Suzuki - model ? + kilka pytan + gdzie czesci?
• Strona 1 z 1
Suzuki - model ? + kilka pytan + gdzie czesci?
w sumie moj pierwszy post tutaj, chcialem zapytac o kilka rzeczy, zaczne wiec od poczatku.
Kupilem ten skuterek, w dowodzie ma wpisane Suzuki Star 100 (wg dowodu rok produkcji 2000), oczywiscie na googlach nic takiego nie znajde (tak jakby takiej nazwy w ogole nie bylo), ale na karoserii ma naklejke "Katana".
Stwierdzilem wiec ze poszukam Katany, ale moj jej nie przypomina - ma calkiem inne swiatla z przodu i mam spore problemy z kupieniem czesci.
Wiec teraz licze na Was - rozpoznajcie jaki to model skutera:
Fotki:
moje pytania:
narazie tyle pytan, licze na Wasza pomoc
Kupilem ten skuterek, w dowodzie ma wpisane Suzuki Star 100 (wg dowodu rok produkcji 2000), oczywiscie na googlach nic takiego nie znajde (tak jakby takiej nazwy w ogole nie bylo), ale na karoserii ma naklejke "Katana".
Stwierdzilem wiec ze poszukam Katany, ale moj jej nie przypomina - ma calkiem inne swiatla z przodu i mam spore problemy z kupieniem czesci.
Wiec teraz licze na Was - rozpoznajcie jaki to model skutera:
Fotki:
- Przod (otwórz link)
Bok prawy (otwórz link)
Bok lewy (otwórz link)
Swiatla przednie (otwórz link)
Zblizenie kierunkowskazu przedniego (otwórz link)
Zblizenie tylu (otwórz link)
Predkosciomierz - od przodu (otwórz link)
Predkosciomierz - od tylu (otwórz link)
moje pytania:
- 1. jaki to model skutera ? szukalem na necie roznych skuterkow, ale nie moge znalezc nic podobnego, cos coby mialo tak samo swiatla z przodu ... a moze nie po tym powinienem porownywac ?
Pytanie niektualne - 2. Predkosciomierz - nie dziala od kiedy go kupilem, dodam ze nie dziala tez licznik przejechanych kilometrow, ktory jest tuz pod nim, chcialbym to naprawic tylko nie bardzo wiem jak sie za to zabrac. Jestem gotow to rozbierac, ale nie wiem nawet jak i gdzie sprawdzac co moze nie chodzic.
Wydaje mi sie, ze do licznika musza dochodzic impulsy elektryczne z kola i po prostu gdzies sie np. odlaczylo cos dlatego ich nie zlicza ... jesli sie myle to mnie poprawcie, jesli chodzi o jego dzialanie. Obeznanie z licznikiem elektrycznym i elektryka ogolnie mam, tylko nie wiem nawet gdzie szukac.
Najlepiej by bylo dostac jakis schemacik czy instrukcje, ale pewnie o to bedzie trudno ...
3. szybka od kierunkowskazu przedniego - jest popekana i poklejona - czy uda mi sie gdzies kupic taka sama (oczywiscie cala

4. przy dosc sporej dziurze odpadl klosz swiatla tylnego - jak widac na zdjeciach - musialem przemalowac zarowke na czerwono i jest dobrze widoczna nawet w nocy, ale mimo wszystko chcialbym kupic taki klosz, niestety nie moge nawet pokazac jak wygladal, gdyz zostal roztrzaskany przez kola samochodu ktory jechal za mna. powiem tylko ze byl ksztaltu litery U (przypominajacej V) i otaczal zarowke, taki wystajacy poza caly skuter.
narazie tyle pytan, licze na Wasza pomoc
Ostatnio edytowano 19/8/2006, 16:58 przez atay, łącznie edytowano 2 razy
- atay
- Świeżak
Więc tak
1. Jaki to model nie mam pojęcia. Pojemnosć 100cm-wnioskuje po nazwie.
W salonie motocykli Suzuki napewno Ci powiedzą co to za model no i sprowadzą częsci (będzie raczej drogo)
Częsci możesz dostać do silnika od innych skuterów. Wiele skuterów jest budowane na tym samym silniku i mają te same podzespoły.
2.Raczej nie ma tam żadnego impulsu elektrycznego.. Podejrzewam ,że jest tam najzwyklejsza linka i to ona się zepsuła.(zobacz czy przy przednim kole nie ma "dziury" i gwintu do zamocowania linki. Linke dokupisz na giełdzie w sklepie z czesciami mozesz również dorobić na zamówienie.
3. Jeśli to taki nietypowy model to moze być ciezko chyba tylko salon albo allegro np jakiś rozwalony skuter z całym kierunkiem.
4.Tak jak w pkt3.
Pozdrawiam $

1. Jaki to model nie mam pojęcia. Pojemnosć 100cm-wnioskuje po nazwie.
W salonie motocykli Suzuki napewno Ci powiedzą co to za model no i sprowadzą częsci (będzie raczej drogo)
Częsci możesz dostać do silnika od innych skuterów. Wiele skuterów jest budowane na tym samym silniku i mają te same podzespoły.
2.Raczej nie ma tam żadnego impulsu elektrycznego.. Podejrzewam ,że jest tam najzwyklejsza linka i to ona się zepsuła.(zobacz czy przy przednim kole nie ma "dziury" i gwintu do zamocowania linki. Linke dokupisz na giełdzie w sklepie z czesciami mozesz również dorobić na zamówienie.
3. Jeśli to taki nietypowy model to moze być ciezko chyba tylko salon albo allegro np jakiś rozwalony skuter z całym kierunkiem.
4.Tak jak w pkt3.
Pozdrawiam $
- Dolar
- Świeżak
Może to ci pomoże...?
http://www.suzukicycles.org/_misc/identification.shtml
Jeśli nie - napisz maila do webmastera tej stronki, koleś zna większość modeli suzuki, jake zostały kiedykolwiek wyprodukowane. Pewnie będzie potrafił pomóc.
pozdrawiam, WR81
http://www.suzukicycles.org/_misc/identification.shtml
Jeśli nie - napisz maila do webmastera tej stronki, koleś zna większość modeli suzuki, jake zostały kiedykolwiek wyprodukowane. Pewnie będzie potrafił pomóc.
pozdrawiam, WR81
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
kolejne pytania:
dzieki Dolar ! linke naprawilem
- 1. wszedlem na strone identyfikacji i niby wszystko jest ... niby, bo nie mam pojecia gdzie szukac takiej tabliczki znamionowej na skuterze, przy silniku, na dole ? a moze to ta pod siodlem ?
2. mam dziurke na rurze idacej do tlumika, tzn. jak zapale i podloze palca to czuje ze dmucha, takie male pekniecie, do kogo mozna z tym jechac (pytam o nazwe specjalisty, ktory sie takimi rzeczami zajmuje) zeby to zrobil ? ile kosztuje taka zabawa ?
3. czasami jak jade a w zasadzie puszczam gaz, tak zeby sam jechal na swoich obrotach slysze takie ostre pukniecie (walniecie), takie jak w starych samochodach czasami. Czego to wina ? strzelam, ze moze tej dziurki ?
4. Ostatnio mialem problem z krotkimi swiatlami (gdy swieci jedno). Tzn. czasami jak jechalem to gaslo na 0,5 sekundy, ostatnio w ogole przestalo chodzic (na poczatku chodzilo, ale po przejechaniu kilku km gaslo i nie chcialo sie zapalic). Teraz w ogole nie chodzi. Dlugie chodza dobrze (gdy 2 zarowki swieca jednoczesnie). Moje pytanie - czy zarowka krotkich, ktora jest uzywana zarowno w tych jak i tych, mogla sie przepalic (tak mialem z tylna, ze przepalila sie lampka stopu, ale normalne swiatlo chodzilo) czy szukac gdzie indziej ?
5. podajcie adresy sklepow internetowych (oprocz scigacz.pl), gdzie mozna szukac akcesoriow do skuterow.
dzieki Dolar ! linke naprawilem

- atay
- Świeżak
tabliczka znamionowa
znalazlem tabliczke znamionowa, moze teraz ktos pomoze ?
http://images38.fotosik.pl/289/66b94e2b6f4cd8b9med.jpg

http://images38.fotosik.pl/289/66b94e2b6f4cd8b9med.jpg
- atay
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości