Zobacz wątek - TESCO - parkowanie przy wejśćiu - mandat od zarządcy ?
NAS Analytics TAG

TESCO - parkowanie przy wejśćiu - mandat od zarządcy ?

Przepisy, prawo
_________

TESCO - parkowanie przy wejśćiu - mandat od zarządcy ?

Postprzez patryk83 » 10/5/2010, 08:17

A więc sprawa ma się tak. Podjechałem do Tesco zaparkowałem przy wejściu obok rurek dla rowerzystów zrobiłem zakupy a po powrocie jakiś dziadek od wynoszenia śmieci oszczegał mnie, że za takie parkowanie ochrona możne nałożyć na mnie mandat w wysokości 500zł.
Z mojej strony skończyło się na tym, że nie miałby prawa do czegoś takiego bo nie widziałem zakazu parkowania w tym miejscu ... w każdym razie moja wiedza na ten tamat jest ograniczona więc jak to jest z tym parkowaniem w takim miejscu?

Dodam, że koleś nasłał na mnie ochronę która ładnie mnie poinformowała, że gdzieś tam obok znaczków przy parkingu dla kobiet z dziećmi jest parking dla motocyklów....
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez madcap » 10/5/2010, 14:36

zarządca jest wolny jak pimpong, co najwyżej może wezwać straż miejską
ale jeśli nie stanąłeś na poziomej kopecie popartej niebieskim pionowym znakiem (oba być muszą łącznie) to straż miejska może tylko pooglądać
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Raczek_6 » 10/5/2010, 21:23

Przy którym markecie w PL mają parking dla motocyklistów ?
Jeszcze takiego nie widziałem.
Zawsze parkuje przy wejściu tak aby nie utrudniać ruchu pieszym i nie blokować ewentualnej drogi ewakuacyjnej.

Nigdy nikt się nie czepiał. Jak widać jakiemuś dziadkowi się nudziło.

Na przyszłość poproś ochronę o dokładne wskazanie "oznaczonych miejsc parkingowych dla Motocykli i tylko motocykli".

Nie słyszałem jeszcze o mandacie od zarządcy - brak stosownych uprawnień.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Traperoso » 11/5/2010, 00:48

Beton, zawsze tak staje, koleś z baśki dawno nie dostał.

Wk** mnie to na maxa, gdy samochód ma możliwość wjechać gdzieś to wjeżdża i parkuje ku** gdzie popadnie, trawnik, jakiś piach, wszędzie, a że moto się zmieści wszędzie to jak już się zaparkuje to sapie każdy $#^$%$%@ (brzydkie słowa).

Raz miałem wyjeba** i wjechałem motocyklem prawie na plaże, normalnie po chodniku hehehe

Fuck Yea
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez patryk83 » 11/5/2010, 06:53

Parking

Do Twojej dyspozycji oddajemy 4 000 bezpłatnych miejsc parkingowych z wydzielonymi miejscami dla rodzin z dziećmi oraz osób niepełnosprawnych.

Nie widzę tutaj nic o motocyklistach a ochroniarz wskazał mi właśnie miejsce dla rodzin z dziećmi i mówił, że tam mam się parkować.

Dzisiaj podjadÄ™ i zobaczÄ™ czy jest coÅ› o motocyklach.
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez madcap » 11/5/2010, 12:34

pan_wiewiorka napisał(a):Chyba nie do końca. Właściciel terenu (lub jego zarządca) ustala sposób jego wykorzystania. Natomiast sam mandatu nie nałoży, musi się posiłkować odpowiednimi służbami. Nie wiek jak jest z holowaniem ale, np. z terenu wspólnoty mieszkaniowej można delikwenta odholować.

prawie....
przypominam o znakach drogowych
dlatego wspólnoty zabezpieczają się zakazami wjazdu bądź zatrzymywania z wykluczeniem mieszkańców
w opisywanym problemie parking jest ogólnodostępny pomimo ulokowania na terenie prywatnym
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez madcap » 11/5/2010, 13:06

dlatego też wspomniałem, że korzystając z parkingów ogólnodostępnych przy sklepach bądź urzędach popatrz czy nie ma niebieskiej tabliczki i koperty
i tak jak napisałem występujących łącznie
madcap
Administrator

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê