Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Schuberth - fabryka kasków...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Schuberth - fabryka kasków...

Komentarze użytkowników
_________

[biblioteka] Schuberth - fabryka kasków...

Postprzez Åšcigacz » 8/4/2010, 13:43

Dyskusja na temat: Schuberth - fabryka kasków motocyklowych od środka
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Schuberth - fabryka kasków motocyklowych od środka
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2010, 13:46

mialem parek kaskow ale S1 to zdecydowanie najlepszy kask jaki kiedykolwiek mialem. Najcichszy i zadnych przdmuchow, uszka pieknie odstaja w srodku po prostu poezja dla czajnika...<br><hr>moto fan
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2010, 18:20

Żmija, macie w redakcji dobrego korektora? To dlaczego nie korzystasz z jego usług? :P
"przekazać wam to, co może się wydać się ciekawe najciekawsze i najbardziej wartościowe." - w Kononowicza się bawisz? :) W ogóle chyba dwie wersje się pomieszały ze sobą.
"Jednym słowem bla bla bla" - jak jednym słowem, to nie wypisujemy całego zdania, można było użyć sformułowania krótko mówiąc.
"ZresztÄ…" pisane jest razem.
W krótkim kalendarium jest w roku 1980 pierwszy szczękowiec dla BMW, a potem w 1998 "Concept powstaje pierwszy kask szczękowy" - wypili wody ze Styksu, że zapomnieli, że już zrobili szczękowca kiedyś pierwszego? :P
Ktoś czepialski wytknąłby też zapewne brak przecinka na początku drugiego akapitu :)

Widzę, że tour de producenci kasków kontynuuje swój pochód, w sumie to nawet fajnie. Teraz czekamy na Nolana.
<br><hr>PinKee
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez polsky » 8/4/2010, 22:45

Zmija bardzo ciekawy artykul. Gratuluje. Duzo ciekawostek i newsow o ktorych nie kazdy wie a to moze rzucic swiatlo na wybor kasku. Pozdrawiam.

ps. Mozna kupic jakies wejsciowki do fabryki? ;) Czesto kolo niej przejezdzam.

Polsky
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
polsky
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2010, 23:09

Komentatorzy napisał(a):Żmija, macie w redakcji dobrego korektora? To dlaczego nie korzystasz z jego usług? :P
"przekazać wam to, co może się wydać się ciekawe najciekawsze i najbardziej wartościowe." - w Kononowicza się bawisz? :) W ogóle chyba dwie wersje się pomieszały ze sobą.
"Jednym słowem bla bla bla" - jak jednym słowem, to nie wypisujemy całego zdania, można było użyć sformułowania krótko mówiąc.
W krótkim kalendarium jest w roku 1980 pierwszy szczękowiec dla BMW, a potem w 1998 "Concept powstaje pierwszy kask szczękowy" - wypili wody ze Styksu, że zapomnieli, że już zrobili szczękowca kiedyś pierwszego? :P
Ktoś czepialski wytknąłby też zapewne brak przecinka na początku drugiego akapitu :)

Widzę, że tour de producenci kasków kontynuuje swój pochód, w sumie to nawet fajnie. Teraz czekamy na Nolana.
<br><hr>PinKee<br>
Cześć, na wstępie bardzo, bardzo dziękuję za uwagi :) Cenię sobie konstruktywną krytykę tym bardziej, że w tym wypadku ma ona dosyć mocne podstawy. Jutro publikacja będzie poprawiona jak trzeba. Materiały źródłowe zostały w redakcji zatem rano przy kubku kawy poprawię to, co trzeba. Jeszcze raz wieeeelkie dzięki.<br><hr>Żmija
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2010, 23:17

Komentatorzy napisał(a):Żmija, macie w redakcji dobrego korektora? To dlaczego nie korzystasz z jego usług? :P

<br><hr>PinKee<br>
Co zaś się tyczy BMW i szczękowców to z informacji jakie posiadam wynika, że najpierw były one wykonywane dla BMW a później dopiero Schuberth wprowadził je w swojej ofercie jako osobny model. Niegdyś kaski BMW miały naniesione logo Schubertha zatem może i sprzedaż ich modeli mogła się odbywać w ich "sieciach dealerskich". Dowiem się dokładniej. Dzięki za wnikliwe pytanie.<br><hr>Żmija
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2010, 23:21

Komentatorzy napisał(a):Zmija bardzo ciekawy artykul. Gratuluje. Duzo ciekawostek i newsow o ktorych nie kazdy wie a to moze rzucic swiatlo na wybor kasku. Pozdrawiam. ps. Mozna kupic jakies wejsciowki do fabryki? ;) Czesto kolo niej przejezdzam. Polsky<br><hr>polsky<br>
Dzięki :) Jak widać tekst nie jest doskonały i znajduje się w nim kilka błędów, ale obiecuję zająć się tym jutro. Co zaś się tyczy fabryki myślę, że jest to mało prawdopodobne. Może jak kiedyś Schuberth otworzy Muzeum to kto wie hehe<br><hr>Żmija
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/4/2010, 13:45

To kiedy ta wizyta u Nolana? :D

Z tego co pamietam to juz w maire prezentwaliscie Shoei'a, Arai'a ostatnio, teraz Shuberth... no to Nolan by pasowal jak ulal do tego zestawienia :)<br><hr>kris2k
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/4/2010, 13:53

Komentatorzy napisał(a):To kiedy ta wizyta u Nolana? :D

Z tego co pamietam to juz w maire prezentwaliscie Shoei'a, Arai'a ostatnio, teraz Shuberth... no to Nolan by pasowal jak ulal do tego zestawienia :)<br><hr>kris2k<br>
i jeszcze jedno:

Cytuje:
Oprócz „brutalnych testów" (np. ECE) przechodzÄ… one także badania zachowania w deszczu, próbÄ™ sÅ‚oÅ„ca, temperatury, czy wentylacji.

O co chodzi z tym brutlanym testem, bo dobrze wiecie ze norma ECE jest najbardziej liberalna a sugeruje to zdanie jakoby wymagania tej normy byly kosmicznie wysokie, a NIE SA!<br><hr>kris2k
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/4/2010, 18:42

Witam,
mam do sprzedania kask Lazer Vertigo Aikido rozmiar XL. Dopiero zaczynam swoją przygodę z motocyklami i jestem tu nowy. Kupiłem ten kask pod koniec zeszłego sezonu jednak okazał się zbyt duży i mam teraz spory problem. Kask jest w idealnym stanie, brak zarysowań. Gdyby ktoś z forumowiczów był zainteresowany proszę o kontakt karol.krawiec@op.pl <br><hr>rivic
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/4/2010, 18:53

kiedy bedzie mozna kupic u nich kask za 1/3 ceny? dwa dni temu wlasnie puszkarz zakonczyl zycie mojego R1 cold thunder :( wiec to dosc wazna dla mnie informacja.<br><hr>ZooL
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/4/2010, 23:38

Mam Schubertha C3 przejeżdziłem na nim dwa sezony .Naprawdę jakość wykonania oraz komfort jazdy wnim jest rewelacyjny w porównaniu z innymi kaskami .A orównanie mam bo jeżdżę już od 20 lat .Pozdrawiam <br><hr>Paweł
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2010, 12:22

Komentatorzy napisał(a):To kiedy ta wizyta u Nolana? :D

Z tego co pamietam to juz w maire prezentwaliscie Shoei'a, Arai'a ostatnio, teraz Shuberth... no to Nolan by pasowal jak ulal do tego zestawienia :)<br><hr>kris2k<br>
Komentatorzy napisał(a):i jeszcze jedno:

Cytuje:
Oprócz „brutalnych testów" (np. ECE) przechodzÄ… one także badania zachowania w deszczu, próbÄ™ sÅ‚oÅ„ca, temperatury, czy wentylacji.

O co chodzi z tym brutlanym testem, bo dobrze wiecie ze norma ECE jest najbardziej liberalna a sugeruje to zdanie jakoby wymagania tej normy byly kosmicznie wysokie, a NIE SA!<br><hr>kris2k<br>
Chodzi raczej o wykorzystane w teście narzędzia. W przypadku ECE (w odniesieniu do np. testów w deszczu / słońcu etc.) wykorzystywane są narzędzia badające w kilku precyzyjnie określonych punktach kasku pochłanianie energii. Nie chodzi zatem o same założenia ECE a próby uderzeniowe, stąd w cudzysłowie ujęłam takowe badania jako "brutalne testy". <br><hr>Żmija
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2010, 12:27

Komentatorzy napisał(a):kiedy bedzie mozna kupic u nich kask za 1/3 ceny? dwa dni temu wlasnie puszkarz zakonczyl zycie mojego R1 cold thunder :( wiec to dosc wazna dla mnie informacja.<br><hr>ZooL<br>
Jeżeli ta oferta pojawi się w Polsce z pewnością o tym poinformujemy czytelników. Na chwilę obecną nic nie wiadomo o planowanym wprowadzeniu tej usługi w Polsce. Obawiam się również, że nawet jeżeli zostanie ona wprowadzona w PL to nie będzie działała wstecz. Na informacje w tej kwestii będziemy musieli jeszcze poczekać. Co zaś się tyczy Twojego powypadkowego kasku to pamiętaj, że możesz żądać za niego pełnego odszkodowania i ubezpieczyciel powinien zwrócić Tobie kwotę za jaką go nabyłeś.<br><hr>Żmija
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2010, 18:24

Komentatorzy napisał(a):kiedy bedzie mozna kupic u nich kask za 1/3 ceny? dwa dni temu wlasnie puszkarz zakonczyl zycie mojego R1 cold thunder :( wiec to dosc wazna dla mnie informacja.<br><hr>ZooL<br>
Komentatorzy napisał(a):Jeżeli ta oferta pojawi się w Polsce z pewnością o tym poinformujemy czytelników. Na chwilę obecną nic nie wiadomo o planowanym wprowadzeniu tej usługi w Polsce. Obawiam się również, że nawet jeżeli zostanie ona wprowadzona w PL to nie będzie działała wstecz. Na informacje w tej kwestii będziemy musieli jeszcze poczekać. Co zaś się tyczy Twojego powypadkowego kasku to pamiętaj, że możesz żądać za niego pełnego odszkodowania i ubezpieczyciel powinien zwrócić Tobie kwotę za jaką go nabyłeś.<br><hr>Żmija<br>
no to tylko to mi pozostaje :(
dzieki za odpowiedz<br><hr>ZooL
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/4/2010, 18:24

Komentatorzy napisał(a):Jeżeli ta oferta pojawi się w Polsce z pewnością o tym poinformujemy czytelników. Na chwilę obecną nic nie wiadomo o planowanym wprowadzeniu tej usługi w Polsce. Obawiam się również, że nawet jeżeli zostanie ona wprowadzona w PL to nie będzie działała wstecz. Na informacje w tej kwestii będziemy musieli jeszcze poczekać. Co zaś się tyczy Twojego powypadkowego kasku to pamiętaj, że możesz żądać za niego pełnego odszkodowania i ubezpieczyciel powinien zwrócić Tobie kwotę za jaką go nabyłeś.<br><hr>Żmija<br>
no to tylko to mi pozostaje :(
dzieki za odpowiedz<br><hr>ZooL
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/10/2010, 15:11

Mam S1 PRO juz dwa lata poza tym ze pinlock byl bardzo szybko do wymiany jestem mega zadowolony z niego.<br><hr>olo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/2/2012, 13:29

mam c2 i będe szczery troche ogórek ale zapłaciłem na allegro 550 za nowy to może być!<br><hr>kupisz jacek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê