[Kawasaki ZR-7S] Uszczelka pod deklem alternatora
• Strona 1 z 1
[Kawasaki ZR-7S] Uszczelka pod deklem alternatora
Witam.
Jak odkręcałem dekiel alternatora, to pod nim była taka papierowa uszczelka, która się podarła podczas zdejmowania. Kiedy zakładałem z powrotem dekiel, to zamiast tej uszczelki użyłem silikonu. Czy to jakaś różnica? Kolega mnie wystraszył, że ta uszczelka mogła pełnić funkcję jakiegoś dystansera, ale nie wydaje mi się, ponieważ tak jak napisałem, była bardzo cienka i zrobiona z papieru. Co Wy o tym myślicie?
Pozdrawiam
Jak odkręcałem dekiel alternatora, to pod nim była taka papierowa uszczelka, która się podarła podczas zdejmowania. Kiedy zakładałem z powrotem dekiel, to zamiast tej uszczelki użyłem silikonu. Czy to jakaś różnica? Kolega mnie wystraszył, że ta uszczelka mogła pełnić funkcję jakiegoś dystansera, ale nie wydaje mi się, ponieważ tak jak napisałem, była bardzo cienka i zrobiona z papieru. Co Wy o tym myślicie?
Pozdrawiam

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
jak ci nic nie obciera ani nic to nie ma sie co przejmowac
mi sie wydaje ze na sylikonie jest bardziej odsunięte niz na papierowej uszczelce
mi sie wydaje ze na sylikonie jest bardziej odsunięte niz na papierowej uszczelce
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
http://www.larsson.pl/?c=odk&nt=1689&cd ... bid=105980
Na silikon składa się powierzchnie idealnie równe, reszta wymaga uszczelek.
Uszczelka jest grubsza niż warstwa silikonu.
Jak była uszczelka to powinna być montowana.
Na silikon składa się powierzchnie idealnie równe, reszta wymaga uszczelek.
Uszczelka jest grubsza niż warstwa silikonu.
Jak była uszczelka to powinna być montowana.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
To byłaby ta uszczelka. http://www.larsson.pl/?c=r&no=NjM4MDQ2NQ==&bid=105980
Widać na zdjęciu nawet, że zrobiona jest z papieru, więc raczej nie jest grubsza... Dzisiaj mechanik mi powiedział, że nakładany nie był silikon, ale pasta uszczelniająca (nie wiem, czy to jakaś różnica). Poza tym powierzchnia jest równa, więc sam już nie wiem.
Larsson niestety ma oddziały we wszystkich większych miastach, tylko nie we Wrocławiu :/ a płacić za wysyłkę ponad 20zł? Nie wiem, czy jest sens -> dlatego właśnie założyłem ten temat.
Widać na zdjęciu nawet, że zrobiona jest z papieru, więc raczej nie jest grubsza... Dzisiaj mechanik mi powiedział, że nakładany nie był silikon, ale pasta uszczelniająca (nie wiem, czy to jakaś różnica). Poza tym powierzchnia jest równa, więc sam już nie wiem.
Larsson niestety ma oddziały we wszystkich większych miastach, tylko nie we Wrocławiu :/ a płacić za wysyłkę ponad 20zł? Nie wiem, czy jest sens -> dlatego właśnie założyłem ten temat.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 81 gości