PIERWSZY PRZEGLAD
• Strona 1 z 1
PIERWSZY PRZEGLAD
Witam moze ktos orietuje sie jak to teraz jest z tym pierwszym przegladem a mianowicie podobno nie jest wymagany o ile pojazd sprowadzony z UE ma wazny. Mieszkam w UK i chce kupic tu motocykl z uwagi na kolosalne ubezpieczenie nie jest mi do smiechu placic ok700f za roczne ubezpieczenie a wiec chce zarejstrowac sprzet w PL i tu sobie smigac i teraz pytanie czy musze zrobic przeglad w pl czy nie bo jesli nie to motocykla nie trzeba bedzie targac do polski ino odwiedzic dwa urzedy i z glowy z gory dzieki za odpiwiedz
FZR 1000 92 r STREETFIGHTER
-
nurczas - Świeżak
nowe czy iluśletnie moto?
przegląd z krajów członkowskich jest ważny w Polsce, do czasu wygaśnięcia ważności przeglądu.
nie ma już też ceny extra, tylko normalna
przegląd z krajów członkowskich jest ważny w Polsce, do czasu wygaśnięcia ważności przeglądu.
nie ma już też ceny extra, tylko normalna
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Jest tylko jeden minus, wg przepisów z UK, nie możesz tam jeździć dłużej niż 6 miesięcy (dokładnie nie pamiętam, może być też 3 miesiące) pojazdem tam nie zarejestrowanym, jeśli wyjeżdżasz z UK musisz wozić ze sobą po powrocie kwit kiedy wróciłeś (dokument z promu lub coś poświadczające datę przekroczenia granicy) inaczej w razie każdej kontroli dostajesz mandat od 100 Funtów w górę (w zależności od tego który z kolei raz zostałeś zatrzymany).
Dowiedz się więc na miejscu jakie są przepisy.
Po za tym mogę dodać żebyś kupił mega mocny łańcych do przypinania motocykla do słupa. Kilku znajomym skradziono motocykle - Anglia wcale nie lepsza niż PL pod tym względem.
Dowiedz się więc na miejscu jakie są przepisy.
Po za tym mogę dodać żebyś kupił mega mocny łańcych do przypinania motocykla do słupa. Kilku znajomym skradziono motocykle - Anglia wcale nie lepsza niż PL pod tym względem.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
kumpel dzis dzwonil do wydzialu komunikacji i fakt przegladu nie trzeba robic ale trzeba zrobic potwierdzenie numerow czy jak sie to nazywa a wiec lipa ale z tym sobie jakos poradze
a co do przepisuw odnosnie tych nieszczesnych 6 miesiecy po kturych trzeba przerejstrowac moto to nie problem moi znajomi smigaja po 2-3 lata polskimi autami i nic poza tym bedzie powod aby 2 razy w roku smignac do polski na motorku a z tymi kradziezami to mnie naprawde zdziwiles nigdy nie slyszalem zeby tu komukolwiek cos ukradli trzeba bedzie pomyslec nad jakims dobrym zabezpieczeniem a i pozadny lancuch nie zaszkodzi pozdro

FZR 1000 92 r STREETFIGHTER
-
nurczas - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości