Problem z CPI SM 50
• Strona 1 z 1
Problem z CPI SM 50
Witam.
Pod koniec tamtego sezonu zakupiłem CPI, sprowadzonego z Austrii.
Sądzę że jeździła na nim osoba dopiero ucząca się i często zaliczała gleby.
W tamtym sezonie miałem problemy tylko z zapłonem i mam je do dzisiaj ponieważ nic z tym nie robiłem, muszę używać samostartu.
Po zimie z motorkiem zaczęło dziać się coś dziwnego. Spoczątku jest wszystko dobrze, gdy się zagrzeje zaczynają się problemy. Mam wrażenie że traci moc, wrzucam na 6 i zaczyna powoli spadać z obrotów zrzucam na 5 i wchodzi na wyższe obroty wrzucę na 6 i znów spada i tak się dzieje coraz to niższe biegi 6-5 5-4 4-3... Wreszcie zatrzymam sie zgasze motor i po odczekaniu paru minut mogę trochę przejechać i znów to samo.
Wywnioskować może że się przegrzewa. Pompka w chłodnicy działa,wymieniłem płyn, świece.
Im dłużej jeźdzę z tym problemem tym trudniej go zapalić na popych.
Może ktoś miał taki problem ? Proszę o pomoc.
Pod koniec tamtego sezonu zakupiłem CPI, sprowadzonego z Austrii.
Sądzę że jeździła na nim osoba dopiero ucząca się i często zaliczała gleby.
W tamtym sezonie miałem problemy tylko z zapłonem i mam je do dzisiaj ponieważ nic z tym nie robiłem, muszę używać samostartu.
Po zimie z motorkiem zaczęło dziać się coś dziwnego. Spoczątku jest wszystko dobrze, gdy się zagrzeje zaczynają się problemy. Mam wrażenie że traci moc, wrzucam na 6 i zaczyna powoli spadać z obrotów zrzucam na 5 i wchodzi na wyższe obroty wrzucę na 6 i znów spada i tak się dzieje coraz to niższe biegi 6-5 5-4 4-3... Wreszcie zatrzymam sie zgasze motor i po odczekaniu paru minut mogę trochę przejechać i znów to samo.
Wywnioskować może że się przegrzewa. Pompka w chłodnicy działa,wymieniłem płyn, świece.
Im dłużej jeźdzę z tym problemem tym trudniej go zapalić na popych.
Może ktoś miał taki problem ? Proszę o pomoc.
- kiziowski
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości