Kilka pytań laika
• Strona 1 z 1
Kilka pytań laika
Wybczcie jeżeli zły dział, to mój pierwszy post na forum, a w tej dziedzinie jestem kompletnie zielony.
1. Zamierzam kupić sobie skuter Romet 727 premium 10 co można o nim powiedzieć? Czytałem, że jeszcze dwa czy trzy lata temu Romet produkował g*wno i tak też serwisował, ale czytałem również że sytuacja się poprawiła czy to prawda?
2. Jaką użwyke moglibyście mi polecić do 3k? Jeżeli ten romet okaże się kolejnym chińskim g*ównem? Chciałbym podkreślić, że na skuter mam równo 3000zł i ani grosza więcej, więc prosze nie piszcie, że za 3500 kupie cos lepszego...
3. Jeżeli kupie skuter, to gdzie go zarejestrować? W urzedzie miasta, urzędzie gminy czy powiatu?
4. Gdzie ubezpieczyć? Szukałem na stronach www pzu, alianz, axa itp. ale nie ma tam wzmianek o skuterach.
5. Słyszałem, że strefy płatnego parkowania nie dotyczą motorowerów, czy to prawda?
1. Zamierzam kupić sobie skuter Romet 727 premium 10 co można o nim powiedzieć? Czytałem, że jeszcze dwa czy trzy lata temu Romet produkował g*wno i tak też serwisował, ale czytałem również że sytuacja się poprawiła czy to prawda?
2. Jaką użwyke moglibyście mi polecić do 3k? Jeżeli ten romet okaże się kolejnym chińskim g*ównem? Chciałbym podkreślić, że na skuter mam równo 3000zł i ani grosza więcej, więc prosze nie piszcie, że za 3500 kupie cos lepszego...
3. Jeżeli kupie skuter, to gdzie go zarejestrować? W urzedzie miasta, urzędzie gminy czy powiatu?
4. Gdzie ubezpieczyć? Szukałem na stronach www pzu, alianz, axa itp. ale nie ma tam wzmianek o skuterach.
5. Słyszałem, że strefy płatnego parkowania nie dotyczą motorowerów, czy to prawda?
- Qujav
- Świeżak
Masz 3 tys. Polskich Złotych. Nie zastanawiałeś się kiedyś nad używaną biegówką (Aprilia RS coś w tym kierunku) Za tą cenę już coś byś wybrał starszego na wakacje do jakiejś pracytroszkę zarobić i potem zrobiłbyś se go ładnie???
pomyśl jeszcze 

rico63
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
-
rico63 - Świeżak
1,2.Kup sobie jakiś dobry markowy skuter - Malaguti F12, Piaggio Typhoon, Yamahe Aerox, Yamahe BWS. Za tą cenę kupisz coś dobrego, na pewno dużo lepszego jak Romet.
3.Rejestrujesz w Urzędzie, zanosisz im umowe kupna sprzedaży, stary dowód, nowy przegąd.
4. PZU chyba najlepiej ubezpiecza motorowery, ja płacę 27zł na rok (tylko OC), drugim wariantem może być chyba najlepszym Liberty Direct. (oni zazwyczaj po wypadku płacą najszybciej)
5. Ja też słyszałem że nie trzeba płacić za parkowanie motorowerów i rowerów.
3.Rejestrujesz w Urzędzie, zanosisz im umowe kupna sprzedaży, stary dowód, nowy przegąd.
4. PZU chyba najlepiej ubezpiecza motorowery, ja płacę 27zł na rok (tylko OC), drugim wariantem może być chyba najlepszym Liberty Direct. (oni zazwyczaj po wypadku płacą najszybciej)
5. Ja też słyszałem że nie trzeba płacić za parkowanie motorowerów i rowerów.
- Z00M93
- Świeżak
No nic zdecydowałem się na TGB, bo poczytalem troche o tych rometach, TGB przynajmniej silnik Morini i podzespoły znanych firm. Tylko ten jego kolorek jest taki brzydki dla mnie że mi się rzygać chce
Czym go przemalować, można zwykłem sprayem z puszki?

pocket bike -Rulez
- Qujav
- Świeżak
ehh, a nie lepiej porozgladac sie za starszymi markowymi skuterami????, przebieg maja pewno dosyc spory bo ponad 10tys. ale zapewniam ze napewno beda lepiej chodzily nisz te chinole,
Derbi Senda SM | http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8
-
zarkanis96 - Świeżak
Dobra, TGB jest na podzespolach znanych firm... Rozbierz w nim silnik i pokaz mi jakas markowa czesc
A i silnik Morini to pierwszy raz slysze o takim...

-
eloelolol123 - Świeżak
Dobra, TGB jest na podzespolach znanych firm... Rozbierz w nim silnik i pokaz mi jakas markowa czesc
A i silnik Morini to pierwszy raz slysze o takim...

-
eloelolol123 - Świeżak
TGB nie są złe, nie są to typowe chińczyki, to są Tajwańczynki (Tajwan jest w Chinach, ale to nie to samo) Tajwan słynie ze skuterów. Poza tym TGB !produkuje! części do Piaggio, Peugeotów, części Malossi i Morini.
Nie mam TGB (mam Piaggio), ale wiem że nie są to złe maszyny
Nie mam TGB (mam Piaggio), ale wiem że nie są to złe maszyny
- Z00M93
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 43 gości