Co myślicie na temat jeżdżenia motorem z słuchawkami ?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Co myślicie na temat jeżdżenia motorem z słuchawkami ?
Zaproponowałem tą ankietę , ponieważ nie spotkałem się jeszcze z takim tematem który poruszał by tą kwestię , a mianowicie "Czy słuchanie muzyki (w słuchawkach) podczas jazdy motorem jest bezpieczne ? "
Z góry bardzo dziękuję za wypowiedzi !
Pozdrawiam Motocyklista_2010.
Z góry bardzo dziękuję za wypowiedzi !
Pozdrawiam Motocyklista_2010.
-
Motocyklista_2010 - Świeżak
No tak w sumie po części masz rację , tylko zastanawiam się na d jedną rzeczą , a mianowicie : jak jedziesz gdzieś w dłuższą trasę np. no nie wiem strzelam 500 km to podczas jazdy musi być nudno. (ja niestety nie jeździłem w dłuższe trasy dlatego się pytam)
-
co to za przyjemność jak z muzyką mieszałby się szum powietrza?
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
a ja powiem, że jazda z muzyczką jest całkiem przyjemna, polecam wręcz kaski z wbudowanymi zestawami bluetooth, bo obsługa (zmiana głośności oraz ew. odbieranie/odrzucanie połączeń) jest prosta i nieprzeszkadzająca.
- froger
- Świeżak
Kula07 napisał(a):co to za przyjemność jak z muzyką mieszałby się szum powietrza?
Nic by się nie mieszało. Mam słuchawki douszne Sennheiser - doskonałe wyciszenie.
Problem w tym, że takie słuchanie muzyki podczas jazdy jest niebezpieczne. Motocykl to nie puszka - trzeba być bardziej skoncentrowanym na drodze.
Moim ulubionym wykonawcą jest mój Arrow - ta nuta jest porywająca

-
bryk77 - Stały bywalec
bryk77 napisał(a):Kula07 napisał(a):co to za przyjemność jak z muzyką mieszałby się szum powietrza?
Nic by się nie mieszało. Mam słuchawki douszne Sennheiser - doskonałe wyciszenie.
a z jaką prędkością jeździsz słuchając muzy? kiedyś też próbowałem jeździć ze słuchawkami, ale fakt nie były to słuchawki profesjonale i przy niższych prędkościach było ok, ale już przy 70-80km/h nie było fajnie. może gdybym miał profesjonalne słuchawki byłoby ok.
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
-
zadzior - Stały bywalec
melvin napisał(a):fajnie się lata ze słuchawkami, tylko człowiek jest bardzo rozkojarzony u napier*ala jak zły...
dokladnie tak.Jak sluchawki to tylko dokanałowki ktore dobrze wytlumiaja i tylko do navi,sluchanie muzy podczas jazdy to sredni pomysl.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
-
http://www.youtube.com/watch?v=t1JrjNa_BOM
To + jazda na moto = ZŁOOOOOOOOOOOOOOO I KEFFFFFFFFFFFFFF!!!
To + jazda na moto = ZŁOOOOOOOOOOOOOOO I KEFFFFFFFFFFFFFF!!!
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Najlepsza muzyka http://www.youtube.com/watch?v=jUE5LITTIAc
Muzyka na moto odpada. Sam wiesz, że musisz mieć radar dookoła czyli uszy oczy szeroko otwarte. A jak koniecznie chcesz to kup sobie kask z głośnikami bo z tego co mi wiadomo to są takie.
Muzyka na moto odpada. Sam wiesz, że musisz mieć radar dookoła czyli uszy oczy szeroko otwarte. A jak koniecznie chcesz to kup sobie kask z głośnikami bo z tego co mi wiadomo to są takie.
- gr300
- Świeżak
Kula07 napisał(a):bryk77 napisał(a):Kula07 napisał(a):co to za przyjemność jak z muzyką mieszałby się szum powietrza?
a z jaką prędkością jeździsz słuchając muzy? kiedyś też próbowałem jeździć ze słuchawkami, ale fakt nie były to słuchawki profesjonale i przy niższych prędkościach było ok, ale już przy 70-80km/h nie było fajnie. może gdybym miał profesjonalne słuchawki byłoby ok.
Nie jeżdżę ze słuchawkami. Raz próbowałem. Jak masz dobrze spasowane douszne słuchawki to nawet przy wyłączonej muzyce niewiele słyszysz - to tak jakby mieć zatyczki w uszach.
O jakich profesjonalnych słuchawkach mowa? Za moje dałem 44 euro i muszę przyznać, że są rewelacyjne. Świetna jakość. Maksymalnej głóśności jeszcze nie ustawiałem, bo by mi chyba głowę urwało..
Słuchanie muzy podczas jazdy bardzo dekoncentruje. Jak dla mnie kiepski pomysł.
-
bryk77 - Stały bywalec
Na długą trasę to wkładam zatyczki do uszu i heja w drogę. Wolę posłuchać muzyki z tłumika niż muzyki z "głośnika" 

Yamaha Fazer 600
-
Kuba-szprota - Świeżak
Ja nigdzie sie nie ruszam bez mojego mp playera doslownie muzyka towarzyszy mi 20 h na dobe...i tez wydawalo mi sie super pomyslem sluchanie muzy podczas jazdy.Zdanie zmienilem po 10 minutach:/strasznie rozpraszajace i niewiele to ma wspolnego z milym sluchaniem podczas jazdy:/ ped powietrza ryk silnika grzmienie z wydechow i robi sie taka mieszanka w glowie ze nie idzie ogarnac:) i najwazniejsza sprawa: Podczas jazdy trzeba postawic w stan gotowosci wszystkie ludzkie zmysly a sluch w tym przypadku jest naprawde potrzebny zeby wiedziec do dzieje sie dookola bo czasami nie mozna polegac tylko na wzroku...takie moje zdanie
-
headhunters - Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3