rsv 1000r 2003r.
• Strona 1 z 1
rsv 1000r 2003r.
Witam.........
własciwie juz zdecydowany jestem na ten model.APRILIA RSV 1000R
prosił bym o wypowiedzi uzytkowników i ludzi znajacych temat co jest słaba strona tego modelu ... jak sie ma jazda taka v-ką a naprzykład zx10r(04-05) czy gsx-r1000 k4? jak wyglada walka na torze(pomijajac umiejetnosci) jak wyglada trwałosc ogulny maszyny!ZŁUZYCIE OLEJU (EWENTUALNE) zapotrzebownie na paliwo.i jakie ma potrzeby serwisowe! prosze o konkretne wypowiedzi .
moze jakies rady przy kupowaniu.
a moze ma ktos zdanie ze nie warto sie pchac w makaron!
pozdrawiam z fartem!
własciwie juz zdecydowany jestem na ten model.APRILIA RSV 1000R
prosił bym o wypowiedzi uzytkowników i ludzi znajacych temat co jest słaba strona tego modelu ... jak sie ma jazda taka v-ką a naprzykład zx10r(04-05) czy gsx-r1000 k4? jak wyglada walka na torze(pomijajac umiejetnosci) jak wyglada trwałosc ogulny maszyny!ZŁUZYCIE OLEJU (EWENTUALNE) zapotrzebownie na paliwo.i jakie ma potrzeby serwisowe! prosze o konkretne wypowiedzi .
moze jakies rady przy kupowaniu.
a moze ma ktos zdanie ze nie warto sie pchac w makaron!
pozdrawiam z fartem!
CYPRESS HILL
- PANTER
- Świeżak
Re: rsv 1000r 2003r.
PANTER napisał(a):(...) ogulny maszyny!ZŁUZYCIE OLEJU (EWENTUALNE) zapotrzebownie (...)
Zawsze mnie zastanawiało, skąd tacy ludzie biorą siano na takie motocykle?? Chyba tylko złodziejka wchodzi w gre?? Jak myślicie??
A jeśli już pytasz o RSVke to jest to motocykl z silnikiem v2. Zupełnie inna charakterystyka niż na przykład ZX10 lub GSXR... Popytaj ludzi którzy śmigają TL1000R, VTR, SP1, SP2, Ducati różnej maści, Motocykl v2 bardzo brutalnie i już od niskich obrotów oddaje moc... Widziałem film z Aprilią Falco, która nawet na hamowni podwoziowej gubiła przyczepność...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Nie ma słabych stron, po za zaniedbaniami poprzedniego użytkownika.
Ni jak się ma do jazdy R4.
V2 lubi sponiewierać, przy dynamicznym przyspieszaniu na 1-2-3 przednie koło idzie od razu do góry
Zużycie oleju zależy od stylu eksploatacji - zależnie od modelu i jazdy.
Paliwo: 10-11 przy dynamicznej jeździe ... to ma zpier...lać nie ważne spalanie i dawać dużą frajdę.
Serwisowanie co 7500km podstawowy przegląd, co 15000km przegląd rozszerzony.
Warto kupić i cieszyć się użytkowaniem.
TL w porównaniu z RSV a co tu porównywać 2 zupełnie inne motocykle, RSV ma lepszego kopa ... przynajmniej takie jest wrażenie.
Ni jak się ma do jazdy R4.
V2 lubi sponiewierać, przy dynamicznym przyspieszaniu na 1-2-3 przednie koło idzie od razu do góry
Zużycie oleju zależy od stylu eksploatacji - zależnie od modelu i jazdy.
Paliwo: 10-11 przy dynamicznej jeździe ... to ma zpier...lać nie ważne spalanie i dawać dużą frajdę.
Serwisowanie co 7500km podstawowy przegląd, co 15000km przegląd rozszerzony.
Warto kupić i cieszyć się użytkowaniem.
TL w porównaniu z RSV a co tu porównywać 2 zupełnie inne motocykle, RSV ma lepszego kopa ... przynajmniej takie jest wrażenie.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
W SOBOTE BYŁEM I OGLADAŁEM ŁADNA ZX10R I RSV 1000 R...
zx10 ma sie ni jak do rsv (zawiecha,heble,dizajn,silnik bomba)no i to ze tych moto nie ma duzo!... aprilia to bestia...
chyba bedzie rsv...z tego co ostatnio czytałem to moto nie ma wad. a rotax daje rade!(pomijajc widocznosc w lusterkach)
jak by ktos miał jakies wiesci na temat rsv 1000 r 2003r to dajcie cyne...bo jeszcze klamka nie zapadła!
pozdrawiam.
zx10 ma sie ni jak do rsv (zawiecha,heble,dizajn,silnik bomba)no i to ze tych moto nie ma duzo!... aprilia to bestia...
chyba bedzie rsv...z tego co ostatnio czytałem to moto nie ma wad. a rotax daje rade!(pomijajc widocznosc w lusterkach)
jak by ktos miał jakies wiesci na temat rsv 1000 r 2003r to dajcie cyne...bo jeszcze klamka nie zapadła!
pozdrawiam.
CYPRESS HILL
- PANTER
- Świeżak
WITAM!
aprilia ktora kupiłem to rsv 1000 r 2003r.
ma dołozone kominy mivv tytanowe,filtr oleju jak i powietrza k&n,amor skrety lsl(super)...power comander(dynojet)+dyno LCD(karta pamieci z 30-toma mapami.od 100hp do 198hp) załozone ma nowe opony DUNLOP GP+stalowe oploty przewodow ham...wyswietlacz biegow.
chyba tyle z wyposazenia.
wczoraj wykonałem dłuzsza przejazdzke w towazystwie kilku japonskich litrów.np:r1,k2,929,
pomijajac ze motocykl robi na ludziach duze wrazenie to jezdzi wzorowo!
podwozie jest stabilne w dłulgich łukach jak i w ciasnych winklach.na wprost toszke mniej(mowa o predkosciach 220km/h i w gore) piec ma wzorowy dół 1,2,3 odpał niezły.nie zaobserwowałem jakichs dziur w mocy(moze dla tego ze sie jeszcze nie wjezdziłem) ogulnie jestem zadowolony tyle ze złuzycie paliwa kosmiczne!(nie jest to duzy problem bo odwdziecha sie niesamowita wspópraca z kierowca) a i zupełnie nie czytelny wyswietlacz predkosci, obrotomierz mistrzostwo!
jesli lubi ktos "brutalne" motocykle to napewno bedzie zadowolony.
pozdrawiam z fartem!
aprilia ktora kupiłem to rsv 1000 r 2003r.
ma dołozone kominy mivv tytanowe,filtr oleju jak i powietrza k&n,amor skrety lsl(super)...power comander(dynojet)+dyno LCD(karta pamieci z 30-toma mapami.od 100hp do 198hp) załozone ma nowe opony DUNLOP GP+stalowe oploty przewodow ham...wyswietlacz biegow.
chyba tyle z wyposazenia.
wczoraj wykonałem dłuzsza przejazdzke w towazystwie kilku japonskich litrów.np:r1,k2,929,
pomijajac ze motocykl robi na ludziach duze wrazenie to jezdzi wzorowo!
podwozie jest stabilne w dłulgich łukach jak i w ciasnych winklach.na wprost toszke mniej(mowa o predkosciach 220km/h i w gore) piec ma wzorowy dół 1,2,3 odpał niezły.nie zaobserwowałem jakichs dziur w mocy(moze dla tego ze sie jeszcze nie wjezdziłem) ogulnie jestem zadowolony tyle ze złuzycie paliwa kosmiczne!(nie jest to duzy problem bo odwdziecha sie niesamowita wspópraca z kierowca) a i zupełnie nie czytelny wyswietlacz predkosci, obrotomierz mistrzostwo!
jesli lubi ktos "brutalne" motocykle to napewno bedzie zadowolony.
pozdrawiam z fartem!

CYPRESS HILL
- PANTER
- Świeżak
Poszukaj szybki typu Racing - dzięki niej prędkości powyżej 180km/h nie będą nie przyjemne (jest to szybka tego typu co mają motocykle na torze).
Sprawdź ciśnienie w oponach.
W instrukcji obsługi jest podane ciśnienie na ulicę i na tor w zależności od opon (producent i model).
Sprawdź ciśnienie w oponach.
W instrukcji obsługi jest podane ciśnienie na ulicę i na tor w zależności od opon (producent i model).
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
http://www.larsson.pl/?c=r&no=NTU0NDE2Nw==&bid=100383
Może być MRA, Puig lub coś w tym stylu.
A instrukcję obsługi znajdziesz tu:
http://www.serviceaprilia.com/public/lum/
Może być MRA, Puig lub coś w tym stylu.
A instrukcję obsługi znajdziesz tu:
http://www.serviceaprilia.com/public/lum/
- Raczek_6