Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
aa może jeszcze ktos by sie wypowiddzial na temat
Suzuki rg 80vs Aprlia rs 50 ?????
byłbym bardzo wdzięczny....
Suzuki rg 80vs Aprlia rs 50 ?????
byłbym bardzo wdzięczny....
- koczus2000
- Świeżak
a co tu sie duzo wypowiadac rg potezniejsze moto na jakies slabsze polne drogi, a scigacz to scigacz
nigdzie wiecej nisz tylko na ulice

Derbi Senda SM | http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8
-
zarkanis96 - Świeżak
nie ma duzej roznicy pomiedzy scigaczami markowymi w 50 czy rs czy tzr czy derbi gpr derbi matrix to tylko w derbi jest inny silniczek moc chyba taka sama jak w AM6 tez 6 biegowki a rs a tzr to bardzo sie nie rozni rs jest podobno troche mniejsza
-
zarkanis96 - Świeżak
http://www.allegro.pl/item991622399_mot ... _2010.html co sÄ…dzicie o tym 'moto' na moje pierwsze ?
czy lepiej kupić jakąś jezdżoną aprilke albo honde ?
czy lepiej kupić jakąś jezdżoną aprilke albo honde ?
- pajak4
- Świeżak
- mariusz_777
- Świeżak
hej mam pytanko czy warto wziazc na poczatek skuter honde sfx, rok 97, 1,5 roku temu miala kais tam remont, ponoc dobrze idzie, niezarejestrowana za jakies 1200-1300zl?? chodzi mi zeby tako sobie na niej jezdzic nie jakos tam szalec, bo moim zdaniem do tego sa motocykle... co powiecie o tym skuterze? a i czy jej male kolka bardzo odczuje na naszych drogach?
- bluesteel
- Świeżak
Witam. Przyszedł czas przesiadki z simsona na coś nieco większego i tu zaczyna się problem. : )
NSR, RG, TZR, czy RS? Którą 125'tkę wybrać?
Najbardziej mi pasuje RS, lecz trochę razi jej awaryjność i koszt części(Kumpel w ciągu roku(czy tam dwóch lat) włożył w nią 5000. :/
Natomiast nie wiem jak z częściami do RG, które jest u mnie na drugim miejscu. Ewentualnie aprilia AF1 - Tylko jak z awaryjnością i częściami do tego?
Doradźcie co z tych podanych modeli wybrać.
Wzrost: ~185cm
Budżet: ~3-4tyś. (Im mniej miałby kosztować tym lepiej
)
NSR, RG, TZR, czy RS? Którą 125'tkę wybrać?
Najbardziej mi pasuje RS, lecz trochę razi jej awaryjność i koszt części(Kumpel w ciągu roku(czy tam dwóch lat) włożył w nią 5000. :/
Natomiast nie wiem jak z częściami do RG, które jest u mnie na drugim miejscu. Ewentualnie aprilia AF1 - Tylko jak z awaryjnością i częściami do tego?
Doradźcie co z tych podanych modeli wybrać.
Wzrost: ~185cm
Budżet: ~3-4tyś. (Im mniej miałby kosztować tym lepiej

- Demotrix
- Świeżak
Niedługo będzie po egzaminach i trzeba będzie się rozglądać za jakimś motorkiem. Drogo dedukcji okazało się że najlepsza będzie w/w suzuki rg 80. Czy moglibyście co nieco przybliżyć jego eksploatacje, co sę najczęściej psuje czy no nie wiem. Dodam że mam 16 wiosen i ok 175 wzrostu
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- dieselman
- Świeżak
dieselman napisał(a):Niedługo będzie po egzaminach i trzeba będzie się rozglądać za jakimś motorkiem. Drogo dedukcji okazało się że najlepsza będzie w/w suzuki rg 80. Czy moglibyście co nieco przybliżyć jego eksploatacje, co sę najczęściej psuje czy no nie wiem. Dodam że mam 16 wiosen i ok 175 wzrostu
Pozdrawiam
Skoro jesteś zainteresowany RG to mogę Ci trochę napisać, choć moja wiedza na jego temat jest czysto teoretyczna. Z tego co się orientuje nie jest zbyt awaryjna, części w miarę tanie. Jeżeli coś więcej chcesz wiedzieć to radziłbym ci poczytać na forum www.rg80.xx.pl (przepraszam za link jeżeli nie wolno reklamować, ale po prostu chcę pomóc, a całego forum przecież nie skopiuję^^)
Pozdrawiam.

- Demotrix
- Świeżak
Zapisałem się na to forum z miesiąc temu ale oni nie piszą nic innnego niż rg jest lepsze od tego śmatego, ok rozumiem typów że im się zajebiscie podobaja rg ale ja podchodzę do zakupu chłodno dlatego też tutaj się zarejstrowałem. Demotrix ja wiedzę teoretyczną mam w jednym palcu, ale z nikim nie da się pogadać ze sceptycznej strony
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- dieselman
- Świeżak
dieselman napisał(a):Zapisałem się na to forum z miesiąc temu ale oni nie piszą nic innnego niż rg jest lepsze od tego śmatego, ok rozumiem typów że im się za****** podobaja rg ale ja podchodzę do zakupu chłodno dlatego też tutaj się zarejstrowałem. Demotrix ja wiedzę teoretyczną mam w jednym palcu, ale z nikim nie da się pogadać ze sceptycznej strony
Pozdrawiam
Cóż, nic więcej Ci nie mogę poradzić - spróbuj złapać na tamtym forum gościa o nicku "Masters" i z nim porozmawiać - miał sporo RG, naprawiał je itd. więc myślę, że obiektywnie poda wszystkie plusy i minusy.
z tego co ja mogę wymienić plusy i minusy:
Plusy:
-Cena
-mała awaryjność
Minusy:
- nieco przestarzały wygląd(zwłaszcza przednia lampa)
- no i podobno jest dosyć niskie, co u mnie jest minusem

- czasem trudno o niektóre części(tak mi się wydaje)
No i nie wiem co bym mógł jeszcze napisać. Tak jak pisałem - najlepiej jakbyś z tym Masters'em porozmawiał, bo widzę to on ma sporą na temat rg i innych małych pojemności.
PS Ja też będę się prawdopodobnie rozglądał za RG, ale w pojemności 125.

Pozdrawiam!
- Demotrix
- Świeżak
Witam,jest to mój pierwszy post,więc należało by się przywitać.Cześć wszystkim.
Potrzebna mi rada,co było by najlepsze
50
cross
174cm 60kg
Åšrodki 4000-5000 PLN
Więc tak,chciałbym kupić sobie crossa 50cm3,myślę nad Aprilla rx
http://moto.allegro.pl/item1009492528_a ... 2003r.html
a Co Wy polecacie?
Czy taki cross spisuje się też do jazdy po ulicy?
EDIT
Zmiana pln'ów
Potrzebna mi rada,co było by najlepsze

50
cross
174cm 60kg
Åšrodki 4000-5000 PLN
Więc tak,chciałbym kupić sobie crossa 50cm3,myślę nad Aprilla rx
http://moto.allegro.pl/item1009492528_a ... 2003r.html
a Co Wy polecacie?

Czy taki cross spisuje się też do jazdy po ulicy?
EDIT
Zmiana pln'ów

Ostatnio edytowano 2/5/2010, 23:41 przez sunovsky, łącznie edytowano 1 raz
- sunovsky
- Świeżak
hmm nie oszukujmy sie za taka cene 1700 to to zapewno jest jakis trup, moze nie ale raczej to pierwsze, a za 2000zl to tez bedzie bardzo cieszko cos w leprzym stanie wylapac, moze jakas dt bez papierow starsza i to wszystko dozbieraj przynajmiej jeszcze 1500zl
-
zarkanis96 - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości