[skutery] Tuning skutera
Mam TGB R50X i tłumik Leo Vince ZX i jaki cylinder dopasowac do tego modelu skutera i tego tłumika koszt cylindra (300-500zł) 
Z góry dziekuje i pozdrawiam <br><hr>R50x_Pro_LaNs

Z góry dziekuje i pozdrawiam <br><hr>R50x_Pro_LaNs
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, mam kilka pytań związanych z tuningiem skutera TGB R50x :
-jaką wybrać kierownice(sportową) do tego modelu
-jaki cylinder (sportowy) wybrać by zwiększył jego przyspieszenie i v-max i żeby go dopasować do tłumika Leo Vince ZX bo nie chciałbym wydać 500zł i żeby to nic nie dało .
-jaki pasek wybrać do tego modelu by długo służył ale też żeby dawał leprze rezultaty
-jaki moduł (sportowy) kupić bo mam kłopot z wybraniem i zdjęciem ostatniej blokady
Z góry dziękuje i pozdrawiam <br><hr>R50x_Pro_LaNs
<br><hr>R50x_Pro_LaNs

-jaką wybrać kierownice(sportową) do tego modelu
-jaki cylinder (sportowy) wybrać by zwiększył jego przyspieszenie i v-max i żeby go dopasować do tłumika Leo Vince ZX bo nie chciałbym wydać 500zł i żeby to nic nie dało .
-jaki pasek wybrać do tego modelu by długo służył ale też żeby dawał leprze rezultaty
-jaki moduł (sportowy) kupić bo mam kłopot z wybraniem i zdjęciem ostatniej blokady
Z góry dziękuje i pozdrawiam
 <br><hr>R50x_Pro_LaNs
<br><hr>R50x_Pro_LaNs- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wiatm.Posiadam Keewaya matrixa ze seryjnym sportowym tłumnikiem.Chce włożyc mu cylek 70 cm i sportowy wariator i sprzegło z paskiem kevlarowym.Co jeszze muszę mu wsadzic zeby wszystko działało jak należy??<br><hr>Cezary

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam aprilie guliver i niechce zasac paliwa jak mu wleje do gaznika to złapie i zapali a jak go zgasze to jusz niepociagnie sobie paliwa pomuszcie co to moze byc<br><hr>ruda

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jedna jest pod karoserią to test złączone złotymi sówkami poprostu je rożłącz to jest od elektryki nie odcina i sie nie zacina na pełnym gazie jak jedzieasz<br><hr>konan22345Komentatorzy napisał(a):elo mam skuter thunder marki baotian hinskie czy koreanskie dzieło. nie wiem jak zdjąć blokady i prosze o jakiś opis czy czy zdjęcia gdzie one sa i jak je zdjąć . piszcie na poczte. adres: caro_93@o2.pl<br><hr>karol2208<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
do czego służy ta złota śrubka w gaźniku ?<br><hr>przemoKomentatorzy napisał(a):mam aprilie guliver i niechce zasac paliwa jak mu wleje do gaznika to złapie i zapali a jak go zgasze to jusz niepociagnie sobie paliwa pomuszcie co to moze byc<br><hr>ruda<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja posiadam magnusa rapido swietny sprzet ale musze naprawic skrzynie biegow itd chcialbymaszyna i na 50m wiedziec gdzie znajduja sie blokady i jak wymienic cylinder ewentualnie reszte maszyna i na50 cylindrze dobrze jezdzi ale to duza zabawka i przydaly by sie modyfikacje prosze o pomoc<br><hr>devilangelus

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
albo ssanie ci padlo jak masz elektrozawur albo uszczelka w gazniku jakas padla<br><hr>rolnikKomentatorzy napisał(a):mam aprilie guliver i niechce zasac paliwa jak mu wleje do gaznika to złapie i zapali a jak go zgasze to jusz niepociagnie sobie paliwa pomuszcie co to moze byc<br><hr>ruda<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):albo ssanie ci padlo jak masz elektrozawur albo uszczelka w gazniku jakas padla<br><hr>rolnikKomentatorzy napisał(a):mam aprilie guliver i niechce zasac paliwa jak mu wleje do gaznika to złapie i zapali a jak go zgasze to jusz niepociagnie sobie paliwa pomuszcie co to moze byc<br><hr>ruda<br>
nie prawda. sprawdz zaworki czy Ci sie nie rozcylily. jesli sa zamkniete to do wymiany jest pomka paliwa ktora jest przykrecona w baku

- kozmon
- Świeżak
Zobacz czy membrana na gazniku jest równo założona i nie wygieta. tez tak miałemKomentatorzy napisał(a):Witam, posiadam skuter Baotian Speed 50.
Zdjołem blokadę z modułu(rożowy kabelek),pozostawilem tylko zawirowywacz spalin. Gdy sie 1raz po odblokowaniu przejechalem to wyciagnal mi 70km/h, ale potem zaczelo go zamulac dalem do mechanika zeby mi wyregulowal gaznik, ale potem v-max mi spadl jedzie rzadko 60km/h. Grzebal cos w tych gumkach w gazniku, czy to moze miec jakies znaczenie? Rozmawialem z wieloma posiadaczami tego skutera i im jedzie 70km/h. Nie wiem co z nim moze byc nie tak prosze o pomoc tu lub na gg:7204225 albo mail:costaneaii@gmail.com<br><hr>Costa<br>
po wyjeciu różowego kabelka jechal do 65 km (o 20 wiecej niz wczesniej) chcialem zobaczyć czy niema w gazniku blokady i krzywo membrane założyłem. efekt- v max 50km i straszny mół.<br><hr>rastaman666
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam chce sie spytac o najlepszy wybor  gaznika do do yamahy aerox 70 2003r. czy lepiej wybrac 19mm czy 21mm ???<br><hr>aeroxx

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Keeway Matrix
Witam  Jestem szczęśliwym posiadaczem Keewaya Matrixa, ale chciałbym żeby był trochę bardziej zrywny
 Jestem szczęśliwym posiadaczem Keewaya Matrixa, ale chciałbym żeby był trochę bardziej zrywny  jak narazie z kilkoma blokadami jedzie max 64km/h ;/ chciałbym to zmienić ;> Nie wiem dokładnie jakiem mam założone blokady i chciałbym się dowiedzieć jakie blokady należy sciągnąć żeby mial lepsze przyśpieszenie i v-max przynajmniej 70 km/h
 jak narazie z kilkoma blokadami jedzie max 64km/h ;/ chciałbym to zmienić ;> Nie wiem dokładnie jakiem mam założone blokady i chciałbym się dowiedzieć jakie blokady należy sciągnąć żeby mial lepsze przyśpieszenie i v-max przynajmniej 70 km/h  Z Góry dziękuje :>
 Z Góry dziękuje :>
PS: Jeśli może mi ktoś pomóc to prosiłbym o podanie prawidłowego wariatora dla tego modelu

Jestem szczęśliwym posiadaczem Keewaya Matrixa, ale chciałbym żeby był trochę bardziej zrywny
 Jestem szczęśliwym posiadaczem Keewaya Matrixa, ale chciałbym żeby był trochę bardziej zrywny  jak narazie z kilkoma blokadami jedzie max 64km/h ;/ chciałbym to zmienić ;> Nie wiem dokładnie jakiem mam założone blokady i chciałbym się dowiedzieć jakie blokady należy sciągnąć żeby mial lepsze przyśpieszenie i v-max przynajmniej 70 km/h
 jak narazie z kilkoma blokadami jedzie max 64km/h ;/ chciałbym to zmienić ;> Nie wiem dokładnie jakiem mam założone blokady i chciałbym się dowiedzieć jakie blokady należy sciągnąć żeby mial lepsze przyśpieszenie i v-max przynajmniej 70 km/h  Z Góry dziękuje :>
 Z Góry dziękuje :>
PS: Jeśli może mi ktoś pomóc to prosiłbym o podanie prawidłowego wariatora dla tego modelu

- Mierzej
- Świeżak
koleś od Keewaya MATRIXA !!! jak chcesz żeby twój skuterek leciał gróbo ponat przepisowe 45 km/h to proponuje wariator HEBO NEXT GENERATION 16mm (to jest oś wału) i tłumik stage 6 pro replica i lecisz poza skalę licznikową ... mówię bo sam mam keewaya huriance i idzie jak głupi nawet na 50cmm i z tym wariatorem i tłumikiem<br><hr>majsterKomentatorzy napisał(a):WitamJestem szczęśliwym posiadaczem Keewaya Matrixa, ale chciałbym żeby był trochę bardziej zrywny
jak narazie z kilkoma blokadami jedzie max 64km/h ;/ chciałbym to zmienić ;> Nie wiem dokładnie jakiem mam założone blokady i chciałbym się dowiedzieć jakie blokady należy sciągnąć żeby mial lepsze przyśpieszenie i v-max przynajmniej 70 km/h
Z Góry dziękuje :> PS: Jeśli może mi ktoś pomóc to prosiłbym o podanie prawidłowego wariatora dla tego modelu
<br><hr>Mierzej<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam. Mam skuter Zipp Zico Simpli.Gdy kupiłem tego skutera to była wada fabryczna(iskrownik,moduł).Gdy ludzie z serwisu znaleźli tą część(moduł) to on był juz odblokowany(podobno).I gdy go włożyli to skuter jeździ maksymalnie 66km/h.Mam przejechane 6000km.
Moje pytanie jest takie:
Czy są w tym skuterze jakieś inne blokady niż moduł? Slyszałem że innym właścicielom ten skuter bez wkładu finansowego jedzie 85-90 km/h.
Prosze o odpowiedź na e-mail
modygdz@wp.pl<br><hr>modygdz

Moje pytanie jest takie:
Czy są w tym skuterze jakieś inne blokady niż moduł? Slyszałem że innym właścicielom ten skuter bez wkładu finansowego jedzie 85-90 km/h.
Prosze o odpowiedź na e-mail
modygdz@wp.pl<br><hr>modygdz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie ma za co!!!! ale poza tłumikiem, wariatorem i modułem zapłonowym nie ma innych blokad ale wymiany modułu nie polecam bo rozpierdolisz skutera na pierwszej porządnej przejażdżce tzn gaz do oporu że skuter złapie takie obroty że w końcu się zatrze i w najgorszym wypadku jeszcze czego nie rozpierdoli np. wału, łożysk .... ale jak byś chciał to możesz założyć większą dyszę główną i stożek wtedy będzie lepsze przyspieszenie ale trzeba pamiętać o dobrym ustawienie gaźnika na innej dyszy więc zajmnie ta trochę czasu i cierpliwości na jego ustawieniu ... jeżeli czciłabyś się czegoś jeszcze dowiedzieć pisz pod nr gg 13337004<br><hr>johny 11 butelekKomentatorzy napisał(a):Wielkie DziękiA nie wiesz może jakie blokady mogą dać najwięcej efektów?
i jeśli byś mógł to wytłumacz mi gdzie się dokładnie znajdują
Z góry Dzięki x))<br><hr>Mierzej<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam skuter keeway f-act 50i mam prosbe co moge wymienic zeby V-Max wynosila wiecej niz 70 kmh... blokady mam odblokowabne i leci mi 60 ...ale czasami jak jade z pasazerem to czasami nie moge ruszyc z ulicy jak by mial za malo moc...wymieniane czesci to rolki..gaznij czyszczony miesiac temu prosze o odpowiedz tu lub na gg 7797809  Dzieki<br><hr>Siwy

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam TGB 101s orion. Piszcie i dzielcie siÄ™ ze mnÄ… poradami.A ty (autor tekstu) co sÄ…dzisz o TGB.piszcie na gg 15811852<br><hr>FAn TGB

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja też mam wszystkie czarne,ale idzie tam taki jeden czarny,na jego środku jest taka gumka,złączka(zgrubienie) i to jest tzw "różowy kabelek"<br><hr>DominikKomentatorzy napisał(a):elo mam skuter thunder marki baotian hinskie czy koreanskie dzieło. nie wiem jak zdjąć blokady i prosze o jakiś opis czy czy zdjęcia gdzie one sa i jak je zdjąć . piszcie na poczte. adres: caro_93@o2.pl<br><hr>karol2208<br>Komentatorzy napisał(a):różowy kabel od dci trzeba ko przeciąc zawirowywacz spalin trzeba go wyciąc prz samym kolanku,gumowa rurka w środku filtra powietrza,może też śrubka w gażniku i to wszystko<br><hr>Hipolfs<br>Komentatorzy napisał(a):też mam taki i w nim po pierwsze nie ma zawirowywacza a po drugie wszystkie kable do modułu są czarne i też mam problem... jak by ktoś mógł pomóc to poprosze<br><hr>sławko<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości