Co wybrać YAMAHA Thundercat vs HONDA CBR?? 7tys.zł
• Strona 1 z 1
Co wybrać YAMAHA Thundercat vs HONDA CBR?? 7tys.zł
Witam jest to mój pierwszy temat wiec chciałbym sie przywitać oraz pozdrowić wszystkich miłośników jednośladów. Andrzej J.
Jak wyżej w temacie chce kupić motor w granicach do 7tys. Bardzo podoba mi sie Yamaha Thundercat z 98r.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1745907
Oczywiście pomijam stan autentyczny. Jest to tylko przykład.
Podobno dobrze sie prowadzi na codzień jak i na szybsze wyprawy na tor.
Wcześniej posiadałem 2sezony Kawasaki GPZ500.
Ale nurtuje mnie słynna CBR która ,,niby" jest najlepsza, bezawaryjna, i... wiele pozytywnych rzeczy lecz mnie coś nie przekonuje, wydaje mi sie że do tej ceny i w okolicy tego roku nic nie znajdę dobrego.
Czy ktoś mógłby mi pomóc w tym temacie z góry dziękuje za pomoc. Oczywiście wchodzą w grę inne propozycje motorów.
Jak wyżej w temacie chce kupić motor w granicach do 7tys. Bardzo podoba mi sie Yamaha Thundercat z 98r.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1745907
Oczywiście pomijam stan autentyczny. Jest to tylko przykład.
Podobno dobrze sie prowadzi na codzień jak i na szybsze wyprawy na tor.
Wcześniej posiadałem 2sezony Kawasaki GPZ500.
Ale nurtuje mnie słynna CBR która ,,niby" jest najlepsza, bezawaryjna, i... wiele pozytywnych rzeczy lecz mnie coś nie przekonuje, wydaje mi sie że do tej ceny i w okolicy tego roku nic nie znajdę dobrego.
Czy ktoś mógłby mi pomóc w tym temacie z góry dziękuje za pomoc. Oczywiście wchodzą w grę inne propozycje motorów.
ENDRIU
- endriu11987
- Świeżak
CBR jest nieco droższa, ale podobno nadrabia bezawaryjnością. Za 7tys. można już coś kupić.
http://moto.allegro.pl/item1018713320_honda_cbr_600_f3_98r.html (otwórz link)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1892724 (otwórz link)
To są tylko przykłady. Za tą kasę pewnie musiałbyś celować w roczniki 95-97.
Bierz CBR. Mam i sobie chwalÄ™.
http://moto.allegro.pl/item1018713320_honda_cbr_600_f3_98r.html (otwórz link)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1892724 (otwórz link)
To są tylko przykłady. Za tą kasę pewnie musiałbyś celować w roczniki 95-97.
Bierz CBR. Mam i sobie chwalÄ™.
-
bryk77 - Stały bywalec
Ja tez chciałem kupić thundercata.. bardzo mi się podobał. Kupiłem cbr f3.. dlaczego?:) a no dlatego, że jak go zobaczyłem jego stan, jak pracuje silnik itd.. widziałem pare thundercatów, ale żaden nie był w takim stanie.
Należy jeszcze zwrócić uwagę na typowe usterki. Więc z tego co mi wiadomo to
THundercat:
- problem z wypadającą dwójką:)
CBR
- regulator napięcia ( mi padł szybko:P) One się nagrzewają i pierdzielą ale cena naprawy to jest ok 200 zł za regulator - podłączenie to 2 śrubki i jedna wtyczka. Ja teraz mam regler z radiatorem może to coś da:)
Należy jeszcze zwrócić uwagę na typowe usterki. Więc z tego co mi wiadomo to
THundercat:
- problem z wypadającą dwójką:)
CBR
- regulator napięcia ( mi padł szybko:P) One się nagrzewają i pierdzielą ale cena naprawy to jest ok 200 zł za regulator - podłączenie to 2 śrubki i jedna wtyczka. Ja teraz mam regler z radiatorem może to coś da:)
- warmplace
- Świeżak
Właśnie o to chodzi. Zależy mi na wygodnej przyjemnej jeździe, miałem okazje przejechać sie typowo sportowymi to pozycja na nich mnie przeraża
Dlatago sportowo-turystyczny. Na temat Thundercata znalazłem pare oponi. Wypadający 2bieg.
Nie wiem jak czesto to sie dzieje ale widocznie musi to być jakaś wada fabryczna. Teraz już jestem przekonany bardziej za CBR. Dzięki za linki naprawde ładne CBR-ki. Wyżej zaproponowano mi Suzuki GSXR SRAD. Dlaczego?? Mało przekonuje mnie ten motor, ale na początku CBR równiez mało mnie przekonywało, a jestem narazie za CBR.

ENDRIU
- endriu11987
- Świeżak
Ja mialem kota i mi 2 nie wypadala. Motyw z 2jka jest taki sam jak w R6. Jak przebijasz biegi na kole albo nie dbasz o moto to sie posypie. Ogolnie kotek takie moto do turystyki ok ale ja sporty wole. Jezdzilem SRADem i faktycznie duzo bardziej sportowa pozycja. Co do F3 sie nie wypowiem bo mialem stycznosc jedynie z F4 ale faktycznie F3 bardziej turystycznym sportem jest, a kot jeszcze bardziej tak samo jako jego wiekszy brat Thunderace
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
warmplace napisał(a):CBR w wersji F i Thundercat to motocykle klasy sportowo turystycznej. Mają mniej sportową pozycję pojedynczą wysoką kanapę. Powiedzmy jazda turystyczna CBR F3 jest mniej męcząca niż jazda np Yamaha R6.
Lata 1996-1998 T-cat był sztandarowym sportem w klasie 600 trzeba o tym pamietać. A że mu to wychodziło nie za bardzo i wyszedł z niego fajny turystyk to inna bajka. Ze sportu na pewno T-cat ma hamulce zarypiaste jeszcze dzisiaj moze po konkurować . Dwójka to tak jak pisali gumowanie i nieumiejętne posługiwanie się i leci. Thundercat po prostu niedoceniony motocykl sportowo-turystyczny.
Pasażerka będzie zadowolona, jej "siedzenie" nie zastrajkuje po przelocie 400km z 15 min. przerwą (Potwierdzone!)
Ja go mam i cenie ale następny będzie juz Gixxer bo chce wtrysk i bardziej sport.
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
No tak to był kiedyś sport tak samo jak skoda rapid byla samochodem sportowym
Wiaomo, że to może przerysowanie ostre:P.Oczywiście, że Tcat to motocykl o sportowym charakterze.. zreszta wystarczy na niego popatrzeć. Fajnie, że przy tym sportowym charakterze człowiek nie zsiada z niego zgięty w precelek po 2 h jazdy 

- warmplace
- Świeżak
Chodziło mi o to że nie zrodził się z zamysłem konstruktorów i marketingowców z yamahy jako maszyna turystyczna a w ofercie firmy w okresie miedzy fzr600 a yzf R6 miał i pełnił dumnie funkcje sport600.
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości