Zarejstrowanie na mniejszą pojomnośc.
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
pawlak200192 napisał(a):Szafa napisał(a):To teraz tak Powiedzmy, że mam 125 na 50. Jade zbyt szybko i policja mnie zatrzymuje. Mówią, że moto musi iść do kontroli itd. Po kontroli wychodzi na to, że to jest 125 a nie 50. Co wtedy mogą mi zrobic ? Moto na parking do nich czy coś ?
To jak cie złapią to mówisz ze miałeś wiat od tyłui jechałeś w tunelu powietrznym za autem![]()
![]()
![]()
Mówie im, że to DT bo i tak na diagnostykę dadza

Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
- Szafa
- VIP Åšcigacz.pl
kiedys czytalem bodjaze w Swiece Motocykli o wysokosci takiego mandatu i o ile dobrze pamietam byla podana stawka 500 zl ale w wypadku gdy woogle nie posiada sie zadnej kategorii prawa jazdy a 300 zl w wypadku gdy prowadzimy pojazd nie posiadajac na niego kategorii ale majac inna (czyli jesli zlapia kogos nie majacego katA na motocyklu ale majacego prawojazdy na samochod) przynajmniej tak to pamietam. A co zanizania pojemnosci to zgadzam sie w pelni z Lovtza
-
Power144 - Świeżak
[quote="Lovtza"]Zapominacie o jednym i najważniejszym. Dochodzi do wypadku i co wtedy? Wszystko jest sprawdzane i wychodzi na to, że kierowaliście pojazdem do poruszania sie którym nie mieliscie uprawnień.
To na miejscu wypadku sprawdzają pojemność silnika? a niby jak?
To na miejscu wypadku sprawdzają pojemność silnika? a niby jak?
- sziiler
- Świeżak
Odkrecaj swiece leja wode do cylindra i patrza ile jej zmiesci

www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
Po kiego grzyba tak sobie utrudniać życie? Lepiej iść prostą ścieżką. Kombinacje kosztują pewnie niewiele mniej niż zrobienie właściwych uprawnień. Motocykl z zafałszowaną dokumentacją jest droższy, dodaj do tego mandat, koszt napraw WSZYSTKICH pojazdów w razie wypadku, jeśli sprawa się wyda i wychodzi na to, że prawojazdy jest znacznie tańsze.
-
t_racer_ - VIP Åšcigacz.pl
Polak ma we krwi takie zachowania: zalatwic, obejsc, wykombinowac, przekrecic, itd. co z tego ze latwiej i taniej ( w perspektywie konsekwencji) legalnie jak mozna bokiem??????
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
Witam. Chce kupic Honde NSR 125 :> tak na marhinesie mówiąc. Kumel miałe wypadek na 125/50 Kymco Zing i nic sie nie stało..... :> Może to udało sie tylko tak ale bardzo duzo ludzi jeździ...
- Krystian Ochędalski
- Świeżak
arek_honda_nsr mam do Ciebie kilka pytań w związku z tą nsr'ką. ale tak bardziej przywatnie a nie na forum. jak możesz to odezwij się do mnie: sziiler@wp.pl
z góry dziękuję
z góry dziękuję
- sziiler
- Świeżak
Mam zamiar kupić CBR 125 na 50 i mam pytanko co bedzie jak każą ci dać na badania i będe miał taki bajerek który blokuje motor do tylu obrotów żeby jechał mniej niż 45km/h i na motorku naklejki 50ccm nie skapną sie że mam to urządzenie ?? Miał ktoś z tym coś do czynienia ??
PS. Mam 15 lat jeżdżę aktualnie Suzuki RMX 50. Boje się o to że mnie złapią... co robić by do tego nie doszło ?? Prosze o pomoc
PS. Mam 15 lat jeżdżę aktualnie Suzuki RMX 50. Boje się o to że mnie złapią... co robić by do tego nie doszło ?? Prosze o pomoc
-
piciasek - Świeżak
Stary - sprawa jest prosta - tak jak napisal Ci senek. Nieznajomosc prawa nie zwalnia z jego przestrzegania!
Jeszcze raz powtarzam - pojazd mechaniczny o
pojemnosci do
mocy do
predkosci do
nie wazne czy nawet zainstalujesz tam ogranicznik czy zdlawisz go itp, musisz spelnic te 3 kryteria na raz by byl to pojazd opisany jako motorower. Sam widzisz ze niezmoliwe jest by pojazd o pojemnosci 125 byl w mysl zapisu, pojazdem ktorego konstrukcja mechaniczna nie pozwala na os. predkosci wyzszej niz 45 km/h , pojemnosc skokowa < 50 (49cm3) i jednoczesnie odpowiednio mala moc.
Tak jak pisalem wczesniej - jazda bez uprawnien, sad grodzki badz prokukuratura (falszerstwo) oraz mozliwe odroczenie prawa jazdy i odp. karna Twoich rodzicow
Jeszcze raz powtarzam - pojazd mechaniczny o
pojemnosci do
mocy do
predkosci do
nie wazne czy nawet zainstalujesz tam ogranicznik czy zdlawisz go itp, musisz spelnic te 3 kryteria na raz by byl to pojazd opisany jako motorower. Sam widzisz ze niezmoliwe jest by pojazd o pojemnosci 125 byl w mysl zapisu, pojazdem ktorego konstrukcja mechaniczna nie pozwala na os. predkosci wyzszej niz 45 km/h , pojemnosc skokowa < 50 (49cm3) i jednoczesnie odpowiednio mala moc.
Tak jak pisalem wczesniej - jazda bez uprawnien, sad grodzki badz prokukuratura (falszerstwo) oraz mozliwe odroczenie prawa jazdy i odp. karna Twoich rodzicow
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości