Motocykl na codzień i w trasę
• Strona 1 z 1
Motocykl na codzień i w trasę
Hi.
Pisze w imieniu kolegi, który prosił mnie o założenie tego tematu, gdyz nie chciał się rejestrować ,, na 2 czy 3 posty", a wiec przechodzimy do sedna.
- doświadczenie: 3 sezony przelatane na podtuningowanym motorowerze (80/50) Aprilia RS '07. Sporo km nabitych. Zapoznał się z podstawowymi prawami motocykla, cwiczył na parkingu na WSK z motocyklistą doskonałym, wie ,,czym grozi" jazda na motocyklu , gdyż sam mial pare sytuacji podbramkowych
-Wiek,: 19 , waga: 90kg , wzrost: 190 cm
-gł zastosowanie motocykla: dojazdy na uczelnie, miasto, częste niedalkie trase, czasami dłuższe (dochodzące do 800km), rzadko z plecaczkiem
- czego oczekuje od motocykla: zapasu mocy , zeby nie musiał zrzucać biegów przy wyprzedzaniu, wygodnej pozycji, bezawaryjności w miare możliwości, możliwość zamontowania kuferków
- Gotówki na sam motocykl może przeznaczyć +/- 20 tyś zł. Kask i strój na moto już posiada.
- Kasa na utrzymanie motocykla raczej nie gra roli.
- Podobaja mu siÄ™ motocykle typu scigacz, ale po doswiadczeniach z motoroweru nie decyduje sie na nie, woli szosowo turystyczne.
Jego i moje wstępne propozycje:
Honda CBF 600 S/N
Yamaszka FZ6 aka fazer
Yamaszka Xj6 (nowy model)
Bandziorek
Z góry dziekujemy za pomoc:)
Pisze w imieniu kolegi, który prosił mnie o założenie tego tematu, gdyz nie chciał się rejestrować ,, na 2 czy 3 posty", a wiec przechodzimy do sedna.
- doświadczenie: 3 sezony przelatane na podtuningowanym motorowerze (80/50) Aprilia RS '07. Sporo km nabitych. Zapoznał się z podstawowymi prawami motocykla, cwiczył na parkingu na WSK z motocyklistą doskonałym, wie ,,czym grozi" jazda na motocyklu , gdyż sam mial pare sytuacji podbramkowych
-Wiek,: 19 , waga: 90kg , wzrost: 190 cm
-gł zastosowanie motocykla: dojazdy na uczelnie, miasto, częste niedalkie trase, czasami dłuższe (dochodzące do 800km), rzadko z plecaczkiem
- czego oczekuje od motocykla: zapasu mocy , zeby nie musiał zrzucać biegów przy wyprzedzaniu, wygodnej pozycji, bezawaryjności w miare możliwości, możliwość zamontowania kuferków
- Gotówki na sam motocykl może przeznaczyć +/- 20 tyś zł. Kask i strój na moto już posiada.
- Kasa na utrzymanie motocykla raczej nie gra roli.
- Podobaja mu siÄ™ motocykle typu scigacz, ale po doswiadczeniach z motoroweru nie decyduje sie na nie, woli szosowo turystyczne.
Jego i moje wstępne propozycje:
Honda CBF 600 S/N
Yamaszka FZ6 aka fazer
Yamaszka Xj6 (nowy model)
Bandziorek
Z góry dziekujemy za pomoc:)
- arktan
- Bywalec
Ja bym nie tyle stawiał na moc, co na moment obrotowy... -> twin/tripple -> TDM 900, BMW F800S, Aprilia Shiver, może coś z triumpha.
Z R4 może dodać GSX-f 650 i Z750. Te które wymieniłeś też ok- kwestia pooglądania krzywych momentu, poczytania recenzji, wreszcie weryfikacji opinii na żywo.
Z R4 może dodać GSX-f 650 i Z750. Te które wymieniłeś też ok- kwestia pooglądania krzywych momentu, poczytania recenzji, wreszcie weryfikacji opinii na żywo.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
Honda CBF600 z owiewkÄ….
Fajna w trasę i na miasto ... trzeba podjechać do salonu i odbyć jazdę testową - wtedy dopasuje Sobie to co będzie Jemu najbardziej odpowiadało, a nie to co nam pasuje.
Fajna w trasę i na miasto ... trzeba podjechać do salonu i odbyć jazdę testową - wtedy dopasuje Sobie to co będzie Jemu najbardziej odpowiadało, a nie to co nam pasuje.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Jeśli nie chce mu się zmieniać za często biegów, to duża v-ka i będzie gites. Poleciłbym coś a'la sv1000, ale z tym doświadczeniem nie polecę 

Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
http://moto.allegro.pl/item1068478694_y ... andit.html
WracajÄ…c do tematu kolega upatrzyl sobie w/w moto.
moze wasze oczy dojrzały coś podejrzanego co moje omineły?:P
wygląda obiecująco imo nie wiem mam sie fatygować z kolegą
- arktan
- Bywalec
- maciejszumny
- Świeżak
- maciejszumny
- Świeżak
faktycznie, przejrzałem 4 tematy i w każdym chce sprzedać moto, no kur...
nie wiem co w Twoich wypowiedziach maciejszumny jest pomocne... zarejestrowałeś się tu tylko po to, żeby sprzedać moto?
nie wiem co w Twoich wypowiedziach maciejszumny jest pomocne... zarejestrowałeś się tu tylko po to, żeby sprzedać moto?

XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Zobacz na date kiedy sie zarejestrowalem, moje wypowiedzi napewno sa bardziej pomocne niz wyrazanie opini o mojch postach.
- maciejszumny
- Świeżak
arktan napisał(a):http://moto.allegro.pl/item1068478694_yamaha_fz6_s_fazer_stan_salonowy_nie_bandit.html
mimo wszystko podbijam;)
- arktan
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości