Zobacz wÄ…tek - Kawasaki Zephyr 750 czy Honda CB750 ?
NAS Analytics TAG

Kawasaki Zephyr 750 czy Honda CB750 ?

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Kawasaki Zephyr 750 czy Honda CB750 ?

Postprzez Jurus » 17/2/2007, 20:01

Witam
Jeśli posiadacie jakąś wiedze na temat wymienionych mtocykli to prosze o opinę, szczegónie jeżeli chodzi o Kawe bo na necie niewiele jest informacji na jej temat.
Szczególnie chodzi mi o kwestie awaryjności, kosztów eksploatacji, zalety i wady obu modeli. Sami którego z tych nakedów byście wybrali???

Pozdrawiam
Jurus
Świeżak

Postprzez Genji » 17/2/2007, 20:43

Obydwa motocykle to świetny wybór! Nie jeździłem na żadnym ale wiele słyszałem o nich. Silnik Zephyra "nosi" Kawasaki ZR-7, którym miałem przyjemność pojeździć - i polecam, nawet na pierwsze moto.
Tak dla "równowagi" zastanów się jeszcze nad Suzuki Inazumą :D
Aprilia RSV 1000R Tuono 2007
Play it safe or play it cool!
Genji
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kravec » 17/2/2007, 21:52

jezeli to cos pomoze to napisze cos o silniku zr7.... ojciec ma zr7s (z owiewka)... kilka razy sie niem przejechalem kawaleczek.. silniczek ciagnie oda samego dolu... od 2500 juz mozna jechac jest bardzo elastyczny.... nie ma za duzo mocy jak na ta pojemnosc (okolo 78km)... predkosc max okolo 210 katalogowo to tez nie za wiele... w kazdym razie silnik jest bardzo fajny.... dla przykladu... jechalem raz z ojcem w 2 i na ostatnim biegu (5) od 80 dio 180 zebral sie naprawde przyzwoicie... nie wiem ile to bylo sekund ale nie bylo zadnego przymulenia tylko rowno ladnie pociagnal...
kravec
Administrator

Postprzez Thrillco » 18/2/2007, 08:43

Akon...prosze Cie...nie pi....ol.

Osobiście gdybym miał wybierać wolałbym Zephyra..dżo ładniejsza i bardziej klasyczna linia, poza tym kostrukcja prosta i sprawdzona przez lata, nie słyszałem/czytałem o nim złych opinii. Poza tym ze wszystkim jest tak, że jak się dba to się ma racja (to do malkontentow).
CB Seven Fifty...to w sumie to samo tylko że ubrane w nieco bardziej modernistyczne szatki. Czyli pozostaje kwestia gustu...Zephyr ma wg. mnie jedną (jak dla mnie) wade nie do przyjęcia-szprychowane koła.
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Thrillco » 18/2/2007, 09:54

we no mnie już nie rozkładaj na łpopatki bo umre ze smiechu...tamten temat dotyczył Zephyra 550...to sa dwa różne motocykle...a nowszy Zephyr 750 miał szpryszki ...no..jesli skupujesz zabytki to przepraszam, miał alu kiedyś tam..dawno i nie prawda

Co do tych 7 boleści-napisz kolego Akon od 0 bolesci jakikolwiek artykuł...potem nazywaj mnie jak chcesz..ok...bo ja nie wiem co robisz i nie mówię że jesteś w tym do 7 boleści...
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez Thrillco » 18/2/2007, 10:39

ja na zywo widziałem CB750 i to sztuk 4 w podobnym stanie co te zephyry o których mówi lovtza:) Z trzech poskładany jeden, który był kup[ą ładnego złomu..ile ludzi tyle opini, kazdy ma inne doświadczenia.
I się Akon bron sam an ie zasłaniaj innymi...bo i tak pitolisz :P
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Postprzez siekson » 18/2/2007, 12:29

Akon napisał(a):a jakie części używane masz na myśli? bo nie bardzo mogę zrozumieć taką wypowiedź? eksploatacyjne? bo jeżeli serwisujesz motocykl to zazwyczaj używasz nowych części

Jak serwisujesz to jasne ze nowe ale jak zaliczysz glebe i potrzebujesz np nowej chlodnicy albo lampy to wtedy wlasnie przydaja sie uzywane czesci za niewielkie pieniadze.
siekson
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Genji » 18/2/2007, 13:32

Ale jesteście Pitolongi!!! Chłopak pytał o wybór maszyny a tu jak zwykle rozgorzała NIEciekawa dyskusja o d.upie Maryny. Panowie! Please..?? Chill out-cik! Jeden na drugiego - jakby nie można było konstruktywnie i na temat...
Aprilia RSV 1000R Tuono 2007
Play it safe or play it cool!
Genji
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Jurus » 18/2/2007, 14:25

W różnych opisach jakie miałem okazje przeczytać, tak jak mówił Thirllco o silniku Zephyra mówi się że jest to stara sprawdzona konstrukcja pozbawiona jakiś większych wad. Natomiast Lovtza ma nieco inne zdanie, jak to w końcu jest?
Może ktoś kto miał Zephyra wypowie się na ten temat.
Jurus
Świeżak

Postprzez kalafioro » 18/2/2007, 15:05

Witam ja ci cos moge napisac o zephyrze 750 bo mialem takiego. maszynka naprawde godna polecenia ma troche krotkie biegi ale startowalem nim z cbr 600f2 i do 120km/h praktycznie leb w leb. Jesli chodzi o awaryjnosc to ja nie mialem zadnych problemow.tutaj pisza ze w serwisie wiadro pourywanych zaworow mieli. w kawasaki tak jest jesli nie regularnie je regulujesz to owszem kawa zwlaszcza nie lubi zbyt malych.ps generalnie jesli kupisz zadbany egzemplarz i bedziesz robil przeglady regularnie to nie powinienes miec problemow. Jak dbasz tak masz. a co do chondy to mysle ze tez jest dobra glowna roznica jest w tym ze honda jest troche mniej dynamiczna ale rowniez jak zadbasz bedzie bezawaryjana.zycze udanego wyboru i pozdro!!
kalafioro
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 12 gości

na górê