Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
mialem cos podobnego do Ciebie woli10 masz moze dozownik podpiety 1 pytanie? 2 pytanie jaki masz gaznik 3 pytanie jaki ten uszczelniacz oryginal czy jakas podroba dwustronny? ja mialem jedno stronny jakis zwykly zamowilem z yamahy czekalem 2 tyg az dojdzie dalem 80 zl. i juz tak nie kopci... ale to nie oznacza ze to akurat to ja bym obstawial dozownik badz gaaznik odpisz mi na moje pyt.
- CySiEk
- Świeżak
Czy płyn do chłodnicy powinien być pod sam korek ? Bo ja go tam wgóle nie widze i jakoś mi sie syszbciej grzeje ??
- KamilSiema
- Świeżak
Pod sam korek nie, ale powinienes go widziec. Dolej tak aby go widziec, przejedz sie kawalek i zobacz czy nie spac. W razie czego uzupelnij i wszystko.
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Mateusz149 napisał(a):Pod sam korek nie, ale powinienes go widziec. Dolej tak aby go widziec, przejedz sie kawalek i zobacz czy nie spac. W razie czego uzupelnij i wszystko.
Czy nie spać ?
- KamilSiema
- Świeżak
CySiEk napisał(a):mialem cos podobnego do Ciebie woli10 masz moze dozownik podpiety 1 pytanie? 2 pytanie jaki masz gaznik 3 pytanie jaki ten uszczelniacz oryginal czy jakas podroba dwustronny? ja mialem jedno stronny jakis zwykly zamowilem z yamahy czekalem 2 tyg az dojdzie dalem 80 zl. i juz tak nie kopci... ale to nie oznacza ze to akurat to ja bym obstawial dozownik badz gaaznik odpisz mi na moje pyt.
Juz wszystko prądzi jak powinno, wymieniłem olej i juz jest tak jak powinno byc, czyli ok ;] A po za tym gaznik i dozownik raczej nie ma nic do tego bo było czuc ewidentnie olejem ze skrzyni, a wiec.. A po za tym uszczelniacz, nie musi byc drogi, wczesniej miałem jednostronny - 5 zł chyba kosztował i tez chodziło, teraz załozyłem dwustronny (z hurtowni, kosztował 60gr ;p) i teraz wymieniłem olej i git jest..
~~Aprilia Rs 50 '97 - street~~
-
woli10 - Świeżak
KamilSiema napisał(a):Mateusz149 napisał(a):Pod sam korek nie, ale powinienes go widziec. Dolej tak aby go widziec, przejedz sie kawalek i zobacz czy nie spac. W razie czego uzupelnij i wszystko.
Czy nie spać ?
Hehe, spasc * chodzilo mi o to, ze masz zobaczyc czy nie spadl i dolac
Sorki.
- Mateusz149
- Bywalec
Witam ponownie ;]
Mam taki problem: hmm.. przerywa..
Mówiąc dokładniej to tak: gdy na postoju go przegazuje to jest niby ok, dobrze sie wkreca itp. a gdy jade, to tak: do ok 6tys obrotów dobrze chodzi tz równo sie wkreca, nie przerywa itp i tak na kazdym biegu, po przekroczeniu ok tych 6tys obrotów zaczyna przerywac, tz wkreca sie dalej na obroty ale co chwile przerywa tak jakby albo przerywała iskra albo nie dostawał paliwa i własnie nie wiem co moze byc nie tak..
To co sprawdzilem to tak: iskra jest, nawet wkładałem kilka swiec i na kazdej to samo, gaznik wyczysczony, filtr powietrza czystym zawór membranowy czysty, nawet tłumnik wyczysciłem bo myslałem ze moze sie przytkało cos, zdjołem cylek i pierscienie ok, głowica szczelna, zakładałem inną fajke i przewód, moduł działa.. no i to tyle, wiecej pomysłów juz nie miałem, a wiec licze na was..
Jesli wiecei o co kaman to pisac ;] z góry thx..
Mam taki problem: hmm.. przerywa..
Mówiąc dokładniej to tak: gdy na postoju go przegazuje to jest niby ok, dobrze sie wkreca itp. a gdy jade, to tak: do ok 6tys obrotów dobrze chodzi tz równo sie wkreca, nie przerywa itp i tak na kazdym biegu, po przekroczeniu ok tych 6tys obrotów zaczyna przerywac, tz wkreca sie dalej na obroty ale co chwile przerywa tak jakby albo przerywała iskra albo nie dostawał paliwa i własnie nie wiem co moze byc nie tak..
To co sprawdzilem to tak: iskra jest, nawet wkładałem kilka swiec i na kazdej to samo, gaznik wyczysczony, filtr powietrza czystym zawór membranowy czysty, nawet tłumnik wyczysciłem bo myslałem ze moze sie przytkało cos, zdjołem cylek i pierscienie ok, głowica szczelna, zakładałem inną fajke i przewód, moduł działa.. no i to tyle, wiecej pomysłów juz nie miałem, a wiec licze na was..
Jesli wiecei o co kaman to pisac ;] z góry thx..
~~Aprilia Rs 50 '97 - street~~
-
woli10 - Świeżak
MOJ PROBLEM WYGLADA TAK.posiadam aprilie rs50(tuning zrobiony na 70, zrobiony przez poprzedniego wlasciciela).nie wiem co sie dzieje, ruszajac motorem ciagnie mi do 10 tys na 1, 2 takze 10 tys, 3 to sami i 4 tez. wrzucam 5 i w motorze zaczynaja spadac obroty(tak do 8 tys) a po chwili zaczyna sie tak jakby dusic,na ruch manetka dusi sie jeszcze bardzieji obroty spadaja tak jakby mial zaraz zgasnac.... nie wiem co robic? jakby paliwo nie dopływało??co to moze byc? prosze was o pomoc.
z góry dzieki !
z góry dzieki !
- niccq
- Świeżak
Mam pytanie. Jak się odkręci świece to czy kompresje utrzyma się palcem jak się kreci rozrusznikeim ? Bo ja wczoraj zrobiłem szlif i troche pojeździłem(zrobiłem jakieś 15km) i kompresje utrzymam palcem. Czy tak ma być ? Proszę o odpowiedź. Z góry dzięki.
- xkamilek15
- Świeżak
ja jak wykrece swiece to mi gwizdze z pod palca
niccq modul masz zapblokowany
niccq modul masz zapblokowany
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
nie, napewno nie moduł.
to zaczęło się od tej wiosny, a w poprzednim sezonie bylo wszystko good.!
motor krecil sie na kazdym biegu, jechalem nia nawet raz 115 km/h (jak sie polozylem)a i teraz zaczelo sie to;/
wrazenie jest takie jakby nawet sracil mocy...
modul napewno nie.
to zaczęło się od tej wiosny, a w poprzednim sezonie bylo wszystko good.!
motor krecil sie na kazdym biegu, jechalem nia nawet raz 115 km/h (jak sie polozylem)a i teraz zaczelo sie to;/
wrazenie jest takie jakby nawet sracil mocy...
modul napewno nie.
- niccq
- Świeżak
[quote="swirus2007"]ja jak wykrece swiece to mi gwizdze z pod palca
no mi też ale jak trzymam z całej siły to mi już nie gwizdze
no mi też ale jak trzymam z całej siły to mi już nie gwizdze
- xkamilek15
- Świeżak
niccq napisał(a):MOJ PROBLEM WYGLADA TAK.posiadam aprilie rs50(tuning zrobiony na 70, zrobiony przez poprzedniego wlasciciela).nie wiem co sie dzieje, ruszajac motorem ciagnie mi do 10 tys na 1, 2 takze 10 tys, 3 to sami i 4 tez. wrzucam 5 i w motorze zaczynaja spadac obroty(tak do 8 tys) a po chwili zaczyna sie tak jakby dusic,na ruch manetka dusi sie jeszcze bardzieji obroty spadaja tak jakby mial zaraz zgasnac.... nie wiem co robic? jakby paliwo nie dopływało??co to moze byc? prosze was o pomoc.
z góry dzieki !
wyczysc filtr powietrza, i sprawdz czy dysze w gazniku sie nie zabrudzily.
- Mateusz149
- Bywalec
ale to jest bardzo dziwne
jak ci sie kreci na 1,2,3,4 do 10k a na 5 do 8 i muli to przecoerz dawka paliwa sie nie zmienia tylko bieg w skrzyni
a moduł masz zblokowany bo wydaje mi sie ze powinna sie wiecej krecic
kamilek nawet jak bardzo mocno przytrzymam to i tak gwizdze
jak ci sie kreci na 1,2,3,4 do 10k a na 5 do 8 i muli to przecoerz dawka paliwa sie nie zmienia tylko bieg w skrzyni
a moduł masz zblokowany bo wydaje mi sie ze powinna sie wiecej krecic
kamilek nawet jak bardzo mocno przytrzymam to i tak gwizdze
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
okk;] dysze i gaznik sprawdze, a filtr moze sie zrypał bo mam stozek,moze bedzie trzeba kupic nowy.
ale co do modułu,jak to mozliwe?
zablokowal by sie sam;d? hehe
bo poprzedni sezon jezdzilem i wszystko bylo ok, zbierala sie good i na kazdym biegu miala sile,a dopiero teraz zaczely sie te dziwne akcje.
dzieki wielkie wam za pomoc:) pozdrawiam:)
ale co do modułu,jak to mozliwe?
zablokowal by sie sam;d? hehe
bo poprzedni sezon jezdzilem i wszystko bylo ok, zbierala sie good i na kazdym biegu miala sile,a dopiero teraz zaczely sie te dziwne akcje.
dzieki wielkie wam za pomoc:) pozdrawiam:)
- niccq
- Świeżak
- Mateusz149
- Bywalec
- xkamilek15
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości