GSX-R 750 pierwsze moto
• Strona 1 z 1
GSX-R 750 pierwsze moto
Witam jestem szczęśliwym posiadaczem 750`tki 98r od ponad miesiąca jest to mój pierwszy motocykl tej klasy wcześniej jakiś skuter wska i parę przejażdżek R6
... moje pytanie do posiadaczy Suzuki 750 jak ta bestie podnieść na kolo dostane jakieś złote rady na początek?? jaki bieg obroty i jak to w ogóle zrobić.
i czy może ktoś ma uwagi co do samej jazdy tym motocyklem??

i czy może ktoś ma uwagi co do samej jazdy tym motocyklem??
- wpz_Sokół
- Świeżak
Nauka na 1-ce.
Odkręcasz do 10000rpm, odpuszczasz manetkę, znowu odwijka na max i lekkie szarpnięcie przodu do góry.
Nie polecam strzałów ze sprzęgła ani wyższych biegów.
Obstawiam że zaraz jak przednie koło lekko podniesie się do góry będziesz miał brązowo w majtkach i odpuścisz manetkę....
Po za tym GSX-R nie jest motocyklem do gumowania, szkoda ramy.
Odkręcasz do 10000rpm, odpuszczasz manetkę, znowu odwijka na max i lekkie szarpnięcie przodu do góry.
Nie polecam strzałów ze sprzęgła ani wyższych biegów.
Obstawiam że zaraz jak przednie koło lekko podniesie się do góry będziesz miał brązowo w majtkach i odpuścisz manetkę....
Po za tym GSX-R nie jest motocyklem do gumowania, szkoda ramy.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Raczek_6 napisał(a):Obstawiam że zaraz jak przednie koło lekko podniesie się do góry będziesz miał brązowo w majtkach i odpuścisz manetkę....
.
dzieki za porady ale mysle ze mozesz powstrzymac sie od komentarzy tego typu gdyz nie kazdy reaguje na stres tak jak Ty

jesli chodzi o ta jedyneczke koleczko nie raz sie podnioslo ale chodzilo mi bardziej o podniesienie moto przy wolniejszej jezdzie delikatnie

a jesli chodzi o rame i moto ilu ludzi na forum tyle opini o ramie i gumie w GSXR
- wpz_Sokół
- Świeżak
Kumpel gumuje srada 750 z 98 roku nie ma problemu z ramÄ…. W locie przepina na 2. Nie powiem jak to robi bo dawno sie z nim nie widzialem. Przy wolniejszej jezdzie to chyba strzal z klamy do gory i praca heblem i balans i wolna guma.
No ale to ja sie nie znam
ale troche naczytalem tu specjalistów od gumowania ;>.

-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Najpierw naucz się jeździć na dwóch kołach. A o gumowaniu jest odpowiedni temat przyklejony.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości