Problem z odpaleniem CBR 600 F4i :( Need Help
• Strona 1 z 1
Problem z odpaleniem CBR 600 F4i :( Need Help
Mam wielki problem i potrzebuje waszej pomocy.
Ostatnio wyjechalem na mala wycieczke i nie odpalalem mojej hondy cbr 600 f4i przez okolo 2 tygodnie.
Dzis po zejsciu do gararzu i odpaleniu sprzeta okazalo sie ze nie moge uruchomic silnika. Mowiac w skrocie zielona lampka (Imobilaisera) nie gasnie i zaczyna migac jest przy tym taki dziwny dzwiek. Dokladny dziwiek i wizualny efekt migania lapki mozecie zobaczyc na filmiku ktory odrazu nagralem i umiescilem na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=ik3HbHmCfEY
Nie wiem dlaczego nie moge uruchomic mojego pojazdu w instrukcji obslugi jest napisane ze prawdopodobnie system his (czyli imobilaiser) nie rozpoznaje kluczyka m ale jak to mozliwe ? mam 2 te same kluczyki prubowalem obydwoma m nie wydaje mi sie zeby sie rozmagnesowaly czy cos takiego
Dodam ze mam tez alarm (nie wiem czy to wogle ma jakies znaczenie ale mam)
STRASZNIE PROSZE WAS O JAKAS RADE BO OGOLNIE TO AZ SIE TROCHE ZALAMALEM I NIE WIEM O CO W TYM WSZYSTKIM CHODZI
(Mam nadzieje ze nie pomylilem kategori forum jesli tak to przepraszam)
Ostatnio wyjechalem na mala wycieczke i nie odpalalem mojej hondy cbr 600 f4i przez okolo 2 tygodnie.

http://www.youtube.com/watch?v=ik3HbHmCfEY
Nie wiem dlaczego nie moge uruchomic mojego pojazdu w instrukcji obslugi jest napisane ze prawdopodobnie system his (czyli imobilaiser) nie rozpoznaje kluczyka m ale jak to mozliwe ? mam 2 te same kluczyki prubowalem obydwoma m nie wydaje mi sie zeby sie rozmagnesowaly czy cos takiego

Dodam ze mam tez alarm (nie wiem czy to wogle ma jakies znaczenie ale mam)
STRASZNIE PROSZE WAS O JAKAS RADE BO OGOLNIE TO AZ SIE TROCHE ZALAMALEM I NIE WIEM O CO W TYM WSZYSTKIM CHODZI
(Mam nadzieje ze nie pomylilem kategori forum jesli tak to przepraszam)
Honda CBR 600F4i, 03
-
DajmosX - Świeżak
dzieki za wasze posty mm wlasnie laduje baterie mm byla rozladowana mm jak juz wieczorkiem wszystko podlacze to odpisze czy byla to bateria czy nadal jest cos nie tak
ps a jak wyglada zywotnosc bateri motocyklowych mm ogolnie zauwazylem ze bateria motocyklowa jest mocno slabsza niz ta ktora mamy w samochodzie dlatego chcialem sie dowiedziec czy to tez znaczy ze skraca jej zywotnosc ?
ps a jak wyglada zywotnosc bateri motocyklowych mm ogolnie zauwazylem ze bateria motocyklowa jest mocno slabsza niz ta ktora mamy w samochodzie dlatego chcialem sie dowiedziec czy to tez znaczy ze skraca jej zywotnosc ?
Honda CBR 600F4i, 03
-
DajmosX - Świeżak
Jak przez zimę jej nie doładowujesz to uszkadza się i co sezon można nowy aku montować.
Najlepiej odpowiedni prostownik z funkcją podłącz i zapomnij.
Podłączasz do ładowania na jesieni, na wiosnę odłączasz i cieszysz się jazdą. Prostownik sam ładuje i rozładowuje aku - zupełnie jak w normalnym cyklu eksploatacji.
Najlepiej odpowiedni prostownik z funkcją podłącz i zapomnij.
Podłączasz do ładowania na jesieni, na wiosnę odłączasz i cieszysz się jazdą. Prostownik sam ładuje i rozładowuje aku - zupełnie jak w normalnym cyklu eksploatacji.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
dzieki raczek za info chyba bede musial kupic taki prostownik
Podladowalem akumulator i podlaczylem do sprzeta i wszystko dziala idealnie mm odpalil odrazu bez zadnych problemow m mm imobilaizer tez zadzialal bez zadnego problemu mm
Tak ze dzieki jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi

Podladowalem akumulator i podlaczylem do sprzeta i wszystko dziala idealnie mm odpalil odrazu bez zadnych problemow m mm imobilaizer tez zadzialal bez zadnego problemu mm
Tak ze dzieki jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi

Honda CBR 600F4i, 03
-
DajmosX - Świeżak
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 56 gości