych krajach unii możesz mieć duży problem z uzyskaniem odszkodowania jeśli w trakcie wypadku lub kolizji miałeś zamontowaną przyciemnioną szybę w kasku.
Przyciemniana tak ale tylko 50%.
Tak czy inaczej musisz mieć 2 szyby, jasną i przyciemnioną.
Osobiście nie uznaję przyciemnianych szybek - zawracanie tyłka. W PL jeszcze tego nie ma ale w innych krajach unii możesz mieć duży problem z uzyskaniem odszkodowania jeśli w trakcie wypadku lub kolizji miałeś zamontowaną przyciemnioną szybę w kasku.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Bla bla bla. Bierz lustro, musisz tylko wiedzieć, że każda rysa jest widoczna z kilometra i wkurza znacznie bardziej niż w zwykłej przyciemnianej.
Ja nie wyobrażam sobie latania w przezroczystej szybie w słoneczną pogodę, IMHO bardziej niebezpieczne niż latanie w przyciemnionej, dzięki której widzisz komfortowo bez beznadziejnej walki ze słońcem.
Ja nie wyobrażam sobie latania w przezroczystej szybie w słoneczną pogodę, IMHO bardziej niebezpieczne niż latanie w przyciemnionej, dzięki której widzisz komfortowo bez beznadziejnej walki ze słońcem.
- MarcMarc
- Świeżak
Ja miałem w swoim kasku przezroczystą szybkę, ale zainwestowałem w szybkę przyciemnianą a raczej czarną. Z zewnątrz nic nie widać takie czarne lustro,a w środku wszystko widać dobrze się spisuje w słoneczne dni,w nocy także wszystko widać, a i ten wygląd każdy się ogląda za mną jak jadę w moim kasku. Polecam czarną szybke
-
Angus - Świeżak
Boguc napisał(a):to co Ty masz za kask i szybe ze w nocy tez dobrze widac a jest czarna??
A kto powiedział, że nie można w nocy pop******** po oświetlonym podwórku cały czas?

Swoją drogą, też jestem ciekawy tego wynalazku.
V rulez.
-
Kohelet - Świeżak
Ja mam przezroczysta i w letnie wypady jak grzeje slonce to po prostu zakladam okulary przeciwsloneczne i jest miodzio:)
-
headhunters - Świeżak
Najpierw zakladam kask a pozniej podnosze szybke i wkladam okulary:)Przyciemniana szybka jest dobra (dobrze sie prezentuje) ale okulary zakladasz i zdejmujesz kiedy chcesz nie musisz bawic sie z szybka (choc pewnie wymiana zajmuje tyle co wlozenie okularow) Ogolnie mnie dobrze jezdzi sie w okularach 

-
headhunters - Świeżak
A ja polecam blendę. Lepsze niż okulary bo nie ciśnie i nie uwiera.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
A ja polecam blendę. Lepsze niż okulary bo nie ciśnie i nie uwiera.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości