Kupno pierwszego motocykla
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Lukas666 napisał(a):Moim zdaniem 10 letni supersport za dyszkie to nic innego jak wyeksploatowany śmietnik, nie lepiej poszukać czegoś w innej klasie??
Potwierdzam że za 10 tys to ciężko trafić dobrego sporta. Niby to kwota dla jednych mała dla innych duża. Niedawno z kumplem pojechalismy do takiego handlarza po R1 za 10600zł miała być igła na miejscu okazało się żę nici z igły. A handlarz na to do kumpla "a co ty byś chciał kupić za 10 tys zł.... nówke z salonu"
- maciek1985
- Świeżak
Tak jak mówiłem nie zależy mi na mocy i prędkości tylko na wyglądzie motocykla i tym że mam tylko 10k na kask rękawice i moto
- swierzak91
- Świeżak
swierzak91 napisał(a):Tak jak mówiłem nie zależy mi na mocy i prędkości tylko na wyglądzie motocykla i tym że mam tylko 10k na kask rękawice i moto
Kupić kupisz w tej cenie R6, kask i rękawice tylko nie wiadomo w jakim stanie będzie te R6.
Pogrzeb coÅ› na allegro to znajdziesz
- maciek1985
- Świeżak
maciek1985 napisał(a):swierzak91 napisał(a):Tak jak mówiłem nie zależy mi na mocy i prędkości tylko na wyglądzie motocykla i tym że mam tylko 10k na kask rękawice i moto
Kupić kupisz w tej cenie R6, kask i rękawice tylko nie wiadomo w jakim stanie będzie te R6.
Pogrzeb coÅ› na allegro to znajdziesz
Jak dla mnie, na pogrzeb sobie zostaw te 10k.
- kanikuly
- Świeżak
Ja pierd*le panowie, proszę o trochę powagi, chcę mieć motocykl zrobiłem prawko to nie jestem alfą i omegą dlatego się pytam. Mam 10tyś uzbierałem tyle i więcej się nie zapowiada tak więc szukam odpowiedzi na swoje pytanie a nie
Na pogrzeb sobie zostaw....
Może i macie tutaj doczynienia z bandą młodych i gniewnych ale są wyjątki takie jak ja, szukam czegoś o sportowym charakterze co jest ładne i w zasięgu mojej ręki i umiejętności
Może i macie tutaj doczynienia z bandą młodych i gniewnych ale są wyjątki takie jak ja, szukam czegoś o sportowym charakterze co jest ładne i w zasięgu mojej ręki i umiejętności
- swierzak91
- Świeżak
swierzak91 napisał(a):Ja pierd*le panowie, proszę o trochę powagi, chcę mieć motocykl zrobiłem prawko to nie jestem alfą i omegą dlatego się pytam. Mam 10tyś uzbierałem tyle i więcej się nie zapowiada tak więc szukam odpowiedzi na swoje pytanie a nie
Zastanow sie, bo albo zaczales madrze pisac, albo sie pomyliles.
Poogladaj filmiki, gdzie R6 sciga sie z viperem, moze zmadrzejesz.
- kanikuly
- Świeżak
Ja od początku piszę mądrze ale nikt mnie nie słucha, bo tak jak pisałem nie zależy mi na tym by po 3sek zawijać mój żołądek dotykał nosa a po 10sek słyszał anieski śpiew tylko poporstu podałem te motocykle bo mi się podobają z wyglądu. Nie znam się wogóle na motocyklach, dopiero zrobiłem prawko lubię mechanikę i chcę zacząć też przy tym grzebać.
Dlatego zajrzałem tutaj, bo myśałem że usłyszę dobre podpowiedzi a tu co drugi post
Kupuj R1 będzie lans
Na pogrzeb sobie zbieraj
Co tam 600 kupuj lita .....
No litości ile macie lat proszę o pomoc wy się na tym znacie ja nie siedzicie tutaj na forum to chyba może ktoś się podzielić swoim doświadczeniem
Dlatego zajrzałem tutaj, bo myśałem że usłyszę dobre podpowiedzi a tu co drugi post
Kupuj R1 będzie lans
Na pogrzeb sobie zbieraj
Co tam 600 kupuj lita .....
No litości ile macie lat proszę o pomoc wy się na tym znacie ja nie siedzicie tutaj na forum to chyba może ktoś się podzielić swoim doświadczeniem
- swierzak91
- Świeżak
jeśli pod pojeciem umiejetności masz to co nabyłeś na kursie, to to jest kropla w morzu , które wymaga R6. Druga sprawa, pogrzebać mozesz sobie równiez przy mniejszych. Trzecia sprawa, skoro tak b. podobają Ci sie scigacze to przyglądnij sie Ninja 250R. Czwarta sprawa , ten moto bedzie kierował Tobą a nie Ty nim. Piąta sprawa, przemysl wszystko jeszcze raz i wez pod uwage to co piszą ludzie, którzy maja (jakby nie było) wieksze pojecie o jezdzie na motocyklach niz Ty i widocznie jest jakis sens w tym, ze odradzaja Ci r6.
pozdro.
pozdro.
- arktan
- Bywalec
panowie ja napisałem pogrzeb w sensie poszukaj a znajdziesz.
Panowie dziwicie się chłopakowi że chce R6. Ma 19 lat sądząc po linku, jak pierwsza R6 wchodziła na salony to miał osiem lat. Zapewne jako dziecko interesował się motoryzacją i może trzymał plakat R6 w pokoju. Pewnie pomyślał jako dziecko jeszcze będę taką miał.... Minęło od tamtego czasu 11 lat i teraz marzenie stało się osiągalne. Nie ma co się dziwić żę chce takie moto.
Przyznam się że u mnie to samo było z ZZR-em 1100, jak wszedł do produkcji to pisało wiele gazet motoryzacyjnych o nim, był zapewne marzeniem nie jednego mężczyzny. Też pomyślałem jako 6-7 letnmie dziecko będę takiego kiedyś miał. Minęły lata ale nie stało się to bo jak 7 lat temu chciałem ZZR -a 1100 kupić to ludzie mi odradzili ze względu na...panewkę. Ach te wspomnienia.
Jak chłopaka stać niech sobie kupi, ja mu życzę aby kupił i cieszył się jazdą.
Panowie dziwicie się chłopakowi że chce R6. Ma 19 lat sądząc po linku, jak pierwsza R6 wchodziła na salony to miał osiem lat. Zapewne jako dziecko interesował się motoryzacją i może trzymał plakat R6 w pokoju. Pewnie pomyślał jako dziecko jeszcze będę taką miał.... Minęło od tamtego czasu 11 lat i teraz marzenie stało się osiągalne. Nie ma co się dziwić żę chce takie moto.
Przyznam się że u mnie to samo było z ZZR-em 1100, jak wszedł do produkcji to pisało wiele gazet motoryzacyjnych o nim, był zapewne marzeniem nie jednego mężczyzny. Też pomyślałem jako 6-7 letnmie dziecko będę takiego kiedyś miał. Minęły lata ale nie stało się to bo jak 7 lat temu chciałem ZZR -a 1100 kupić to ludzie mi odradzili ze względu na...panewkę. Ach te wspomnienia.
Jak chłopaka stać niech sobie kupi, ja mu życzę aby kupił i cieszył się jazdą.
- maciek1985
- Świeżak
Wszyscy zjechaliśmy chłopaka (słusznie zresztą), ale nikt nie zapytał ile ma wzrostu, jaką wagę. Jeśli jesteś już zdecydowany na 100% to proponowałbym Ci w miarę możliwości dogadać się z kimś i pojeździć na niej chociaż jeden dzień.
Mimo, że to "tylko" 600ccm, to jest to moto sportowe, które NIE WYBACZA błędów kierowcy.
Gdybyś jednak zdecydował się na coś innego to miej na uwadze, że lepiej kupić jakieś moto z mniejszym silnikiem, ale za to nowsze i w lepszym stanie, a dodatkowo zainwestować pieniądze w dobry strój. Pamiętaj też, że nie tylko wygląd się liczy, ale i wygoda, a tego żaden ścigacz nie zapewni Ci nawet w połowie w porównaniu z turystykiem.
Mimo, że to "tylko" 600ccm, to jest to moto sportowe, które NIE WYBACZA błędów kierowcy.
Gdybyś jednak zdecydował się na coś innego to miej na uwadze, że lepiej kupić jakieś moto z mniejszym silnikiem, ale za to nowsze i w lepszym stanie, a dodatkowo zainwestować pieniądze w dobry strój. Pamiętaj też, że nie tylko wygląd się liczy, ale i wygoda, a tego żaden ścigacz nie zapewni Ci nawet w połowie w porównaniu z turystykiem.
- Bartek21
- Świeżak
swierzak91 - skoro masz 10000PLN na zestaw to:
- 2000-3000PLN jakiś ubiór (od tego polecam rozpocząć)
- reszta na motocykl.
tego typu:
http://www.motorakowski.pl/component/jo ... y&catid=75
Ewentualnie Suzuki SV650.
Nie sugeruj się rocznikiem tylko stanem motocykla, łatwiej sprzedać starszy motocykl w ładnym stanie niż młodszą ulepe.
- 2000-3000PLN jakiś ubiór (od tego polecam rozpocząć)
- reszta na motocykl.
tego typu:
http://www.motorakowski.pl/component/jo ... y&catid=75
Ewentualnie Suzuki SV650.
Nie sugeruj się rocznikiem tylko stanem motocykla, łatwiej sprzedać starszy motocykl w ładnym stanie niż młodszą ulepe.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Mam 185 ważę 80kg i patrzę po całym allegro to u nas są tylko motocykle 125/50 i 600/1000+ reszta to jakieś padaki u mnie w woj. maz jest 7 ogłoszeń z allegro w poj 250-500 z czego dwa to quad i CBR600...
Ten link co dałeś to mam tylko 5km do tego punktu
Ten link co dałeś to mam tylko 5km do tego punktu

Ostatnio edytowano 6/6/2010, 20:15 przez swierzak91, łącznie edytowano 1 raz
- swierzak91
- Świeżak
A wracając jeszcze do tej nieszczęsnej R6 to dodatkowo ma ona tendencję do wpadania w shimmę tym bardziej, że nie ma on amortyzatora skrętu.
Dla początkującego takiego jak Ty kolejnym niebezpieczeństwem jest też narowistość silnika, w zakresie niskich obrotów jest on spokojny, kiedy na wysokich dostaje przysłowiowego kopa.
Z kupnem też musisz liczyć się z problemami przy motorze o takim charakterze bardzo duży ich odsetek jest zakatowany.
Dla początkującego takiego jak Ty kolejnym niebezpieczeństwem jest też narowistość silnika, w zakresie niskich obrotów jest on spokojny, kiedy na wysokich dostaje przysłowiowego kopa.
Z kupnem też musisz liczyć się z problemami przy motorze o takim charakterze bardzo duży ich odsetek jest zakatowany.
- Bartek21
- Świeżak
Czyli powinienem szukać czegoś poniżesz 600 czy to nie ma reguły, bo 250 może być bardziej narwane niż 600 czy nie ma takiej opcji ?
Z tego komisu motocykli podoba mi siÄ™ to ale 650ccm....
http://www.motorakowski.pl/component/jo ... &catid=191
Z tego komisu motocykli podoba mi siÄ™ to ale 650ccm....
http://www.motorakowski.pl/component/jo ... &catid=191
- swierzak91
- Świeżak
Powinieneś szukać czegoś co jest w miarę spokojne i przede wszystkim nie wymaga umiejętności których jeszcze nie masz. R6 to jeden z najgorszych wyborów nawet doświadczeni jeźdźcy niejednokrotnie zostali przez niego utemperowani. Dodatkowo nie obraź się, ale Twój wiek też nie wydaje się być odpowiednim do tego moto, pisałeś, że będziesz ostrożnie jeździł, ale prawie każdy tak mówi na początku, dopiero kiedy poczuje moc pod sobą zaczyna się coraz mocniejsze odkręcanie a manetki.
Pamiętaj, że mistrzów prostej jest wielu, a prawdziwym mistrzem jest ten kto najpierw nauczy się hamować, a na początek myślę, że np: GS 500 spokojnie dostaniesz w tej cenie.
Pamiętaj, że mistrzów prostej jest wielu, a prawdziwym mistrzem jest ten kto najpierw nauczy się hamować, a na początek myślę, że np: GS 500 spokojnie dostaniesz w tej cenie.
- Bartek21
- Świeżak
Śmigam praktycznie na codzien 200konnym sedanem i jakoś nie wjeżdzam 150 do garażu ani nie wyprzedzam na przejściu. Uważam się za odpowiedzianego lecz czas przejść już z rodzinnego samochodu, który okupuje prawie cały czas na maszynkę która da mi frajdę z jazdy.
Możecie mi podlinkować coś z woj.mazowieckiego co byście polecili mi do tych 8-10tyś MAX co było by dobre jako pierwszy motocykl. Bardziej niż to czy motocykl ma 50 czy 200koni interesuje mnie jego zachowanie bo z prędkością potrafię się opanować tylko nie chcę motocykla który przy pomyłce i puszczeniu sprzęgła strzeli mi loba albo który w zakręcie będzie mi wyrzucał tyłem i innych tego typu niespodzianek, chcę coś przewidywalnego co pozwoli mi na nauczenie się jazdy miejskiej motocyklem, chcę się też zapisać jak już kupię motocykl na jakiś kurs bezpiecznej jazdy czy sportowej tak aby poznać nową maszynę
Możecie mi podlinkować coś z woj.mazowieckiego co byście polecili mi do tych 8-10tyś MAX co było by dobre jako pierwszy motocykl. Bardziej niż to czy motocykl ma 50 czy 200koni interesuje mnie jego zachowanie bo z prędkością potrafię się opanować tylko nie chcę motocykla który przy pomyłce i puszczeniu sprzęgła strzeli mi loba albo który w zakręcie będzie mi wyrzucał tyłem i innych tego typu niespodzianek, chcę coś przewidywalnego co pozwoli mi na nauczenie się jazdy miejskiej motocyklem, chcę się też zapisać jak już kupię motocykl na jakiś kurs bezpiecznej jazdy czy sportowej tak aby poznać nową maszynę
- swierzak91
- Świeżak
pierwszy problem - rollgaz to nie jest pedał gazu, nie ma zmiłuj, musisz nauczyć się operować nadgarstkiem - kurs tego nie daje, więc wsiadanie na sporta o pojemności 600 cm, to generalnie nie jest dobry pomysł
drugi problem - nauczenie się operowania hamulcem ręcznym - niby proste, ale też jak się okazuje nie (nie bez powodu jest powiedzenie, że nim zacznie się szybko jeździć, najpierw potrzeba się nauczyć szybko hamować - i do tego nie blokując koła), moto to nie katamaran, gdzie chroni cię blacha, kontrolowane strefy zgniotu itd.
wracając do pierwszego problemu, ludzie naprawdę dobrze radzą, że lepiej zacząć od mniejszej pojemności i mocy - masz większe zaplecze bez gwałtownego przyrostu prędkości, więcej czasu na reakcję odjęcia, czyli większy margines błędu, a każdy z nas popełnia błędy (bo ci co ich nie popełniają, to są już na cmentarzu), i to błędu, który nie będzie skutkował urazem
drugi problem - nauczenie się operowania hamulcem ręcznym - niby proste, ale też jak się okazuje nie (nie bez powodu jest powiedzenie, że nim zacznie się szybko jeździć, najpierw potrzeba się nauczyć szybko hamować - i do tego nie blokując koła), moto to nie katamaran, gdzie chroni cię blacha, kontrolowane strefy zgniotu itd.
wracając do pierwszego problemu, ludzie naprawdę dobrze radzą, że lepiej zacząć od mniejszej pojemności i mocy - masz większe zaplecze bez gwałtownego przyrostu prędkości, więcej czasu na reakcję odjęcia, czyli większy margines błędu, a każdy z nas popełnia błędy (bo ci co ich nie popełniają, to są już na cmentarzu), i to błędu, który nie będzie skutkował urazem
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
SV650 (ten jest w wersji 72KM) moim zdaniem też jest dobrą propozycją na początek, jeśli potrafisz panować nad manetką gazu i motocyklem, a nie motocykl nad tobą.
Podjedź i pogadaj z chłopakami - na pewno coś dobiorą pod Ciebie, na miejscu też możesz jakieś podstawowe Ubranie na o2o zakupić.
Podjedź i pogadaj z chłopakami - na pewno coś dobiorą pod Ciebie, na miejscu też możesz jakieś podstawowe Ubranie na o2o zakupić.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
zamiast r6 możez pomyśleć o ZX7R, mega stabilny, równo oddaje moc, nie podnosi na koło,super heble, łatwiejzy do opanowania. powinno Ci starczyć jeszcze na strój.
Jednak też uważam, że na początek może coś słabszego
Jednak też uważam, że na początek może coś słabszego
- Shogun80
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości