SkaczÄ…ce oboty
• Strona 1 z 1
SkaczÄ…ce oboty
Witam,
ostatnio zauważyłem pewną niepokojącą sprawę, mianowicie chodzi o fakt, iż motor zaczyna skakać mi na obrotach. Opiszę o co dokładnie mi chodzi:
otóż
wkręcając motor na obroty (12tys. zaczyna się czerwone pole) lecimy 2->3->4->5->przy 6-7tys. wskazówka obrotomierza nagle spada znów na 4tys. i silnik się krztusi na 1- 1,5 sek. po czym znów wskakuje na wcześniejsze obroty i pnie się w górę.
Sytuacja ma miejsce na wszystkich biegach, najczęściej 1ka, 2ka.
Co to może być? Osobiście wydaje mi się że sprawa rozchodzi się o zapchany gaźnik, ale mogę się mylić.
zdr.
ostatnio zauważyłem pewną niepokojącą sprawę, mianowicie chodzi o fakt, iż motor zaczyna skakać mi na obrotach. Opiszę o co dokładnie mi chodzi:
otóż
wkręcając motor na obroty (12tys. zaczyna się czerwone pole) lecimy 2->3->4->5->przy 6-7tys. wskazówka obrotomierza nagle spada znów na 4tys. i silnik się krztusi na 1- 1,5 sek. po czym znów wskakuje na wcześniejsze obroty i pnie się w górę.
Sytuacja ma miejsce na wszystkich biegach, najczęściej 1ka, 2ka.
Co to może być? Osobiście wydaje mi się że sprawa rozchodzi się o zapchany gaźnik, ale mogę się mylić.
zdr.
- DadanGR
- Świeżak
taka ?
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/ ... r%2003.htm
który rok ?
1. Kiedy byłą przeprowadzona regulacja luzu zaworowego.
2. Jak wygląda filtr powietrza i świece.
3. Serwis gaźników kiedy był wykonany.
4. Czy przewody odpowietrzające i doprowadzające paliwo do gaźników, zbiornika paliwa nie są pozaginane.
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/ ... r%2003.htm
który rok ?
1. Kiedy byłą przeprowadzona regulacja luzu zaworowego.
2. Jak wygląda filtr powietrza i świece.
3. Serwis gaźników kiedy był wykonany.
4. Czy przewody odpowietrzające i doprowadzające paliwo do gaźników, zbiornika paliwa nie są pozaginane.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości