blokada, łańcuch, alarm - jednym słowem zabezpieczenie
• Strona 1 z 1
blokada, łańcuch, alarm - jednym słowem zabezpieczenie
Witam.
Skorzystałem z wyszukiwarki i było już kilka podobnych tematów. Jednakże wraz z postępem mamy możliwość kupienia coraz to nowszych wynalazków tak więc chciałbym odświeżyć temat.
Chcę kupić jakieś zabezpieczenie do mojego moto. Co polecacie? Łańcuchy, blokady, alarmy itp.
Skorzystałem z wyszukiwarki i było już kilka podobnych tematów. Jednakże wraz z postępem mamy możliwość kupienia coraz to nowszych wynalazków tak więc chciałbym odświeżyć temat.
Chcę kupić jakieś zabezpieczenie do mojego moto. Co polecacie? Łańcuchy, blokady, alarmy itp.
-
bryk77 - Stały bywalec
sam używam blokady
kup czerwcowy numer motocykla, jest całkiem dobry test blokad
kup czerwcowy numer motocykla, jest całkiem dobry test blokad
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Patrząc na allegro myślę, że 300-400 zł powinno wystarczyć (pod warunkiem, że zdecyduję się na jedno zabezpieczenie). Byłem zdecydowany na łańcuch, ale ostatnio znalazłem w podobnym temacie na ścigaczu filmik pokazujący jak łatwo przeciąć każdy łańcuch - dosłownie w 30 sekund każdy był przecinany.
A co z tymi zabezpieczeniami na tarczę hamulcową z alarmem?
-
bryk77 - Stały bywalec
bryk77 napisał(a):Patrząc na allegro myślę, że 300-400 zł powinno wystarczyć (pod warunkiem, że zdecyduję się na jedno zabezpieczenie). Byłem zdecydowany na łańcuch, ale ostatnio znalazłem w podobnym temacie na ścigaczu filmik pokazujący jak łatwo przeciąć każdy łańcuch - dosłownie w 30 sekund każdy był przecinany.
Kolego podeślij ten link , ja mam lancuch Kryptonite i ciekaw jestem czy tez tak latwo go przeciac
http://www.krajek.pl/User.do;jsessionid ... 7&k=61&v=k
- Aizo
- Świeżak
Ja mam zestaw ABUSA. http://www.******/zestaw-mot ... op,p,15310
Całość mieści mi sie w zadupku motocykla razem z PCIII. DO tego mam alarm Datool.
Całość mieści mi sie w zadupku motocykla razem z PCIII. DO tego mam alarm Datool.
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Aizo, podaję link, o który prosiłeś:
http://www.youtube.com/watch?v=VC3hFr8p2ck (otwórz link)
Aha, dodam tylko, że jest to materiał nakręcony pod koniec 2006 roku. Nie wiem jak to teraz jest z utwardzaniem łańcuchów.
http://www.youtube.com/watch?v=VC3hFr8p2ck (otwórz link)
Aha, dodam tylko, że jest to materiał nakręcony pod koniec 2006 roku. Nie wiem jak to teraz jest z utwardzaniem łańcuchów.
-
bryk77 - Stały bywalec
Dlatego najlepiej przypinać łańcuch kłódką na tarczy, a więc po przecięciu łańcucha zostaje jeszcze kłódka, a jeśli jest kilkadziesiąt metrów do przeniesienia moto z zablokowaną tarczą to może się im odechcieć
Wiadomo, wszystko jest do sforsowania, wszystko zależy od czasu

Wiadomo, wszystko jest do sforsowania, wszystko zależy od czasu
VFR 02'
-
navi - Świeżak
Nie ma zabezpieczeń nie do pokonania
Jeżeli ktoś upatrzy sobie dany motocykl, to prędzej, czy później da sobie radę. Jednak nie każdy potencjalny złodziej szwenda się po mieście z prawie metrowymi nożycami które dobrej jakości wcale nie są takie tanie...

- guli73
- Świeżak
-
Miczab - Administrator
Nowa Xena XN18 wygląda ciekawie. Niby "maksymalna ochrona" i do tego zabezpieczenie małe i poręczne.
Zaletą łańcucha natomiast jest to, że można moto przypiąć do jakiegoś stałego elementu i już nikt go nie ruszy.
Zaletą łańcucha natomiast jest to, że można moto przypiąć do jakiegoś stałego elementu i już nikt go nie ruszy.
-
bryk77 - Stały bywalec
jest możliwość teoretyczna na pewno, miałem praktyki w zakładzie w BDG gdzie takie rzeczy robili tylko ze w samochodach, ciężarówkach i różnych badziewiach. Na pewno motocykl idzie tez uzbroić, samo urządzenie nie jest duże i przy odpowiednim maskowaniu można je zamontować bo instalacja jest, może tylko przy dłuższym postoju aku siadać. co do ceny to nie pamiętam, bo to było 2 lata temu, teraz robię co innego. ale kilka bryk odszukali, te wszystkie udane policyjne akcje co pokazują w TV to właśnie przez ukryte GPSy. O wiecej informacji co do ceny i możliwości montażu lukni tu http://www.studiocarhifi.com.pl/gps/index.php GG: 7015496. przedstaw sie jako potęcialny klijent to ci pomogą. pzdr
- mast0505
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe