Zobacz wątek - Ubiór początkującego do oceny
NAS Analytics TAG

Ubiór początkującego do oceny

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Ubiór początkującego do oceny

Postprzez Dynia470 » 18/5/2010, 21:54

Witam wszystkich :). Po woli kompletuje sobie strój, na motocykl, który już niebawem mam zamiar kupić, a wybór odzieży na motocykl jest przeogromny - dlatego już troszkę wcześniej zacząłem mniej/więcej rozglądać się co i jak ... Skompletowałem mniej więcej takie coś :
Kask :Na razie czekam na opinie o kaskach marki Caberg w temacie '' Wszystko o kaskach motocyklowych, pytania o cenÄ™, opinie'', dlatego nie jestem jeszcze pewien co modelu kasku i ten punkt ominÄ™.
Buty: Alpinestars SMX-4 ... Najbardziej przypadły mi do gustu, z wszystkich butów które dziś obejrzałem On-Line. Marka bardzo dobra, znana, polecana, sam model butów też zachwalany i polecany - myślę, że to dobry wybór ;)
Rękawice: No tutaj szczerze mówiąc kierowałem się tylko i wyłącznie wyglądem, bo rękawic jest tysiące i ciężko coś wybrać ... Mój wybór padł na RST Rift, ale jestem otwarty na propozycje bo szczerze mówiąc, to nie znam w ogóle tej firmy pierwszy raz o niej słyszę, opinii na temat rękawic nie znalazłem, a cena to jednak 200 zł, więc może znajdzie się coś lepszego w tej cenie ? Rękawice, muszą być skórzane i poza nadgarstek - bo takie na ciepłe dni już mam ;).
Spodnie: No właśnie ... Tutaj się zaczynają schody. Wszelakiego rodzaju skóra od razu odpada, bo po prostu nie podoba mi się to, nie pasuje i źle bym się w takim czymś czuł - taki po prostu mam gust. Za to tekstylne, wszystkie są prawie takie same czyli czarne i takie jakieś szerokie i w ogóle mi się nic nie podoba ... (przynajmniej takie sprawiają wrażenie, na zdjęciach z tego co oglądałem). I tutaj wpadłem na pomysł, który na pewno nikomu z Was się nie spodoba ... Spodnie Off-Road (motocykl to najprawdopodobniej Aprilia Rs 125). Wiem, że troszkę to śmiesznie brzmi, ale wg. mnie całkiem dobrze, może to wyglądać ... Spodnie wsadzić do butów i było by elegancko. Co o tym myślicie ? Spodnie Off-Road'owe, już o wiele lepiej mi pasują do gustu, dlatego też znalazłem odpowiedni dla siebie typ :
http://www.allegro.pl/item1037565441_spodnie_monster_energy_o_neal_wyprzedaz_30.html (otwórz link)
Kurtka: No wiadomo, że do spodni typu OffRoad, nie nałożę skórzanej kurtki, więc poszukałem też w odzieży do ''błota'' i tak aby się to trzymało kupy pomyślałem o takiej kurteczce :
http://www.motorbiker.pl/kurtka-monster-energy-fred-andrews-oneal-2010-p-767.html?osCsid=e7d79fabe6c78180d1bf98734b86c5d7 (otwórz link). Kurtka jest troszkę droga, bo 700 zł, ale z wyglądu bardzo mi się podoba a i o komfort specjalnie się nie boje, bo mam zaufanie do firmy O'Neal i ich produktów ;)
No i żeby nie było, zaraz, że te spodnie OffRoadowe są niebezpieczne do jazdy po ulicy, to pomyślałem o nakolannikach - Acerbis Impact Evo :
http://www.4bikes.pl/product_info.php?manufacturers_id=53&products_id=4743 (otwórz link)
Czy ochraniacze na łokcie, też są potrzebne, czy nie aż tak ?
Wiem, że tak czy inaczej wszystkie ciuchy będę musiał jechać obejrzeć i przymierzyć, ale najpierw chcę sobie upatrzyć już pewne modele, żeby później tylko zobaczyć czy wszystko leży i kupić, ewentualnie nie ... Proszę o wypowiedzenie się na temat tego kompletu, co byście zmienili i co nie przejdzie ? Zaraz pewnie zostanę zapytany o budżet, jaki mogę przeznaczyć, ale od razu mówię, że budżet mam nie określony, co nie znaczy, że mogę wydać ile chce ... Po prostu nie wiem ile będę miał pieniędzy i na razie muszę poznać cenę ...

Z góry dzięki za pomoc ;)

Pozdrawiam
Dynia470
Świeżak

Postprzez Mateusz88 » 18/5/2010, 21:57

tez podobają mi sie spodnie off-road,ale problem w tym ze jak juz ktos tam pisał,spodnie do off-roadu sa na błoto,trawe a nie na asfalt,ale ja chyba na sm tez wybiore takie spodnie ;)
yz450f 2008 +sm
R1 rn19
Mateusz88
Świeżak

Postprzez Dynia470 » 20/5/2010, 12:40

Może ktoś jeszcze się wypowie ?
Dynia470
Świeżak

Postprzez lasere » 20/5/2010, 17:27

witaj
fajny wybor jak ci sie podoba to sobie kup wazne bys czul sie komfortowo , ja tez nielubie skory. stosujac ten nakolannik napewno zapewnisz sobie jakas ochrone co do łokci to juz sam musisz zdecydowac niewiem czy ta kurtka ma jakies wzmocnienia czy nie?
lasere
Świeżak

Postprzez Dynia470 » 20/5/2010, 20:13

No właśnie nie wiem, czy ta kurtka ma jakieś ochraniacze itp... No bo jeżeli nie, to chyba jednak jej nie kupie no bo skoro nie ma ochraniaczy, to za co płacić 700 zł ? Za znaczek ?
Dynia470
Świeżak

Postprzez lasere » 21/5/2010, 19:08

witaj ponownie kolego
co do kurtki to ma ochraniacze na łokciach takze nie musisz sie o to martwic "posiada wyjmowane ochraniacze łokci i barków oraz gąbkę na kręgosłup które posiadają certyfikat CE"
co do spodni to maja one jakies prowizorycze ochraniacze ale cos typu wzmocnionego materiału , nic sztywnego dlatego warto wlozyc ochraniacze
lasere
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości

na górê