[biblioteka] Schuberth - fabryka kasków...
• Strona 1 z 1
[biblioteka] Schuberth - fabryka kasków...
Dyskusja na temat: Schuberth - fabryka kasków motocyklowych od środka
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Schuberth - fabryka kasków motocyklowych od środka
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Schuberth - fabryka kasków motocyklowych od środka
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
mialem parek kaskow ale S1 to zdecydowanie najlepszy kask jaki kiedykolwiek mialem. Najcichszy i zadnych przdmuchow, uszka pieknie odstaja w srodku po prostu poezja dla czajnika...<br><hr>moto fan
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Żmija, macie w redakcji dobrego korektora? To dlaczego nie korzystasz z jego usług?
"przekazać wam to, co może się wydać się ciekawe najciekawsze i najbardziej wartościowe." - w Kononowicza się bawisz?
W ogóle chyba dwie wersje się pomieszały ze sobą.
"Jednym słowem bla bla bla" - jak jednym słowem, to nie wypisujemy całego zdania, można było użyć sformułowania krótko mówiąc.
"ZresztÄ…" pisane jest razem.
W krótkim kalendarium jest w roku 1980 pierwszy szczękowiec dla BMW, a potem w 1998 "Concept powstaje pierwszy kask szczękowy" - wypili wody ze Styksu, że zapomnieli, że już zrobili szczękowca kiedyś pierwszego?
Ktoś czepialski wytknąłby też zapewne brak przecinka na początku drugiego akapitu
Widzę, że tour de producenci kasków kontynuuje swój pochód, w sumie to nawet fajnie. Teraz czekamy na Nolana.
<br><hr>PinKee

"przekazać wam to, co może się wydać się ciekawe najciekawsze i najbardziej wartościowe." - w Kononowicza się bawisz?

"Jednym słowem bla bla bla" - jak jednym słowem, to nie wypisujemy całego zdania, można było użyć sformułowania krótko mówiąc.
W krótkim kalendarium jest w roku 1980 pierwszy szczękowiec dla BMW, a potem w 1998 "Concept powstaje pierwszy kask szczękowy" - wypili wody ze Styksu, że zapomnieli, że już zrobili szczękowca kiedyś pierwszego?

Ktoś czepialski wytknąłby też zapewne brak przecinka na początku drugiego akapitu

Widzę, że tour de producenci kasków kontynuuje swój pochód, w sumie to nawet fajnie. Teraz czekamy na Nolana.
<br><hr>PinKee
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zmija bardzo ciekawy artykul. Gratuluje. Duzo ciekawostek i newsow o ktorych nie kazdy wie a to moze rzucic swiatlo na wybor kasku. Pozdrawiam.
ps. Mozna kupic jakies wejsciowki do fabryki?
Czesto kolo niej przejezdzam.
Polsky
ps. Mozna kupic jakies wejsciowki do fabryki?

Polsky
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
Cześć, na wstępie bardzo, bardzo dziękuję za uwagiKomentatorzy napisał(a):Żmija, macie w redakcji dobrego korektora? To dlaczego nie korzystasz z jego usług?
"przekazać wam to, co może się wydać się ciekawe najciekawsze i najbardziej wartościowe." - w Kononowicza się bawisz?W ogóle chyba dwie wersje się pomieszały ze sobą.
<br><hr>PinKee<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Co zaś się tyczy BMW i szczękowców to z informacji jakie posiadam wynika, że najpierw były one wykonywane dla BMW a później dopiero Schuberth wprowadził je w swojej ofercie jako osobny model. Niegdyś kaski BMW miały naniesione logo Schubertha zatem może i sprzedaż ich modeli mogła się odbywać w ich "sieciach dealerskich". Dowiem się dokładniej. Dzięki za wnikliwe pytanie.<br><hr>ŻmijaKomentatorzy napisał(a):Żmija, macie w redakcji dobrego korektora? To dlaczego nie korzystasz z jego usług?
"przekazać wam to, co może się wydać się ciekawe najciekawsze i najbardziej wartościowe." - w Kononowicza się bawisz?W ogóle chyba dwie wersje się pomieszały ze sobą.
<br><hr>PinKee<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
DziękiKomentatorzy napisał(a):Zmija bardzo ciekawy artykul. Gratuluje. Duzo ciekawostek i newsow o ktorych nie kazdy wie a to moze rzucic swiatlo na wybor kasku. Pozdrawiam. ps. Mozna kupic jakies wejsciowki do fabryki?Czesto kolo niej przejezdzam. Polsky<br><hr>polsky<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To kiedy ta wizyta u Nolana?
Z tego co pamietam to juz w maire prezentwaliscie Shoei'a, Arai'a ostatnio, teraz Shuberth... no to Nolan by pasowal jak ulal do tego zestawienia
<br><hr>kris2k

Z tego co pamietam to juz w maire prezentwaliscie Shoei'a, Arai'a ostatnio, teraz Shuberth... no to Nolan by pasowal jak ulal do tego zestawienia

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
i jeszcze jedno:Komentatorzy napisał(a):To kiedy ta wizyta u Nolana?
Z tego co pamietam to juz w maire prezentwaliscie Shoei'a, Arai'a ostatnio, teraz Shuberth... no to Nolan by pasowal jak ulal do tego zestawienia<br><hr>kris2k<br>
Cytuje:
Oprócz „brutalnych testów" (np. ECE) przechodzÄ… one także badania zachowania w deszczu, próbÄ™ sÅ‚oÅ„ca, temperatury, czy wentylacji.
O co chodzi z tym brutlanym testem, bo dobrze wiecie ze norma ECE jest najbardziej liberalna a sugeruje to zdanie jakoby wymagania tej normy byly kosmicznie wysokie, a NIE SA!<br><hr>kris2k
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam,
mam do sprzedania kask Lazer Vertigo Aikido rozmiar XL. Dopiero zaczynam swoją przygodę z motocyklami i jestem tu nowy. Kupiłem ten kask pod koniec zeszłego sezonu jednak okazał się zbyt duży i mam teraz spory problem. Kask jest w idealnym stanie, brak zarysowań. Gdyby ktoś z forumowiczów był zainteresowany proszę o kontakt karol.krawiec@op.pl <br><hr>rivic
mam do sprzedania kask Lazer Vertigo Aikido rozmiar XL. Dopiero zaczynam swoją przygodę z motocyklami i jestem tu nowy. Kupiłem ten kask pod koniec zeszłego sezonu jednak okazał się zbyt duży i mam teraz spory problem. Kask jest w idealnym stanie, brak zarysowań. Gdyby ktoś z forumowiczów był zainteresowany proszę o kontakt karol.krawiec@op.pl <br><hr>rivic
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kiedy bedzie mozna kupic u nich kask za 1/3 ceny? dwa dni temu wlasnie puszkarz zakonczyl zycie mojego R1 cold thunder
wiec to dosc wazna dla mnie informacja.<br><hr>ZooL

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam Schubertha C3 przejeżdziłem na nim dwa sezony .Naprawdę jakość wykonania oraz komfort jazdy wnim jest rewelacyjny w porównaniu z innymi kaskami .A orównanie mam bo jeżdżę już od 20 lat .Pozdrawiam <br><hr>Paweł
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chodzi raczej o wykorzystane w teście narzędzia. W przypadku ECE (w odniesieniu do np. testów w deszczu / słońcu etc.) wykorzystywane są narzędzia badające w kilku precyzyjnie określonych punktach kasku pochłanianie energii. Nie chodzi zatem o same założenia ECE a próby uderzeniowe, stąd w cudzysłowie ujęłam takowe badania jako "brutalne testy". <br><hr>ŻmijaKomentatorzy napisał(a):To kiedy ta wizyta u Nolana?
Z tego co pamietam to juz w maire prezentwaliscie Shoei'a, Arai'a ostatnio, teraz Shuberth... no to Nolan by pasowal jak ulal do tego zestawienia<br><hr>kris2k<br>
Komentatorzy napisał(a):i jeszcze jedno:
Cytuje:
Oprócz „brutalnych testów" (np. ECE) przechodzÄ… one także badania zachowania w deszczu, próbÄ™ sÅ‚oÅ„ca, temperatury, czy wentylacji.
O co chodzi z tym brutlanym testem, bo dobrze wiecie ze norma ECE jest najbardziej liberalna a sugeruje to zdanie jakoby wymagania tej normy byly kosmicznie wysokie, a NIE SA!<br><hr>kris2k<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeżeli ta oferta pojawi się w Polsce z pewnością o tym poinformujemy czytelników. Na chwilę obecną nic nie wiadomo o planowanym wprowadzeniu tej usługi w Polsce. Obawiam się również, że nawet jeżeli zostanie ona wprowadzona w PL to nie będzie działała wstecz. Na informacje w tej kwestii będziemy musieli jeszcze poczekać. Co zaś się tyczy Twojego powypadkowego kasku to pamiętaj, że możesz żądać za niego pełnego odszkodowania i ubezpieczyciel powinien zwrócić Tobie kwotę za jaką go nabyłeś.<br><hr>ŻmijaKomentatorzy napisał(a):kiedy bedzie mozna kupic u nich kask za 1/3 ceny? dwa dni temu wlasnie puszkarz zakonczyl zycie mojego R1 cold thunderwiec to dosc wazna dla mnie informacja.<br><hr>ZooL<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no to tylko to mi pozostajeKomentatorzy napisał(a):kiedy bedzie mozna kupic u nich kask za 1/3 ceny? dwa dni temu wlasnie puszkarz zakonczyl zycie mojego R1 cold thunderwiec to dosc wazna dla mnie informacja.<br><hr>ZooL<br>
Komentatorzy napisał(a):Jeżeli ta oferta pojawi się w Polsce z pewnością o tym poinformujemy czytelników. Na chwilę obecną nic nie wiadomo o planowanym wprowadzeniu tej usługi w Polsce. Obawiam się również, że nawet jeżeli zostanie ona wprowadzona w PL to nie będzie działała wstecz. Na informacje w tej kwestii będziemy musieli jeszcze poczekać. Co zaś się tyczy Twojego powypadkowego kasku to pamiętaj, że możesz żądać za niego pełnego odszkodowania i ubezpieczyciel powinien zwrócić Tobie kwotę za jaką go nabyłeś.<br><hr>Żmija<br>

dzieki za odpowiedz<br><hr>ZooL
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no to tylko to mi pozostajeKomentatorzy napisał(a):kiedy bedzie mozna kupic u nich kask za 1/3 ceny? dwa dni temu wlasnie puszkarz zakonczyl zycie mojego R1 cold thunderwiec to dosc wazna dla mnie informacja.<br><hr>ZooL<br>
Komentatorzy napisał(a):Jeżeli ta oferta pojawi się w Polsce z pewnością o tym poinformujemy czytelników. Na chwilę obecną nic nie wiadomo o planowanym wprowadzeniu tej usługi w Polsce. Obawiam się również, że nawet jeżeli zostanie ona wprowadzona w PL to nie będzie działała wstecz. Na informacje w tej kwestii będziemy musieli jeszcze poczekać. Co zaś się tyczy Twojego powypadkowego kasku to pamiętaj, że możesz żądać za niego pełnego odszkodowania i ubezpieczyciel powinien zwrócić Tobie kwotę za jaką go nabyłeś.<br><hr>Żmija<br>

dzieki za odpowiedz<br><hr>ZooL
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam S1 PRO juz dwa lata poza tym ze pinlock byl bardzo szybko do wymiany jestem mega zadowolony z niego.<br><hr>olo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam c2 i będe szczery troche ogórek ale zapłaciłem na allegro 550 za nowy to może być!<br><hr>kupisz jacek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości