Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
podłącze się do tematu ,napęd nówka sztuka zębatki i łańcuch naciag według zalecen serwisówki a i tak strsznie nim nawala (łańcuchem) az odkrecaja sie sruby miocujace slizg o co chodzi? wr 400f
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
śruby odkręcają sie od wibracji w crossówkach takie śruby powinno sie skręcac na klej do gwintów.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
henio12323 - Moderator
haha nie spytałes tylko opisałes problem nie wiedziałem czy piszesz to żebys my ci współczuli czy pomogli zdiagnozować przyczyne
jeżeli bierze olej i kopci to tak jak kolega wyżej napisał, każda z tych możliwosci moze byc trafna. najlepiej oddac motorek do serwisu to moze ci szybko i trafnie zdiagnozują problem. a potem sam naprawisz ja stawiam na pierscienie albo na problem ze szczelnoscią typu padnięta uszczelka itp
jeżeli bierze olej i kopci to tak jak kolega wyżej napisał, każda z tych możliwosci moze byc trafna. najlepiej oddac motorek do serwisu to moze ci szybko i trafnie zdiagnozują problem. a potem sam naprawisz ja stawiam na pierscienie albo na problem ze szczelnoscią typu padnięta uszczelka itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
omg co to za pytanie ? każdy motocykl crossowy (full cross) jest chłodzony cieczą ;P nie przypominam sobie żeby którys był powietrzakiem (chyba że jakies zabytki)
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zalewanie nocne.
Ponownie was witam! Nadal nie rozszyforwalem przyczyny zalewania go. Tzn moze i nie zalewania, lecz osadzania sie nagaru na swiecy co powoduje brak iskry po nocy. Nie mam pojecia co sie dzieje juz od kilku dni (wczesniej nawet nie bylo mowy o tym), a teraz ... co noc to sie osadza to cholerstwo na swiecy i gubi iskre.
Prosze o jakies pomocne rady!
Prosze o jakies pomocne rady!
- N3xT
- Świeżak
Witam,
Mam mały problemik otóż troszkę ciekną mi lagi i jak się domyślam należy zmienić uszczelniacze. Tylko nigdy wcześniej nie miałem z tym styczności i nie wiem jak się za to zabrać, i tutaj moja prośba mógłby ktoś podrzucić poradnik albo poprostu w miarę zrozumiale napisać jak to nalezy zrobić ?
Jeśli ma to jakies znaczenie to motorkiem jest YZ 250 '01
http://moto.allegro.pl/item1011491955_g ... 96_wr.html
Takie mogą być ?
Będę bardzo wdzięczny, pozdro
Mam mały problemik otóż troszkę ciekną mi lagi i jak się domyślam należy zmienić uszczelniacze. Tylko nigdy wcześniej nie miałem z tym styczności i nie wiem jak się za to zabrać, i tutaj moja prośba mógłby ktoś podrzucić poradnik albo poprostu w miarę zrozumiale napisać jak to nalezy zrobić ?
Jeśli ma to jakies znaczenie to motorkiem jest YZ 250 '01
http://moto.allegro.pl/item1011491955_g ... 96_wr.html
Takie mogą być ?
Będę bardzo wdzięczny, pozdro
-
Mosori - Świeżak
drogi n3xt ;d otóż robisz bardzo dobrą mieszankę, możliwe że świece masz starą, albo po prostu zamulasz;d i aby moto dobre spalanie miało musi dostawac po piździe.. w koncu to wyczynowe 2t
a co do mosoriniego
w crosówkach nie jest tak łatwo wymienic uszczelniacze ale postaram się wyjaśnic co i jak;d
zacznijmy od wymiany oleju
http://www.youtube.com/watch?v=G0dLM_IoIOQ
w dalszej czesci filmu widzisz jak chłop wyją spręzyne, lagi itp i dostał się do uszczelniaczy
a co do mosoriniego
w crosówkach nie jest tak łatwo wymienic uszczelniacze ale postaram się wyjaśnic co i jak;d
zacznijmy od wymiany oleju
http://www.youtube.com/watch?v=G0dLM_IoIOQ
w dalszej czesci filmu widzisz jak chłop wyją spręzyne, lagi itp i dostał się do uszczelniaczy
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Wlasnie nie! Swiece mam 3nowki i na kazdej to samo. Daje mu w dupe ostro, poniewaz przedtem nie dawalem to mi padal po 5min. Teraz mu daje ,, ostro '', ale nie na hardcore, ale gwarantuje Ci to, ze moto wszystko spala... Tylko, ze po tej 1-2godz. jeżdzie gdy juz go odstawie chce za 1godz. odpalic to raz przepali to, ze swiecy, a raz nie ...
- N3xT
- Świeżak